Manel Esclusa i Samuel Aranda imparteixen una classe magistral sobre fotografia

Els estudiants del Grau en Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus han assistit aquest trimestre a dues classes magistrals sobre fotografia, impartides per els destacats professionals del món de la fotografia Manel Esclusa i Samuel Aranda.

El divendres 28 d’octubre el fotògraf Manel Esclusa va dur a terme una conferència per als estudiants d’“Il·luminació noctura”, una optativa de quart curs a càrrec del professor Cristòfol Casanovas i Jorge Oter. També es va convidar els estudiants de l’assignatura “Història dels Mitjans Audiovisuals i Videojocs” a participar a la sessió. Manel Esclusa es va iniciar en el món de la fotografia amb només vuit anys des de l’estudi fotogràfic del seu pare. Durant la seva etapa com a estudiant, es va formar al costat de reconeguts fotògrafs internacionals com Ansel Adams, Neal White, Arthur Trees, Ian Dieuzaide o Denis Briat. En l’actualitat, combina la feina de fotògraf amb la docència del Postgrau en Fotografia i Disseny editorial a EINA, centre adscrit a la UAB.

El fotoperiodista Samuel Aranda va impartir una classe magistral sobre fotografia el passat dimarts 22 de novembre als estudiants de l’optativa de quart curs “Fotografia Documental”, assignatura a càrrec del professor Cristòfol Casanovas, Joan Safont i Carles Paul. Aranda, que va ser guardonat l'any 2012 amb el primer premi del World Press Photo, va fer un repàs per la seva trajectòria professional i va explicar amb un to proper la particular mirada que té sobre el món. Ha documentat durant més de quinze anys conflictes, migracions i moviments socials a països de tot el món, encara que sobretot ha treballat com a fotògraf de guerra en països d’Orient Mitjà i el nord d’Àfrica.

El fotoperiodista català va animar als estudiants d’audiovisuals a ser persistents en allò que els agrada: “Si dediqueu el cent per cent a qualsevol cosa que vulgueu fer, al final ho aconseguireu”. “Quan ets fotògraf mai ets neutral, però has de tenir uns estàndards de professionalitat molt alts”, va afegir sobre la imparcialitat a l’hora de cobrir un tema. Aquest any ha rebut el premi Ortega i Gasset a la millor fotografia per una imatge de la sèrie Llegando al paraíso publicat en el diari ARA sobre la crisi dels refugiats.

Les fotografies de Manel Esclusa i Samuel Aranda han estat realitzades per Cristòfol Casanovas i Joan Safont, respectivament.