Marxar a estudiar a l’estranger és obrir-se al món

Entrevistem a l'Albert Pérez, estudiant del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport del TecnoCampus, que explica la seva experiència a la Universitat de Cagliari (Itàlia), on hi va estudiar uns mesos el curs passat al participar en el programa Erasmus+.

Per què vas decidir marxar a aquest país?
Sempre havia volgut viatjar a Itàlia i quan vaig veure que des del TecnoCampus donaven la oportunitat d’anar-hi, vaig voler aprofitar-la. Abans de marxar, vaig estudiar durant sis mesos l’idioma perquè hi voliar anar ben preparat. 

Com descriuries la teva experiència a l’estranger?
La veritat és que tinc moltes ganes de repetir ja que va ser una experiència única.

Quines diferències vas notar?
Sobretot la cultura, que és força diferent. Allà no es preveuen tant les coses, s’improvisa més. Per altra banda, la manera de conduir no és com aquí, són menys respectuosos en aquest sentit.

Alguna anècdota?
Vam viatjar a Sicília i a Rímini, i hi van haver persones que van perdre l’avió de tornada de Rímini a Cagliari. Sort que al final tot es va quedar en un ensurt.

Què consideres que t’aporta viure una experiència a l’estranger?
Viatjar et permet veure món, descobrir maneres diferents de fer i sobretot, t’ajuda a conèixer gent i a obrir-te com a persona.

Què és el que et va sorprendre més?
La proximitat de la gent. L’ESN de Cagliari és genial, t’ajuden immediatament quan arribes, fet que et permet adaptar-te ràpidament i participar de la gran quantitat d’activitats que organitzen.

Si t’interessa cursar una part dels teus estudis a l’estranger, fins al diumenge 12 de febrer pots demanar una plaça dins de la convocatòria de mobilitat internacional per al curs 2017-2018. La sol·licitud es realitza de manera online a través de l’eCampus. Trobaràs més informació a l’apartat de mobilitat internacional de la pàgina web del TecnoCampus, o pots consultar la Guia de Mobilitat per al curs 2017-2018.

Per a qualsevol dubte, pots contactar amb l’Oficina de Relacions Internacionals a través del correu rrii@tecnocampus.cat.