El Tecnocampus presenta el MOCAP, un nou equipament per a estudiants i empreses

El TecnoCampus ha presentat avui el MOCAP, sigles que s’utilitzen per fer referència a un equipament de Motion Capture o Captura de Moviment. El MOCAP es basa en un conjunt de càmeres d’infrarojos que recullen la informació provinent d’uns marcadors o sensors repartits per tot el cos d’un actor, especialment en les articulacions. Aquests marcadors ajuden les càmeres a detectar on són aquests punts des de diferents angles i així crear un mapa de coordenades i reproduir el moviment amb exactitud.

En el cas del TecnoCampus, el MOCAP s’utilitza actualment per a la docència en els graus de Disseny i Producció de Videojocs o de Mitjans Audiovisuals. També hi ha algun estudi vinculat a professors del Grau en Videojocs que l’ha fet servir per gravar materials per a un ús professional. El professor de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus Josep L. Xarbau, encarregat de l’equipament, ha explicat que la detecció del moviment amb la precisió que ho fa el MOCAP pot servir també en les sessions de recuperació en casos de lesions, i que s’estudiaran aquests usos sanitaris en el futur.

Aquest matí un grup d’estudiants de grau superior ha participat en un taller de demostració de les característiques i possibilitats de l’equipament (imatge). El MOCAP del TecnoCampus ha costat 18.000 euros, i es considera un equipament important en la línia d’oferir les millors instal•lacions possibles als estudiants universitaris del parc.