Other Side Mirror, empresa catalana en  Tic i Salut que ofereix solucions tecnològiques de Realitat Virtual i de Biomecànica per a la salut preventiva i la rehabilitació, va participar la setmana passada en la 2ª Jornada Tic i Salut, organitzada al Parc Cientific i Tecnològic de la Universitat de Girona, amb el suport de la Fundació TicSalut i la col·laboració d’UBIFrance.
La jornada va girar al voltant de tres eixos temàtics que abordaven qüestions estratègiques com són la promoció de les TIC per a la qualitat de vida en l’envelliment i les persones fràgils; la major eficiència i eficàcia dels processos assistencials mitjançant la introducció de les TIC; i les TIC al servei del ciutadà i la corresponsabilització en la seva salut.

L’edició d’ enguany va comptar amb una destacada participació d’empreses i entitats  franceses.  Uns 100 projectes d’ innovació en TIC i Salut s’hi van presentar, cosa que obre un escenari de noves oportunitats per a Catalunya i França. La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme també hi va participar, i es dóna la circumsància que tant Other Side Mirror com la Fundació TIC Salut tenen la seu al parc TCM.

Other Side Mirror va presentar el projecte  CELTIC HIPERMED, projecte en  cooperació, coordinat per Gigle Networks i Fundació i2CAT, un consorci europeu format per Espanya, Suècia, Polònia, Turquia i  Egipte.  HIPERMED vol generar una plataforma de telemedecina i teleassistència d’altes prestacions totalment integrades.Other Side Mirror hi va presentar com a novetat una galeria de solucions en el camp de la realitat virtual i la biomecànica. Durant la jornada es va fer oficial el seu recent acord de col·laboració i distribució en exclusiva per a la península de les solucions tecnològiques de l’empresa francesa TechnoConcept. 
 
Els productes destacats presentats per Other Side Mirror van ser:

Kineo© és un goniòmetre electrònic dissenyat per facilitar l'avaluació de la mobilitat articular en fisioteràpia i la rehabilitació.

Dynafoot és un compacte i pràctic sistema de baropodometría per l'anàlisi dinàmica de les pressions de contacte sota els peus, zones de suport, i l'anàlisi de les diverses fases de la marxa en plena llibertat de moviment.

OSM-VDC és un sistema d'automatització de la prova biomecànica en la valoració del dany corporal, aquesta solució integra la connexió amb el motor de Visual 3d i recull la captació de Ammas per crear els diferents informes que acullen tota la solució biomecànica necessària. Producte desenvolupat per l'empresa C-Motion  i  Other Side Mirror.

GYMPLATE© és una plataforma equipada amb sensors de força, per analitzar l'equilibri del pacient amb el seu centre de pressió, i realitzar una  teràpia  a partir d exercicis físics que s’ adapten al pacient gracies al bio-feedback en temps real.

 
Jordi Garriga , Director Corporatiu i  de Relacions Internacionales d’Other Side Mirror, juntament amb Pedro Álvarez es van encarregar de presentar el Projecte  4D HEALTH, que pretén crear el primer hospital de pràctiques virtuals i realitat augmentada per a la millora en la seguretat del pacient ( Hospital Real Simulat). Aquest projecte es presentarà en el Congres AMEE a Viena. El CEO del projecte es el Dr. Enrich Macarulla i els membres del consorci son L’Hospital d’Igualada, Unió Empresarial Anoia, Actes, i2CAT, Igualada Council, Fundació Robert, Universitat Autònoma de Barcelona i Other Side Mirror.
 

 


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

El professor Eloi Serrano defensa una tesi doctoral sobre economia social