Arrenca la primera edició del programa Yuzz al TecnoCampus amb divuit projectes emprenedors

Aquest dimarts 10 de gener ha arrencat la participació del TecnoCampus al programa Yuzz per a joves emprenedors, ja que enguany s’estrena com a un nou centre d’aquesta iniciativa impulsada pel Banc Santander. Hi participaran un total de 26 estudiants dels diversos graus que s'imparteixen al TecnoCampus (a la fotografia), que iniciaran un període de formació de cinc mesos per desenvolupar algun dels divuit projectes que han estat seleccionats.

És la primera vegada que el TecnoCampus acull el programa Yuzz, que va néixer per impulsar projectes de base tecnològica i amb un alt component innovador. Oriol Filella, que hi participa com a estudiant del TecnoCampus, explica que va pensar a presentar-s’hi després de participar en el Weekend Challenge d’aquest any: “Em va semblar una iniciativa interessant per emprendre i desenvolupar un projecte propi”. “Vaig decidir participar-hi perquè és una magnífica oportunitat per transformar una idea en una empresa”, comenta Miquel Giménez, un altre participant. Com a estudiant del Grau en Enginyeria Electrònica Industrial Automàtica i el Grau Enginyeria Mecànica, en règim de simultaneïtat, Giménez espera que aquests mesos li serveixin per ampliar els coneixements en el camp de l’economia i el màrqueting per poder-los aplicar al projecte.

La metodologia de treball que s’utilitzarà és la coneguda com a Lean startup, que consisteix a utilitzar diverses tècniques per transformar una idea de negoci en un projecte real. El programa premiarà el millor emprenedor del Centre Yuzz Mataró des del TecnoCampus amb un viatge a Silicon Valley, i el guanyador del programa podrà optar a 30.000 euros de finançament per desenvolupar la idea de negoci. L’objectiu del programa Yuzz és estimular la creació d’empreses innovadores que contribueixin a accelerar el creixement econòmic i el desenvolupament sostenible del territori.