El professor Adrián García és el preparador físic de la selecció espanyola de bàsquet, classificada per al Mundial femení

El professor del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport del TecnoCampus Adrián García Fresneda treballa com a preparador físic de la selecció espanyola femenina de bàsquet en cadira de rodes, equip que s’ha classificat per al mundial que se celebrarà a Hamburg (Alemanya) el 2018. L'equip hi participarà després de derrotar a Turquia (94-29) el passat dijous 29 de juny i quedar en cinquena posició en el Campionat d’Europa disputat a Adeje (Tenerife).

Es tracta d’una fita important ja que feia 23 anys que Espanya no comptava amb una selecció femenina en un Mundial. Adrián García explica que el primer partit contra Turquia (82-10) va ser clau, ja que va ser el marcador més exultat de tot el campionat: “Veníem de l’Europeu B i vam demostrar que podíem estar entre els equips que es disputaran el campionat del món”. “Aquest any s’està vivint un canvi regeneratiu de jugadores, i amb això hem guanyat noves alienacions a la pista”, afirma.

Actualment, Adrián García combina la seva tasca com a docent de l'Escola Superior de Ciències de la Salut, on imparteix les assignatures d’Activitat Física Adaptada i d’Activitats en el Medi Natural, amb la de preparador físic de la selecció, feina que desenvolupa des del 2015. "M'agrada veure l'evolució anual de les noies i poder innovar tant en l'avaluació com en el mateix entrenament", conclou.