El professor Marcos Faúndez participa en el programa “Quèquicom” del Canal 33

El professor Marcos Faúndez, director de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, ha participat en el capítol “Llegir la mà” del programa Quèquicom que es va emetre ahir a la nit al Canal 33. El capítol es centra en descobrir com les contribucions del matemàtic i científic Alan Turing permeten que les matemàtiques ajudin a llegir millor la mà. Per altra banda, també explica com la mà és una titella de músculs que, al seu torn, són una titella del cervell.

La participació de Marcos Faúndez, a partir del minut catorze aproximadament, en el capítol “Llegir la mà” és en qualitat d’expert ja que un equip de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus ha desenvolupat un mètode que combina les imatges de l’espectre visible, tèrmic i infraroig per conèixer la identitat d’una persona. En aquest sentit, la identificació a partir de la mà és una alternativa menys invasiva i molesta que les tècniques utilitzades per escanejar l’iris, el tret més identificatiu de l’ésser humà. En aquest capítol, el professor i director de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus explica com funciona aquest mètode, que pot identificar una mà d’entre un miler de persones. 

Quèquicom és un programa setmanal de divulgació de la ciència emès per Televisió de Catalunya al Canal 33. Tot i així, el capítol “Llegir la mà” es tornarà a emetre per TV3 el proper dissabte 2 d’abril a les 11:25h.