Psonríe, el projecte d’un graduat del TecnoCampus que ha guanyat el tercer premi del programa Yuzz

Jordi Boix es va graduar en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació al TecnoCampus el 2014, any en el qual també va guanyar els Premis Creatic en l’àmbit d'emprenedoria universitària. També ha guanyat el tercer premi de l'última edició del concurs Emprèn-UPC Yuzz amb el programa Psonríe, un servei d’orientació psicològica online i completament anònim especialitzat en problemes del dia a dia.

Aquest any el TecnoCampus s’estrena com a nou centre del programa Yuzz, pensat per a joves que volen posar en marxa idees de negoci amb base tecnològica i amb un alt component innovador. El límit d'inscripció és el divendres 2 de desembre i el millor emprenedor del Centre Yuzz TecnoCampus guanyarà un viatge a Silicon Valley. 

Com valoraries l'experiència com a participant de la darrera edició del programa Yuzz?
Vam quedar tercers amb el projecte Psonríe, i vam guanyar un premi de 1.000 euros per finançar la idea. Des del programa Yuzz organitzen sessions de formació aproximadament cada dues setmanes sobre diversos temes relacionats amb l'acció d'emprendre, com comunicació, finances o vendes, entre d’altres aspectes.

Al llarg dels cinc mesos de formació també comptes amb la figura d’un mentor/a...
La meva experiència amb el mentor va ser fantàstica, em va ajudar molt al llarg de tot el procés. En el meu cas, el projecte seguia en marxa de manera paral·lela al programa, i això ens va permetre tenir noves idees i preguntar dubtes al mentor i als membres de l'organització. Sobretot recomanaria aquesta experiència a joves universitaris que es troben en fases inicials del projecte perquè es tracta d'una gran oportunitat per aprendre i començar a emprendre.

Vas presentar-te al programa YUZZ amb el projecte Psonríe, que actualment encara segueix endavant. Com va sorgir la idea?
Ens vam adonar que hi havia una necessitat de mercat. Per un costat, hi ha una taxa d’atur molt elevada entre els professionals de la psicologia, ja que hi ha bastants psicòlegs molt formats que no tenen opció de treballar, i, per l’altre, durant el dia a dia la gent pateix problemes psicològics, com estrès o depressió, per exemple. A dia d’avui és bastant complicat anar al psicòleg ja que s’ha de demanar cita prèvia, el procés és lent o anar-hi és car, entre d’altres aspectes. En aquest sentit, des de Psonríe oferim un servei online per parlar amb un psicòleg en qualsevol moment, des de qualsevol lloc i per un preu molt ajustat, uns sis euros la sessió.

Com a graduat del TecnoCampus i actual emprenedor, com valoraries les eines que s’ofereixen des del TecnoCampus per desenvolupar una idea de negoci?
Les opcions que t'ofereixen estan força bé. Hi ha activitats com els Premis Creatic, que ajuden als universitaris a emprendre i a entrar a la incubadora, o l'espai de la preincubadora per poder treballar en una idea de negoci si encara estàs estudiant. En el meu cas, des de sempre he volgut engegar els meus propis projectes, i un dels avantatges de ser informàtic és que pots emprendre bastants projectes sense dependre en un inici d’una altra persona. Amb un pressupost reduït pots començar projectes grans.