La renda bàsica, a debat aquest dimecres en una nova sessió de “El Documental del Mes”

Treballaries si et paguessin simplement per existir? S’aconseguiria amb la renda bàsica acabar, per exemple, amb la fam al món? Aquestes són algunes de les qüestions que planteja el director austríac Christian Tod al documental Renda Bàsica (Free Lunch Society), que es podrà veure demà a les 19.30 h a la sala d’actes del Cafè del Mar de Mataró.

La projecció s’emmarca dins del cicle “El Documental del Mes”, impulsat per la productora Clack i DocsBarcelona amb la col·laboració de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, l’Ajuntament de Mataró, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i el TecnoCampus amb l’objectiu de fomentar l’exhibició de cinema documental de qualitat a nivell local. En aquesta ocasió, es projectarà un documental d’aquest mateix 2017 elaborat per l'economista Christian Tod en què es planteja la qüestió de la renda bàsica garantida, és a dir, si pel sol fet d'existir tots els humans ja hauríem de percebre uns diners cada mes. Per altra banda, Renda Bàsica també planteja com les noves tecnologies, i en especial la robotització de les feines, estan transformant la relació que tenim amb el món laboral.

Com és habitual, quan acabi la sessió tindrà lloc un debat al voltant de la temàtica que moderarà Ismael Hernández, professor de l’Escola Superior de Ciències Socials del TecnoCampus. El preu d’entrada general és de 3 euros excepte per als estudiants del TecnoCampus, que només hauran de pagar-ne un.

Vull més informació sobre el documental!