Uns setanta estudiants internacionals comencen aquest trimestre al TecnoCampus

Un total de 71 estudiants estrangers inicien les classes aquesta setmana en els centres universitaris del TecnoCampus, en el marc dels programes d’intercanvi amb universitats d’arreu del món.

El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, va rebre els estudiants internacionals provinents de fins a 33 universitats diferents a la sessió de benvinguda del passat divendres 22 de setembre. La jornada també va servir per presentar els coordinadors de mobilitat de cada escola, els responsables de l’Oficina de Relacions Internacionals, els diferents serveis de suport als estudiants i les activitats per fomentar la vida universitària. Després de la sessió es va organitzar una visita guiada, encapçalada per estudiants d’altres cursos, perquè els estudiants coneguessin les instal·lacions i l’àrea d’empresa i emprenedoria abans del nou curs acadèmic, que comença avui.

Aquest trimestre el TecnoCampus acull joves de 17 països d’Europa, com per exemple Holanda, Dinamarca i Itàlia, però també de països de la resta del món, com Brasil, Taiwan i Argentina, entre d’altres. Mira Björbakc, estudiant de la Universitat Haaga-Helia de Hèlsinki (Finlàndia), explica que el TecnoCampus li va atraure com a destinació des del principi: “Durant aquests tres mesos espero assistir a classes interessants, fer nous amics, millorar el meu nivell d’espanyol i, sobretot, gaudir d'aquesta experiència al màxim”.

En els últims anys s’ha fet un gran esforç per internacionalitzar els estudis i promoure la mobilitat entre els estudiants del TecnoCampus. Per aquest motiu, actualment s’han establert més de 111 convenis amb universitats d’arreu del món. Com a novetat per a aquest curs, s’ha impulsat el Buddy Program, una iniciativa perquè estudiants del TecnoCampus acompanyin i donin suport als estudiants internacionals durant la seva estada. “M’he apuntat a aquesta iniciativa perquè vull conèixer gent nova, millorar l’idioma i que els estudiants internacionals s’integrin més a la vida universitària del campus”, afirma Mercè Fàbregas, una de les participants del Buddy Program.