L'aprenentatge basat en problemes, al Pick Up Idees del 9 de juny

El TecnoCampus col·labora un any més a la Pick Up Idees, una jornada itinerant d’innovació docent que aquest any arriba a la seva sisena edició. És una activitat adreçada a professors, tant de secundària i batxillerat com d'universitat ,que enguany se centrarà en l’Aprenentatge Basat en Problemes (ABP), una nova metodologia que està transformant els processos educatius.

La sessió se celebrarà el proper divendres 9 de juny a la UPF Barcelona School of Management, en horari de matí, i es tracta d’una activitat organitzada per aquesta entitat juntament amb el Centre per a la Innovació en Aprenentatge i Coneixement (CLICK) de la UPF, i el Servei de Qualitat, Aprenentatge i Innovació del TecnoCampus.

Amb el títol “Houston, tenim un problema!”, el lema de la trobada fa referència a com adaptar-se a les noves formes d’aprenentatge dels alumnes. Per què apostar per l’ABP? Com s’avalua el procés d’aprenentatge dels alumnes? Quin és el nombre de participants ideal per grup? Aquests són alguns dels aspectes que es treballaran en aquesta jornada pensada per analitzar i debatre els elements claus de l’APB.

Al llarg de la sessió també participaran com a ponents professors de la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Girona i el TecnoCampus. En aquest sentit, la professora Noemí Ruíz explicarà una experiència relacionada amb els processos de modelització matemàtica sobre l’evolució d’una xarxa social que va dur a terme amb els estudiants de primer curs del Grau en Adminsitració d’Empreses i Gestió de la Innovació de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa. El TecnoCampus va acollir la Pick Up Idees V, que va reunir vuitanta docents i que es va centrar a com motivar els estudiants perquè s’impliquin en el seu aprenentatge.  

La Pick Up Idees és una iniciativa nascuda per promoure espais de trobada entre professionals de l’educació. Les inscripcions per participar en aquesta edició estan obertes, trobaràs el formulari aquí.