"Som més capaços del que creiem"

Ariadna Madrid, Sandra Juan, Sara Atienza, Maria Mor-Mur, Roger Viladrosa, Álvaro Pascual i Julià Regader, Àngel Sicília, estudiants de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, són l’equip de TEDxUPFMataró d’aquest 2017. Junts organitzen el proper dijous 25 de maig “Desafia les normes”, la segona edició d’un esdeveniment dirigit a estudiants del TecnoCampus però obert al públic en general.

Entrevistem a Roger Viladrosa, que explica els detalls d’aquest acte que neix amb l’objectiu d’inspirar a l’acció, canviar les idees preconcebudes del món i, en definitiva, que no vol deixar indiferent a ningú.

Aquest any el lema de l’esdeveniment és “Desafia les normes”. Per què?
Perquè és en desafiar les normes on hi ha la màgia, on passen la majoria de coses extraordinàries que recordem i que alhoram és el factor comú dels nostres ídols. Quan desafies el que és considerat com a “correcte” i no et preocupes del que pensaran els altres, et permets a tu mateix ser qui realment ets. Et dones espai per créixer fins a ser la millor versió de tu mateix i no el que la societat et marca. Som més capaços del que creiem, tots podem desafiar les normes d’una manera o altra, i realment val la pena intentar-ho.

Quina és la motivació de l’equip a l’hora d’organitzar aquest acte?
Com a estudiants, la nostra principal motivació és aprendre des de la pràctica, però fora de l’àmbit acadèmic. Volem generar un impacte en el nostre entorn, crear una experiència que valgui la pena i que la gent se l’emporti a casa com un record molt positiu.

Durant l’acte hi haurà conferències a càrrec de diversos ponents especialistes en àmbits específics, que compartiran les seves experiències amb el públic. A qui heu convidat aquest any?
Tots els ponents són persones que es van creure capaces d’emprendre i van trencar amb la dinàmica establerta. Els set ponents de la jornada seran:

  • Txell Costa: fundadora y CEO de Txell Costa Group, consultora de màrqueting y empresa, professora universitària, conferenciant y autora del llibre best seller Working Happy.
  • Nina Urgell: influencer, psicòloga, model y founder de Luna Beach Swimwear.
  • Joan Palà: Instagramer influencer i model.
  • Javi Inglés: director creatiu, expert en estratègia y creació de branded content per a grans marques, ha treball com a director creatiu a Playground, Tiempo BBDO i Havas, entre d’altres empreses.
  • Anxo Pérez: CEO y fundador de 8belts. Domina nou idiomes y nou instruments, ha treballat per a l’FBI i l’ONU, ha estat intèrpret de Barack Obama, actor de cine i músic. Premiat com a emprenedor de l’any, ha publicat Los 88 peldaños del Éxito. Des d’aleshores ha fet més de 300 conferencies als cinc continents y 600 entrevistes.
  • Joan Boluda: consultor de màrqueting online, referència del podcasting, i autor del llibre En cien años todos muertos: Guía para emprender o morir sin haberlo hecho.
  • Sara i Marta: creadores de Devermut, un projecte nascut per donar visibilitat a històries de LGBT+. Youtubers i vloggers, amb més de 110.000 subscriptors en un any.
  • Laura Celdran: fundadora i CEo de CoreBicycle, MTB Rider i influencer.

L’any passat vas organitzar el primer acte anomenat “Darrere l’èxit”. Quins canvis hi hauran en aquesta nova edició?
Molts, i dels grans! L’any passat no teníem experiència prèvia i vam cobrir tots els elements bàsics d’un esdeveniment TEDx. El cert és que va sortir molt bé, però aquest any tot va més enllà i també estem treballant més a fons aspectes com la realització audiovisual, el catering professional i la web, però sense oblidar els petits detalls.

Per a qui està pensat aquest acte?
L’acte sobretot està dirigit als estudiants de la universitat i als emprenedors del parc, però ja hi ha persones fora de l’entorn del TecnoCampus que ens estan demanant entrades. Els assistents es trobaran amb un ambient que no han viscut a l’aula, els ponents viuen en primera persona el que explicaran, compartiran amb el públic tot el que no veiem i trencaran alguns mites. A part, també hem preparat un show a la Sala Foyer, amb un catering, fotògrafs, i l'oportunitat de connectar amb gent desperta.

Segueix tots els detalls de l'acte a través de l'esdeveniment de Facebook!