Sortir de la zona de confort i estar connectats, les claus de la sessió de “networking” per a emprenedors

Una vintena d’emprenedors van assistir ahir dimarts 12 de juliol a la sessió “Networking Express Pro” a càrrec d’Antoni Porras, fundador de 6 Grados Networking Business Club. Es tracta d’una iniciativa impulsada pel TecnoCampus amb el suport de la Diputació de Barcelona. La sessió estava dirigida a emprenedors, pimes i freelances interessats a potenciar les habilitats comunicatives i gestionar la xarxa de contactes de manera eficient.

“Hem de començar a sortir de la zona de confort i per això és important tenir contactes”, va afirmar Antoni Porras quan va parlar sobre la teoria dels sis graus de separació. Es tracta d’una teoria que afirma que totes les persones es podrien arribar a interconnectar amb un màxim de sis intermediaris. En aquest sentit, Antoni Porras va remarcar que tenir continguts i saber-los comunicar és clau perquè una idea de negoci tingui èxit: “Tots hem de tenir un pla de comunicació perquè tots som una marca”.

Al llarg de la sessió es van dur a terme diferents dinàmiques on els participants van tenir l'oportunitat de conèixer-se entre ells, compartir experiències i, per descomptat, fer contactes. Francesc Ribas, CEO de l’empresa Gasport, va decidir participar en la sessió per reforçar les tècniques d'ampliació de la xarxa de contactes: “Sempre és positiu conèixer gent nova ja que pots aconseguir noves col·laboracions i nodrir-te de punts de vista diferents”.

Antoni Porras va assegurar que la clau és “enamorar” el client. Això no només significa atraure el client, sinó que és fonamental fidelitzar-lo i que recomani el producte o servei als seus contactes. “No és tan important fer contactes sinó estar connectats”, va concloure el fundador de 6 Grados Networking Business Club.