Summer School 2016 o com crear el teu projecte emprenedor en només tres setmanes

La Entrepreneurial Summer School del TecnoCampus ha celebrat avui l'acte de cloenda del campus internacional sobre emprenedoria, que s’ha dut a terme del 4 al 22 de juliol. En l’edició d’enguany han participat 11 estudiants d’universitats de països de tot el món, entre els quals hi ha Alemanya, Regne Unit, Brasil i Indonèsia.

Un acte de cloenda amb un ambient molt emotiu, intercanvi de contactes i abraçades de comiat. Durant l'acte, s’ha fet entrega dels diplomes als estudiants, tant del programa d’emprenedoria com del curs d’espanyol. Els participants de la Summer School han millorat i entrenat les seves habilitats emprenedores a través d’un programa en el qual han desenvolupat el seu projecte o idea de negoci en només tres setmanes.

Roberto Dopeso, professor d’aquesta edició de la Summer School, ha destacat l’heterogeneïtat del grup de participants, fet que ha enriquit les sessions. “Els projectes han estat molt diversos, encara que la majoria estaven enfocats en el sector serveis i de distribució web”, ha afegit Dopeso. Per altra banda, Gabriel Silva, estudiant de la universitat PUC-Rio de Brasil, considera que el programa li ha servit per millor el “com” desenvolupar els projectes: “Sobretot hem après noves eines i hem descobert diferents maneres de pensar”.

Els estudiants, que la majoria s’han allotjat a cases de particulars a la ciutat de Mataró, han fet cursos de formació sobre emprenedoria i innovació, que han combinat amb classes d’espanyol i sortides culturals i lúdiques. Alhora, també han tingut la oportunitat de conèixer emprenedoria de starts-ups rellevants del territori.