La plaça del TecnoCampus acull demà una concentració a favor dels drets del col·lectiu LGBT+

El Grup LGBT+ del TecnoCampus, l’Ajuntament de Mataró i l’establiment Casa Paco organitzen per primera vegada a Mataró la celebració del Dia Internacional pels drets del col·lectiu LGBTI (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals), que es commemora demà dimarts 28 de juny. La plaça del TecnoCampus acollirà demà a les 14h una concentració a favor dels drets d’aquest col·lectiu, una proposta que forma part de les quatre activitats programades al llarg d’aquesta setmana.

La concentració al TecnoCampus està organitzada directament per el Grup LGBT+ del TecnoCampus, delegació de l’Associació Universitària Sinvergüenza, qui ha preparat un manifest per llegir a l’acte en el qual també assistirà l’alcalde de Mataró, David Bote, i representants de diverses entitats. La representant del Grup LGBT+ del TecnoCampus, Mireia Feixas, explica que l’objectiu de l’acte és reivindicar els drets del col·lectiu LGBT+: “Volem expressar la nostra oposició a l’homofòbia i unir forces per lluitar contra una realitat a vegades invisible per a molta gent”. “És emocionant haver aconseguir que es celebri per primera vegada aquesta festivitat a Mataró”, afegeix Feixas mentre explica que aquest també és el primer any que existeix el Grup LGBT+ del TecnoCampus. Alhora, Feixa afirma que tot això no hagués estat possible sense el suport de l’Ajuntament de Mataró i del propi TecnoCampus.

La primera cita de la celebració serà avui a Can Palauet, on el sociòleg i activista trans Miquel Missé durà a terme una conferència que porta per títol “LGBTI, diversitat afectivosexual i de gènere”. A part de la concentració a la plaça del TecnoCampus, demà a les 19h s’ha organitzat un cinefòrum amb la pel·lícula “Pride” de Matthew Warchus al Centre Cívic Pla d’en Boet. El programa acaba divendres 1 de juliol amb “Mataró en colors”, una jornada festiva amb tallers, música i parades informatives a la plaça de Can Xammar. Per a aquesta ocasió, el Grup LGBT+ del TecnoCampus repetirà l’activitat de la “Ruleta Sexual” que van organitzar el maig per la festa major del TecnoCampus.