Marxa solidària Sepsis Challenge, el proper 15 d'octubre

El TecnoCampus col·labora el proper 15 d'octubre en la tercera edició de la marxa cicloturista contra la sèpsia a Catalunya Sepsis Challenge. Es tracta d'una iniciativa per recaptar fons per a l’estudi de la sèpsia greu i reduir la mortalitat d’aquesta malaltia. La Sepsis Challenge començarà al TecnoCampus.

Es tracta de l’únic esdeveniment solidari a Catalunya sobre aquesta malaltia i, alhora, l’única activitat cicloturista que s’organitza Mataró. El recorregut de la marxa té una distància de 77 km i passa pels principals ports de muntanya de la Serra Marina. Tot i que és una marxa de dificultat mitjana, s’ofereixen dues possibles rutes alternatives per a tots els públics, un circuit de 34 km i un altre de 39 km.  La sèpsia és una malaltia molt comú, però poc coneguda. És una resposta inflamatòria molt intensa generada pel cos humà davant d'una infecció agressiva. Es tracta d'una malaltia que causa més morts que els infarts i els ictus junts.

Per donar-la a conèixer, metges de l’Hospital de Mataró van proposar engegar aquesta iniciativa. Els diners recaptats es destinen a la recerca sobre la sèpsia que es dur a terme a l’Hospital de Mataró i a la Fundació Sant Joan de Déu-Memorial Bernat Gavarró, que promou la formació contínua de professionals sobre aquesta malaltia. L’any passat van participar-hi prop de 400 persones, i hi van col·laborar una dotzena d’empreses i institucions.

Un dels impulsors de la iniciativa és el professor de l'Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus Juan Carlos Yébenes. Com que coincideix amb el Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratori, diumenge al TecnoCampus es faràn tallers de Suport Vital Bàsic i DEA.

Pots inscriure’t a la marxa cicloturista a través de la web www.sepsischallenge.cat