El TecnoCampus patrocina una regata entre Mataró i Fornells (Menorca)

En el marc de la seva aposta pel sector marítim, materialitzada en l'impuls de projectes com Maresme Marítim o la titulació del Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (amb menció nàutica), el TecnoCampus serà un dels patrocinadors de la I Regata entre Mataró i Fornells, que commemorarà els 20 anys de la declaració de Menorca com a reserva de la biosfera. La regata salparà el proper 28 de juny de Mataró en direcció a Fornells i està organitzada pel Club Esportiu Veles i Velers i compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Mataró i Es Mercadal –municipi de destinació-, a banda d’altres empreses i institucions locals com el Port de Mataró o Varador 2000.

La dàrsena per a superiots del Port de Mataró, situada a ponent, acollirà la sortida de la regata. El punt de referència per als participants a la competició serà la goleta Sirius, on avui ha estat presentat en roda de premsa aquest esdeveniment nàutic.

La regata té una doble vessant: la de competició esportiva i la d’oci i esbarjo, ja que pot ser aprofitada per aquells mariners que vulguin fer la ruta a Menorca per passar les vacances navegant en unes bones condicions de seguretat i organització i sobretot, de manera respectuosa amb el medi ambient.

Hi poden participar vaixells de diferents categories (d’eslores d’entre 9 i 15 metres), que hauran de recórrer les 160 milles que hi ha entre la capital del Maresme i el port menorquí de Fornells en un màxim de tres dies. Es calcula que els primers vaixells arribaran el dia 19 a Fornells, on la majoria hauran d’amarrar amb boies ecològiques per no malmetre les praderies de posidònia que, igual que Mataró, també hi ha a la costa menorquina.

Durant la roda de premsa, l’alcalde de Mataró, Joan Mora, ha agraït a les empreses organitzadores haver triat Mataró com a punt de sortida d’aquest esdeveniment nàutic, i l’organitzador de la regata, Josep Maria Ferrer Sirvent, del Club Esportiu Veles i Velers, ha donat tots els detalls de la cursa, emfatitzant les condicions de seguretat que tindrà i anunciant que es calcula que hi participaran una vintena d’embarcacions. A Ferrer Sirvent se’l coneix per l’organització de la regata Ophiusa Sitges-Formentera, que enguany ha arribat amb èxit a la desena edició.

A la roda de premsa també hi han assistit el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró, Miquel Rey; el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Mataró, Pere Galbany; i el gerent de Mataró Marina Barcelona, Xiqui Mas.