TEDx UPF Mataró o com fomentar l’emprenedoria

“Únicament els qui s’atreveixen a emprendre el camí tenen dret a deixar petjada”. Aquest és el lema sota el qual treballen l’equip de catorze estudiants del TecnoCampus que actualment formen TEDx UPF Mataró, un projecte iniciat aquest curs amb l’objectiu d’inspirar, moure a l’acció i canviar les idees preconcebudes sobre el món dels joves universitaris.

TEDx UPF Mataró forma part del programa TEDx, un conjunt conferències locals organitzades de manera independent i voluntària per ajudar a estendre les idees dins de la mateixa línia que TED (Technology, Entertainment, Design). Es tracta d’un moviment global nascut als Estats Units el 1984 per ajudar a divulgar “idees que val la pena difondre” a través de xerrades curtes sense ànim de lucre. Pol Cervera, cofundador de TEDx UPF Mataró, explica que l’objectiu de l’equip és fomentar la cultura, l’educació i la llibertat d’expressió: “Oferim conferències a càrrec de ponents especialistes en àmbits específics que comparteixen amb el públic experiències, pensaments i metodologies per canviar actituds i, en última instància, el món”.
Pel que fa a l’equip, Cervera valora positivament “el gran compromís que han agafat tots els membres de l’equip, fent que cadascú esdevingui una peça essencial del projecte”. Daniel Martín, un altre estudiant de TEDx UPF Mataró, afirma que tot i que estan motivats amb el projecte, saben que encara els queda molt de camí per recórrer: “Esperàvem que el nom de marca TEDx ens facilités les coses però realment aquí encara no està del tot consolidat, hem de treballar molt per tal de captar l’atenció i l’interès dels estudiants”.

Crear un referent

L’objectiu de l’equip de TEDx UPF Mataró per al proper curs és crear un esdeveniment cultural referent al Maresme. En aquest sentit, Pol Cervera considera que començar aquest projecte omple “tant des del punt de vista personal com professional a tota persona inconformista amb el món que l’envolta”, i conclou: “És una experiència que no canviaria per res del món”.
L’auditori del TecnoCampus va acollir el dimecres 25 de maig el primer esdeveniment TEDx UPF Mataró. L’acte, amb el títol “Després de l’èxit”, estava patrocinat per empreses destacades com Estrella Damm, Imagening, Domino’s Pizza, DakotaBox, HerForShe.

Aquest article forma part del tercer número de la Revista Alumni, pots llegir la publicació sencera aquí.