Una trentena d’estudiants belgues participen en un seminari d’emprenedoria al TecnoCampus

El TecnoCampus ha acollit per primera vegada el programa d’emprenedoria Voka Bryo, que va tenir lloc del 10 al 14 d’abril per a estudiants de diverses universitats de Bèlgica. Jaume Teodoro, com a director general del TecnoCampus, i Ester Bernadó, com a professora vinculada a l’organització del seminari, van ser els encarregats de donar la benvinguda als 34 participants provinents de la Universitat de Gant, la Hogeschool Gent i la Erasmushogeschool Brussel durant la sessió inaugural del curs. També van assistir al seminari quatre membres de la Cambra de Comerç de Flandes Oriental i Flandes Occidental, dos professors de la Universitat de Gant i un emprenedor belga.

El curs s’emmarcava dins de la col·laboració que existeix entre el TecnoCampus i la Universitat de Gent des que es va engegar el programa IntEntSem, un seminari d’emprenedoria que s’organitza anualment amb cinc universitats europees. Al llarg de les sessions, que es van realitzar a Mataró i Barcelona, els participants també van tenir l’oportunitat de conèixer emprenedors locals i representants de la Cambra de Comerç de Barcelona, que els van explicar per què Barcelona és considerada una de les smart cities més destacades a nivell mundial.

Per part del TecnoCampus, la professora Ester Bernadó va dur a terme un workshop sobre l’experiència d’usuari en el qual els estudiants havien de traslladar una idea de negoci, que havien treballat prèviament, a una perspectiva de client. “Es tracta de descobrir quins són els clients potencials del negoci, identificar-los, caracteritzar-los i dissenyar l’experiència que tindrà l’usuari a l’hora d’interactuar amb el producte o servei dissenyat”, va explicar Bernadó. Per fer-ho, una de les principals eines visuals que es va utilitzar va ser la storyboard, a través de la qual els estudiants havien de representar de manera gràfica l’experiència dels clients a l'hora d'utilitzar el producte o servei.