Tres estudiants del Tecnocampus completen amb èxit el Verkami per a un documental sobre el càncer infantil

Ahir dilluns 14 de desembre es va acabar el termini de recollida de fons econòmics de la campanya de micromecentatge “Lluitem Junts” que van engegar Sara Calveras, Sandra Piñero i Eva Julià, tres estudiants de quart del Grau en Mitjans Audiovisuals, a través de la plataforma Verkami. “Lluitem junts” és el Treball Final de Grau d’aquestes tres estudiants que han escollit produir un documental que busca “donar a conèixer el Rabdomiosarcoma, un tipus de càncer infantil que afecta els músculs adherits als ossos” explica Sandra Piñero.

Les tres estudiants consideren que el Verkami ha estat tot un èxit perquè l’objectiu era recollir 2.000 euros i finalment han aconseguit un total de 2.407 euros. Aquests fons econòmics aniran destinats bàsicament al lloguer de material, les dietes i transport i les còpies en DVD del documental, tot allò que sobri es destinarà a l’Associació contra el Rabdomiosarcoma. El tipus d’aportacions són força variades però opinen que a través d’Internet les quantitats són més grans que les que han aconseguit fent difusió pel carrer i establiments. Per altra banda, Sandra Piñero explica que les xarxes socials ajuden a difondre el projecte però no són gaire útils per la part econòmica ja que les han aconseguit movent-se i fent contactes.

El seu objectiu a llarg termini és que aquesta peça audiovisual es pugui passar a les televisions, fer-ne projeccions i presentar-la a concursos. El documental el conduirà un presentador que es convertirà en el fil conductor entre les diverses persones que participin i “estarà partit en dues parts, una més científica on s’explicarà la malaltia i l’altra, que és la que volem que tingui més pes, estarà destinada a les famílies, a les històries i a la part més humana de la malaltia” explica Sandra Piñero. Confessen que el més difícil de tot és el tema en si, com tractar-lo i enfocar-lo perquè no caigui en el sensacionalisme i en el drama . Un dels grans reptes és aconseguir entrar als hospitals i des de l’Associació contra el Rabdomiosarcoma els avalaran per entrar a l’Hospital Sant Joan de Déu i poder tenir contacte directe amb famílies i pacients.

A part del Verkami han dut a terme altres iniciatives per impulsar la campanya de “Lluitem Junts” com un esmorzar solidari a la plaça del TecnoCampus, per exemple. També han aconseguit diferents vídeos de suport de persones o grups coneguts com Macedònia, Carles Pérez del Ràdio Flaixbac, Txarango, Aspencat o Els Catarres.