Weekend Challenge: quatre anys acostant l’emprenedoria als joves universitaris

Jordi Sánchez és estudiant de la Doble titulació en AdE i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals i ha participat en les dues últimes edicions del Weekend Challenge, un intens cap de setmana per fomentar l’emprenedoria entre els universitaris. El curs passat Jordi Sánchez (segon començant per la dreta a la fotografia) va guanyar una menció especial al Weekend Challenge amb el projecte presentat per el seu equip. 

Com a participant de l’última edició, què valoraries del Weekend Challenge?
El més interessant és estar amb gent de la universitat que no és la que normalment tens al teu entorn, conèixer gent d’altres graus i cursos. Tot i que la gran majoria de participants són de l'àmbit d’administració d'empreses i/o de màrqueting, hi ha molta gent que no coneixes. Si en el grup tens gent que té inquietuds o habilitats diferents a la teva, segur que surten projectes molt més diferents. Per altra banda, també hi són presents els mentors, que et donen el seu punt de vista sobre el projecte i la seva ajuda és realment molt útil.

Quina és exactament la funció del mentor?
Els mentors són gent del món de l’emprenedoria i l’empresa que bàsicament t’ajuden a plantejar-te coses que segurament no havies pensat, en part degut al poc temps que tenim. Dones per fet moltes coses que els mentors t’ajuden a veure que potser no és del tot així... Segurament no et diran les respostes, però sí que et faciliten les preguntes que t’has de plantejar.

El Weekend Challenge aposta per la metodologia Learning by doing. Què destacaries del tot allò que has après?
Participar-hi va molt bé per agafar una visió més general de tot el que implica un projecte. Si no has tingut gaire contacte amb el món real, quan hi participes per primera vegada normalment penses que el 90% del projecte és la idea, tenir una bona idea. Al Weekend Challenge t’adones que la idea és important però que potser és només el 5% de tot el projecte. Aquest és el canvi de xip que molta gent fa quan hi participa. 

En l’edició anterior, el vostre equip va rebre una menció especial per el projecte TRANSSMART. En què consistia exactament?
Vam desenvolupar un dispositiu que es connectava a tots els cotxes i motos que tenen uns deu o dotze anys. La idea era connectar-ho per accedir a una aplicació mòbil des d’on es controlés si t’estan robant el cotxe, on has aparcat o quan et toquen revisions al mecànic, per exemple. 

Guanyar aquesta menció us va permetre instal·lar-vos a la preincubadora del TecnoCampus...
Al llarg de les setmanes, vam veure que cadascú tenia diferents prioritats i el projecte no va acabar prosperant. Tot i així, va ser a la preincubadora on vaig conèixer els dos companys amb qui ara estem creant una Societat Limtiada (SL.), que en aquell moment ells estaven treballant en un altre projecte. En aquest sentit, ens vam conèixer a la preincubadora gràcies a participar en el Weekend Challenge.

I finalment, per què recomanaries als estudiants participar en el Weekend Challenge del 5 i 6 de novembre?
Sobretot ho recomenaria a estudiants de primer i de segon perquè és una manera de conèixer gent en el teu primer any. A més, hi ha un factor bastant important, i és que els estudiants que hi participen tenen unes inquietuds una mica diferents als qui vénen de dilluns a divendres i ja està. Aquí pots conèixer gent que té interessos similars als teus, i això va molt bé. Esteu tots junts en un cap de setmana i tens moltes oportunitats, aprofitar-les o no això ja és cosa teva.