Xnergic inicia el primer taller TecnoArcade, sobre la creació d’una màquina de videojocs

El primer taller TecnoArcade d'Xnergic va arrencar ahir amb un projecte obert als estudiants dels diferents graus que s'imparteixen al TecnoCampus. L'objectiu és treballar conjuntament per fabricar una màquina Arcade a l’estil i estètica de les màquines tradicionals. En un inici, es preveia seleccionar un grup reduït d’estudiants però “en rebre tantes peticions durant el procés de selecció, es va decidir ampliar a quinze persones”, explica el coordinador del taller Cesco Muñoz, professor del Grau en Disseny i Producció de Videojocs i un dels impulsors d’aquesta iniciativa, juntament amb altres docents. Han tinguit el suport d’Xnergic, en considerar que era “un bon projecte per mostrar als estudiants altres facetes dels videojocs”.

El taller consta de sis sessions en les quals s’executa i es fabriquen tots els components de la màquina, alhora que es treballa l’electrònica, el disseny i la part artística a partir de la distribució dels alumnes en diferents rols a desenvolupar. El professor Cesco Muñoz explica que hi ha una part d’enginyers del producte, que es dediquen al muntatge físic; un equip de programadors encarregats de programar la interfície, que es podrà triar entre jugar a jocs clàssics o als desenvolupats pels alumnes; els artistes, que treballen en el disseny gràfic de la màquina; i finalment hi ha dos estudiants del Grau en Mitjans Audiovisuals encarregats de gravar tot el procés.

Els alumnes que participen en el taller TecnoArcade valoren que sigui un taller en el qual es treballi conjuntament: “Sempre m’han agradat els videojocs i la càmera i és un taller per aprendre les dues coses”, comenta l'estudiant del Grau en Mitjans Audiovisuals Adrian Pineda. Ahir dimecres 3 de febrer va ser la primera sessió del taller TecnoArcade, que es desenvoluparà durant els dies 5, 10, 12, 17 i 24 de febrer de 10 ha 15h a l'espai d'Xnergic.