Professorat

L’equip de professorat del Postgrau està format per professionals acadèmics i del món de la construcció i l’arquitectura amb una àmplia experiència en l’àmbit de la Bioarquitectura.


Ivet Compañó
Arquitecte i màster en Bioconstrucció. Cofundadora i sòcia de La Tercera Pell, empresa dedicada a projectes d’ecologia, salut a l’edificació, comunicació, arquitectura i urbanisme. Organitzadora y coordinadora del Postgrau en Bioarquitectura. Tecnocampus Mataró. Ponent i docent a diverses, jornades, cursos i postgraus (Tecnocampus, II Congrés Arquitectura i salut, Escola agrària de Manresa, Postgrau en sostenibilitat i arquitectura. COAC.)

Virginia Espinosa Duró
Enginyera Electrònica i Doctora en Enginyeria de Telecomunicacions per la UPC. S’incorpora com a Professora Titular de l’Escola EUPMt (adscrita a la UPC) desde 1997, assumint posteriorment les tasques de Direcció del Departament d’Electrònica durant el període de 2007 al 2010. 
Forma part del Grup de recerca consolidat de Processat del Senyal de l’EUPMt des del 1997 fins el 2012, participant  de forma activa en projectes de recerca tant nacionals com internacionals i publicant  nombrosos papers i articles a revista ISI-JCR centrats en els camps del reconeixement de patrons i el machine learning aplicats als sistemes d’identificació  biomètrica. Participa també com a revisora científica i chair de sessions en diferents congressos i workshops internacionals. Al 2011 és nomenada  Fellow IEEE ICCST Executive Committee member del Congrés de Seguretat internacional de l’IEEE (International Carnahan Conference on Security Technology). 
Entre les activitats de docència i recerca paral·leles en el camp del desenvolupament sostenible, és responsable de les Àrees de Sostenibilitat i de Cooperació al Desenvolupament per part de la unitat EUPMt de la UPC des del 2011, imparteix l’assignatura de Sostenibilitat al TCM des del 2011, col·labora en el Postgrau de Bioarquitectura al mateix centre desde la primera edició, i forma part del grup d’experts del Consell de Medi Ambient de l’Ajuntament de Mataró des del 2014.  

Josep Lluís Escobedo
Arquitecte tècnic especialista en els àmbits de la direcció d'execució i gestió d'obres centrat en rehabilitació, sobre el bagatge inicial d'R+D desenvolupat a l'Itec en els primers anys d'exercici.
Dedicat plenament a la definició i seguiment de rehabilitacions amb criteris d'eficiència energètica en el ventall de fases de definició, planificació d'actuacions, execució, criteris i seguiment de pautes d'utilització i gestió del manteniment d'edificis.
 
Jordi Lluis Huguet 
Farmacèutic (UB), analista d'aigües. Màster in Business Administration (MBA IESE-UNAV). Director Tècnic de Aguapur-Gytsa. President de l'ONG "L'Aula de l'Aigua". Consultor en diversos organismes sobre aigua i sostenibilitat i col·laborador habitual amb diferents entitats (ACA, Agència de Protecció de la Salut, etc.). Docent en diverses institucions (UIC, Escola Sert, IED, ELISAVA, l'Aula de l'Aigua, etc.). Membre de diversos comitès d'experts en investigació i tractaments d'aigua (GEA, APROMA, etc.), escriptor i divulgador habitual en programes de ràdio i televisió.

Carles Martínez Gasol
Llicenciat en Medi ambient i Doctor en ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona. Investigador Sènior en Sostenipra grup d'Investigacióa la UAB. Coordinador de l’especialitat d’ecologia urbana i industrial del Màster Internacional de Medi Ambient de la UAB. Professor d’ecologia urbana i industrial i riscos laborals a l’escola de disseny Elisava i a la UAB. Classes d’Anàlisi de Cicle de Vida i petja de Carboni per Ecodisseny de productes. Director de Projectesa l’empresa  Inèdit Innovació SLdedicats a la investigació aplicada en el camp de la sostenibilitat y la prevenció ambiental. Ecodisseny i ecoinnovació. Aplicació d’eines de quantificació de la sostenibilitat en productes, processos i sistemes.

Mireia Mas
Arquitecte i màster en Bioconstrucció. Cofundadora i sòcia de La Tercera Pell, empresa dedicada a projectes d’ecologia, salut a l’edificació, comunicació, arquitectura i urbanisme. Organitzadora y coordinadora del Postgrau en Bioarquitectura. Tecnocampus Mataró. Ponent i docent a diverses, jornades, cursos i postgraus (Tecnocampus, II Congrés Arquitectura i salut, Escola agrària de Manresa, Postgrau en sostenibilitat i arquitectura. COAC.)

Antonio Ruiz
Soci fundador de l’empresa “INTIAM RUAI, SCCL”. Soci fundador de INTIAM RUAI, S.L, Tècnic d’energies renovables i coordinador del departament tècnic i de formació d’INTIAM RUAI, Professor de formació de tècnics instal·ladors en energia solar tèrmica i energia solar fotovoltaica a diversos Gremis d’Instal·ladors. Professor col·laborador en diversos cursos de màster i postgrau (ICT, UPC, Generalitat, Diputació de Barcelona i diversos ajuntaments)

Benito Sánchez-Montañés
Doctor Arquitecte per la Universitat de Sevilla, en la que ensenya Composició Arquitectònica i Arquitectura i Medi Ambient. Imparteix el seu propi Curs de Doctorat sobre “La Práctica de la Sostenibilitat en Arquitectura”. Especialitzat en Ciències Ambientals aplicades a l’Arquitectura i a la Restauració Patrimonial, matèries en les que ha obtingut diversos graus i màsters europeus. Investigador de matèries ambientals dins el seu grup “Composición, Arquitectura y Medio Ambiente”. Ponent i conferenciant en diverses Universitats d’àmbit internacional.

Elisabet Silvestre
Doctora en Biologia, Màster en Biologia Humana, cap de Servei de Citogenètica i Genètica Molecular. Especialista en la disciplina de la Biologia i la Medicina de l’Hàbitat. Màster en Bioconstrucció. Assessora d’ arquitectes, metges i associacions de persones afectades per malalties ambientals. Docent en diferents màsters i postgraus (Escola Sert del Col·legi d’Arquitectes, Elisava, Col·legi d’Aparelladors, ESARQ-UIC, Institut Europeu del Disseny, etc.). Autora de diversos llibres

Xavier Viola
Arquitecte tècnic i termògraf especialista en els àmbits de la direcció d'execució i gestió d'obres. Centrat en l’exercici de la rehabilitació dedicat plenament a donar resposta a la visió de transformar el parc d’edificis existent en edificis de baixa demanda energètica amb l’objectiu de minimitzar al màxim la dependència energètica.

Professorat del tallers:
Oriol Balliu, Miquel Barcons, Carles Labèrnia, Vicente Morant, Miquel Escobar, Carles Pérez, Jordi Puigtió, Aniol Ribot, Joan Cuevas, Teresa Monleon, Carlos Sentmenat, Ferran Bergonyó.