Les nostres Notícies

11/7/2018

EL PROFESSOR JOSEP MARIA RAYA PUBLICA UN ARTICLE A "EL PERIÓDICO" SOBRE EL PES DEL PIS TURÍSTIC A LES CIUTATS

Josep Maria Raya, professor de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, va publicar el dissabte 7 de juliol un article al diari El Periódico sobre el mercat de l'habitatge, centrat sobretot en la rellevància dels pisos turístics a les diferents ciutats espanyoles.

Aquí podeu llegir l'article complert.


18/05/2018

LA PROFESSORA MÀRIAN BUIL VIATJA A ARGENTINA PER IMPARTIR CLASSES D’INNOVACIÓ I CREACIÓ D’EMPRESES

Màrian Buil, professora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa va desplaçar-se del 15 al 28 de febrer a Argentina per impartir classes a l’Escola Internacional de Postgrau de la Universidad Nacional del Noroeste de la Provincia de Buenos Aires(UNNOBA). En concret, Buil va ser la docent responsable del mòdul d’Innovació i Creació d’Empreses en el qual hi participaven un grup de trenta estudiants, emprenedors i empresaris interessats a idear solucions innovadores per abordar reptes del territori.

 

Aquí podeu llegir l'article complert (aquí)


16/05/2018

LA JORNADA 'OCITUR2018' REIVINDICA UN TURISME SOSTENIBLE I RESPECTUÓS AMB ELS DESTINS

La jornada Ocitur2018 ha debatut avui al TecnoCampus el complex fenomen de l’allotjament no reglat, és a dir, aquella oferta turística sense llicència. El subdirector de Turisme de Barcelona, Albert de Gregorio, ha apuntat que “el model turístic d’un destí no es pot definir sense preguntar l’opinió als que hi viuen”. En aquest sentit, ha ressaltat que no és el mateix un turista del Mobile World Congress que “es tanca a la fira per treballar” que un turista que arriba via Airbnb que “s’instal.la sí o sí al centre de la ciutat perquè el que és viure l’experiència de la ciutat.

Aquí podeu llegir l'article complert (aquí)


15/2/2018

EL PROFESSOR JOSEP MARIA RAYA ANALITZA LA RENDIBILITAT DEL LLOGUER A “BETEVÉ” I “EL PERIÓDICO"

Per què tenen tant d’interès els fons d’invesió en Barcelona? Quin rendiment econòmic aconsegueixen en la compra de finques senceres? Aquestes són algunes de les qüestions que va abordar Josep Maria Raya, professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, a l’entrevista que van fer-li dilluns passat a betevé.

Raya va explicar que la rendibilitat del lloguer és el que fa actualment atractiva la ciutat: “Hi ha molta compra per inversió, especialment en l’últim any, perquè la inversió en edifici i en sòl s’ha multiplicat per més de dos”.

Consulta l’article sencer aquí.


06/02/2018

EL TECNOCAMPUS PASSA D’UN A CINC GRUPS DE RECERCA RECONEGUTS PER L’AGAUR

La darrera resolució de l’Agència de gestió d’ajuts universitaris i de recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya ha reconegut quatre grups de recerca universitaris del TecnoCampus

Aquí podeu llegir l'article complert (aquí)


29/11/2017

PROFESSORS DEL TECNOCAMPUS COL·LABOREN EN UN LLIBRE SOBRE COM INICIAR-SE EN L'ÀMBIT DE LA RECERCA

Quatre professors de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus han participat en la redacció del llibre Cómo investigar, publicat per l’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID) el passat mes d’octubre. En concret, hi han col·laborat els professors Roberto Dopeso, Josep Maria Raya, Dolors Celma i Esther Martínez, que han contribuït, respectivament, en els capítols sobre “Qüestionaris”, “Anàlisi de dades quantitatives” i “Redacció de la recerca”.

Aquí podeu llegir l'article complert (aquí)


14/12/2017

EL PROFESSOR JOSEP MARIA RAYA ANALITZA L’AUGMENT DEL PREU DEL LLOGUER A LA CADENA SER

Josep Maria Raya, professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresva participar al programa Hoy por Hoy de la Cadena SER el passat 7 de desembre per parlar en qualitat d’expert sobre l’augment del preu del lloguer dels habitatges a Espanya.

Pots escoltar la intervenció sencera aquí, a partir del minut sis.


27/11/2017

EL PROFESSOR ÀLEX ARAUJO PARTICIPA EN UNES JORNADES SOBRE COMUNICACIÓ I ESPAI UNIVERSITARI

 

La Asociación de Universidades con Titulaciones de Información y Comunicación va celebrar fa uns dies la “II Jornada de Formación y Empleo: el nuevo espacio universitario en comunicación.

Aquí podeu llegir l'article complert (aquí)


25/10/2017

LA JORNADA D’ECONOMIA COL·LABORATIVA DEBAT SOBRE LA NECESSITAT D’ADAPTAR LA NORMATIVA A LES NOVES PLATAFORMES

L’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa ha celebrat aquest matí la primera Jornada d’Economia i Empresa, que ha girat al voltant de l’economia col·laborativa. Experts i professionals del sector han participat en aquesta jornada organitzada juntament PIMEC, sota el títol “Les diferents cares de l’economia col·laborativa".

Aquí podeu llegir l'article complert (aquí)


16/10/2017

EL PROFESSOR ELOI SERRANO PARTICIPA EN UN LLIBRE DEL CIDOB SOBRE CUBA

El professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus Eloi Serrano ha participat en un llibre editat pel CIDOB titulat “Nueva etapa entre Cuba y la UE. Escenarios de futuro. Ho ha fet amb un capítol sobre amb un capítol sobre les relacions comercials entre Cuba i Espanya.

Aquí podeu llegir l'article complert (aquí)


27/09/2017

LA PROFESSORA MÀRIAN BUIL, PREMI AL MILLOR TREBALL EN UN SIMPOSI AL BRASIL

La professora Màrian Buil ha rebut el reconeixement de "Best paper award del Symposium on Sustainability in University Campuses", celebrat a Sao Paolo (Brasil), pel treball "How Entrepreneurship in Higher Education helps to Sustainable Development at the Local Level: The case of Tecnocampus". El simposi es va celebrar en aquesta ciutat brasilera la setmana passada, amb la participació de més de 70 acadèmics de 15 nacionalitats diferents.

Aquí podeu llegir l'article complert (aquí)


27/09/2017

EL PROFESSOR JOSEP MARIA RAYA PUBLICA UN ARTICLE SOBRE LES CAUSES DELS DESNONAMENTS A ESPANYA

El professor de l’Escola Superior d Ciències Socials i de l'Empresa Josep Maria Raya ha publicat recentment l’article “The determinants of foresclosures: Evidence from the Spanish case”, en el qual analitza els motius decisius dels desnonaments a Espanya.

Aquí podeu llegir l'article complert (aquí)


19/09/2017

JAUME TEODORO, DOCTOR EN CIÈNCIES ECONÒMIQUES PER LA UNIVERSITAT DE GIRONA

Jaume Teodoro, director general del TecnoCampus i professor a l’Escola Superior Politècnica, ha obtingut el títol de doctor en ciències econòmiques després de presentar la tesi a la Universitat de Girona el passat 8 de setembre. La tesi, que du per títol "Entrepreneurial skills, trust and jobs: Three essays on entrepreneurial skills of self-employed and employees", cerca explicar l’activitat emprenedora a partir d’un treball empíric.

Aquí podeu llegir l'article complert (aquí)


13/09/2017

EL PROFESSOR JESÚS MOLINA OBTÉ EL TÍTOL DE DOCTOR EN TURISME

Jesús Molina, professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, ha obtingut el títol de doctor en turisme per la Universitat de Girona. Ho ha fet després que el mes de juliol passat presentés la seva tesi doctoral, dirigida per Josep Maria Raya, també professor del TecnoCampus. Amb el títol “El trabajo emocional en el sector turístico. Obstáctulos y facilitadores empresarials y sus consecuencias para los trabajadores”, la tesi se centra a analitzar si existeix treball emocional en el sector turístic i a determinar les seves possibles causes i conseqüències

Aquí podeu llegir l'article complert (aquí)


25/07/2017

EL PROFESSOR JOSEP MARIA RAYA PUBLICA UN ARTICLE A “EL PERIÓDICO” SOBRE EL PREUS DELS HABITATGES A BARCELONA

El professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa Josep Maria Raya va publicar el passat diumenge 16 de juliol un article a la secció d’opinió de El Periódico. Amb el títol "La huida de Barcelona ya no es una canción de verano", a l'article s'analitza l’increment dels preus dels habitatges a Barcelona.

Aquí podeu llegir l'article complert (aquí)


24/05/2017

EL PROFESSOR ELOI SERRANO PUBLICA UN ARTICLE SOBRE LES ELECCIONS FRANCESES

El professor Eloi Serrano ha publicat un article a la revista Capgròs on analitza els resultats de les eleccions presidencials franceses i els posa en relació amb el pensament polític d'autors contemporanis com George Lakoff.  El podeu llegir aquí


8/05/2017

EL PROFESSOR ELOI SERRANO PUBLICA UN TREBALL ACADÈMIC SOBRE PASQUAL MARAGALL

El professor de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus, Eloi Serrano, fins fa uns mesos investigador principal del "Programa llegat Pasqual Maragall", que analitza el pensament i l'acció política de l'exalcalde de Barcelona i expresident de la Generalitat, acaba de publicar el treball "“Un estudio sobre las fuentes doctrinales en los escritos económicos de Pasqual Maragall”. El treball el podeu consultar al següent link. L'altre autor del treball és el professor de la Universitat de Barcelona Javier San Julian. 

Aquí podeu llegir l'article complert (aquí)


Impacte socioeconòmic del turisme de salut en el Maresme

Dimecres passat 15 de febrer ha tingut lloc en Tecnocampus la presentació de l'estudi “l'impacte socioeconòmic del turisme de salut en el Maresme”. Aquesta recerca procedeix d'un Treball Fi de Grau del Grau de Turisme i Gestió de l'Oci autoritzat pel professor Josep Mª Ratlla Vilchez. 

Aquí podeu llegir l'article complert (aquí)

Article publicat del Dr. Josep Maria Raya al diari La Vanguardia sobre l'augment dels preus del lloguer

L'article titulat "És impossible" per el Dr. Josep Maria Raya es centra en analitzar i debatre l'increment dels preus del lloguer, especialment a la ciutat de Barcelona.

Aquí podeu llegir l'article complert (aqui)

 


El Dr. Josep Maria Raya parla en el diari La Vanguadia sobre la gran plataforma Airbnb

El professor Josep Maria Raya parla d'Aribnb, una de les plataformes d'allotjament turístic més potents del mercat avui dia, i dels problemes que pot generar el fet de voler lluitar contra ella. 


Aquí podeu trobar la notícia completa (aquí)

 


ENTREVISTA A ELOI SERRANO, DIRECTOR DE LA CÀTEDRA D'ECONOMIA SOCIAL, AL DIARI EL PUNTAVUI

El diari "Avui" ha realitzat una entrevista al Dr. Eloi Serrano, director de la Càtedra d'Economia Social i investigador del Grup de Recerca GRAEFES del TecnoCampus Mataró-Maresme.

Aqui podeu veure l'entrevista completa (aqui).

 


Entrevista al Dr. Josep Maria Raya per part del portar Pisos.com

Entrevista realitzada al coordinador del Grup de Recerca Aplicada a l’Entorn Financer Econòmic i Social, el Dr. Josep Maria Raya, sobre l’estudi “El verdadero precio de la vivienda”.

Aqui podeu trobar l'entrevista completa (aqui).

 


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi. Nam liber tempor cum soluta nobis eleifend option congue nihil imperdiet doming id quod mazim placerat facer possim assum.