Les nostres Notícies

Impacte socioeconòmic del turisme de salut en el Maresme

Dimecres passat 15 de febrer ha tingut lloc en Tecnocampus la presentació de l'estudi “l'impacte socioeconòmic del turisme de salut en el Maresme”. Aquesta recerca procedeix d'un Treball Fi de Grau del Grau de Turisme i Gestió de l'Oci autoritzat pel professor Josep Mª Ratlla Vilchez. L'acte va ser presidit pel president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme el Sr. Joaquim Arnó i Porras. Entre els presents estaven diversos alcaldes del Maresme així com tècnics de turisme i de professionals del sector turisme de salut.

 

En la seva intervenció, Josep Maria Raya va destacar que “la pitjor avaluació és no realitzar cap avaluació” així com la importància de la generació de dades. En aquest punt, es va introduir l'Observatori del Turisme que està iniciant la ESCSE (Tecnocampus) en col·laboració amb el Consorci de Promoció Turística del Maresme, la Diputació de Barcelona i diversos ajuntaments de la comarca. Per la seva banda el Sr. Joaquim Arnó va comentar l'origen de la proposta de l'estudi amb una dada per al cas francès: “cada € que deixa França en balnearis, recupera 3€” així com la voluntat de col•laboració amb el Tecnocampus per anar obtenint dades que facin més fàcil i efectiva la presa de decisions turística.

 

Com a conclusió, es varen obtenir diversos resultats. D'una banda, s'ha descobert el perfil del turista d'aquest tipus de turisme en el Maresme: dones de més de 61 anys amb estudis superiors i procedents de Catalunya. I d'altra banda, com a validació de les dues hipòtesis plantejades en l'estudi, es va arribar a les conclusions que per cada euro de despesa del turista en turisme de benestar, genera 1,5€ en l'economia de la societat; i que, cada euro que l'Administració pública dedica al turisme de benestar, genera 1,86€ en la societat.

 


Article publicat del Dr. Josep Maria Raya al diari La Vanguardia sobre l'augment dels preus del lloguer

L'article titulat "És impossible" per el Dr. Josep Maria Raya es centra en analitzar i debatre l'increment dels preus del lloguer, especialment a la ciutat de Barcelona.

Aquí podeu llegir l'article complert (aqui)

 


El Dr. Josep Maria Raya parla en el diari La Vanguadia sobre la gran plataforma Airbnb

El professor Josep Maria Raya parla d'Aribnb, una de les plataformes d'allotjament turístic més potents del mercat avui dia, i dels problemes que pot generar el fet de voler lluitar contra ella. 


Aquí podeu trobar la notícia completa (aquí)

 


ENTREVISTA A ELOI SERRANO, DIRECTOR DE LA CÀTEDRA D'ECONOMIA SOCIAL, AL DIARI EL PUNTAVUI

El diari "Avui" ha realitzat una entrevista al Dr. Eloi Serrano, director de la Càtedra d'Economia Social i investigador del Grup de Recerca GRAEFES del TecnoCampus Mataró-Maresme.

Aqui podeu veure l'entrevista completa (aqui).

 


Entrevista al Dr. Josep Maria Raya per part del portar Pisos.com

Entrevista realitzada al coordinador del Grup de Recerca Aplicada a l’Entorn Financer Econòmic i Social, el Dr. Josep Maria Raya, sobre l’estudi “El verdadero precio de la vivienda”.

Aqui podeu trobar l'entrevista completa (aqui).