Les nostres Notícies

04/12/18

UNA INVESTIGACIÓ DEL PROFESSOR RAYA ANALITZA LA CONCESSIÓ D'HIPOTEQUES EN FUNCIÓ DEL PAÍS D'ORIGEN

El professor i director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'empresa Josep Maria Raya ha publicat un article d'investigació a la revista Urban Affair Review, indexada al JCR. L'article forma part del projecte “El verdadero precio de la vivienda”, del qual Raya és investigador principal. L'article conclou que els immigrants amb noms natius, immigrants amb noms estrangers i nadius tenen resultats diferents en el mercat immobiliari espanyol. Els resultats suggereixen que els immigrants amb noms natius aconsegueixen majors descomptes en relació amb els immigrants amb noms no espanyols. 

Llegeix l'article
 


03/12/18

SEMINARI SOBRE EMPRENEDORIA I DONA DE LA PROFESSORA MÀRIAN BUIL

La professora Màrian Buil ha impartit la sessió "Capacitats dinàmiques individuals i gènere: casos d'emprenedoria en femení" en el marc del títol d'expert Igualtat de gènere: treball, atur i pensions que organitza l'Institut Universitari d'Estudis de la Dona de la Universidad Autònoma de Madrid.

Llegeix la notícia
  

11/10/18

EL TECNOCAMPUS PARTICIPA EN UN PROJECTE EUROPEU PER INCREMENTAR L'HABITATGE DE LLOGUER ASSEQUIBLE

El director i professor de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus, Josep Maria Raya, participa en nom del TecnoCampus en el projecte “Yes we rent / Lloguem, presentat avui a l'Ajuntament per incrementar l’habitatge de lloguer assequible. La Unió Europea subvencionarà amb 2,5 milions d’euros el projecte, liderat per l’Ajuntament de Mataró que, amb fórmules experimentals i innovadores basades en l’economia social i cooperativa, busca mobilitzar l’habitatge desocupat per incrementar l’oferta de lloguer a preu assequible. La regidora d’Habitatge, Elizabet Ruiz, va assistir ahir a Brussel·les a l’acte d’anunci dels projectes seleccionats pel programa europeu Urban Innovative Actions –que forma part del fons FEDER–, on es va confirmar que la proposta mataronina serà una de les 22 iniciatives de tot Europa que rebran suport.

Llegeix la notícia
 


31/10/18

ARTICLE DEL PROFESSOR JOSEP MARIA RAYA SOBRE "L'IMPOST DE LES HIPOTEQUES"


El professor i director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, Josep Maria Raya, ha publicat un article a El Periódico de Catalunya on qüestiona els vaivens judicials en la polèmica sobre qui ha d'assumir els impostos vinculats a la constitució de préstecs hipotecaris. Alerta de la inseguretat jurídica per als inversors, i del perill que els bancs acabin encarint aquests préstecs i, per tant, l'accés a l'habitatge. "Els beneficiats serien els hipotecats a dia d'avui, i els perjudicats, els potencials futurs clients: els joves", conclou.

Llegeix l'article
 


31/10/18

ARTICLE DEL PROFESSOR JOSEP MARIA RAYA SOBRE "L'IMPOST DE LES HIPOTEQUES"


El professor i director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, Josep Maria Raya, ha publicat un article a El Periódico de Catalunya on qüestiona els vaivens judicials en la polèmica sobre qui ha d'assumir els impostos vinculats a la constitució de préstecs hipotecaris. Alerta de la inseguretat jurídica per als inversors, i del perill que els bancs acabin encarint aquests préstecs i, per tant, l'accés a l'habitatge. "Els beneficiats serien els hipotecats a dia d'avui, i els perjudicats, els potencials futurs clients: els joves", conclou.

Llegeix l'article
 


26/07/2018

JOSEP MARIA RAYA SERÀ EL NOU DIRECTOR DE L'ESCOLA SUPERIOR DE CIÈNCIES SOCIALS I DE L'EMPRESA

El Patronat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme va aprovar dilluns 23 de juliol que Josep Maria Raya sigui el nou director de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, on imparteix docència des de l’any 2000. El nomenament el farà efectiu el rector de la Universitat Pompeu Fabra, en tractar-se d’un centre adscrit a aquesta universitat. Raya és doctor en Economia per la Universitat de Barcelona i té l'acreditació de catedràtic de l'AQU. És un expert en la recerca en l`àmbit del turisme relacionat amb l’habitatge. Dirigeix el Grup de Recerca Aplicada en Benestar Econòmic i Turisme (GRAEFES) del TecnoCampus, reconegut com a grup emergent per l’AGAUR (SGR535). Raya és un col·laborador habitual en mitjans de comunicació i també ha estat elegit després d’un procés obert.

 


17/07/2018

PROFESSORS DEL TECNOCAMPUS PARTICIPEN AL X CONGRÉS INTERNACIONAL DE DOCÈNCIA UNIVERSITÀRIA I INNOVACIÓ

Els professors Daniel Torras, Aina Fernandez, Patrícia Crespo, Màrian Buil, Noemí Ruíz, Anna Castells i Aitor Ruiz van assistir al X Congrés Internacional de Docència Universitària i Innovació, celebrat al Palau de Congressos de Girona del 4 al 6 de juliol. Es tracta d’un espai de col·laboració entre les universitats de Catalunya que enguany se centrava en com connectar les universitats a l’entorn i a la societat.
 

Llegeix la notícia
 


11/7/2018

EL PROFESSOR JOSEP MARIA RAYA PUBLICA UN ARTICLE A "EL PERIÓDICO" SOBRE EL PES DEL PIS TURÍSTIC A LES CIUTATS

Josep Maria Raya, professor de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, va publicar el dissabte 7 de juliol un article al diari El Periódico sobre el mercat de l'habitatge, centrat sobretot en la rellevància dels pisos turístics a les diferents ciutats espanyoles.

 

Llegeix la notícia

 


18/05/2018

LA PROFESSORA MÀRIAN BUIL VIATJA A ARGENTINA PER IMPARTIR CLASSES D’INNOVACIÓ I CREACIÓ D’EMPRESES

Màrian Buil, professora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa va desplaçar-se del 15 al 28 de febrer a Argentina per impartir classes a l’Escola Internacional de Postgrau de la Universidad Nacional del Noroeste de la Provincia de Buenos Aires(UNNOBA). En concret, Buil va ser la docent responsable del mòdul d’Innovació i Creació d’Empreses en el qual hi participaven un grup de trenta estudiants, emprenedors i empresaris interessats a idear solucions innovadores per abordar reptes del territori.

 

Aquí podeu llegir l'article complert (aquí)


16/05/2018

LA JORNADA 'OCITUR2018' REIVINDICA UN TURISME SOSTENIBLE I RESPECTUÓS AMB ELS DESTINS

La jornada Ocitur2018 ha debatut avui al TecnoCampus el complex fenomen de l’allotjament no reglat, és a dir, aquella oferta turística sense llicència. El subdirector de Turisme de Barcelona, Albert de Gregorio, ha apuntat que “el model turístic d’un destí no es pot definir sense preguntar l’opinió als que hi viuen”. En aquest sentit, ha ressaltat que no és el mateix un turista del Mobile World Congress que “es tanca a la fira per treballar” que un turista que arriba via Airbnb que “s’instal.la sí o sí al centre de la ciutat perquè el que és viure l’experiència de la ciutat.

Aquí podeu llegir l'article complert (aquí)
 


15/2/2018

EL PROFESSOR JOSEP MARIA RAYA ANALITZA LA RENDIBILITAT DEL LLOGUER A “BETEVÉ” I “EL PERIÓDICO"

Per què tenen tant d’interès els fons d’invesió en Barcelona? Quin rendiment econòmic aconsegueixen en la compra de finques senceres? Aquestes són algunes de les qüestions que va abordar Josep Maria Raya, professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, a l’entrevista que van fer-li dilluns passat a betevé.

Raya va explicar que la rendibilitat del lloguer és el que fa actualment atractiva la ciutat: “Hi ha molta compra per inversió, especialment en l’últim any, perquè la inversió en edifici i en sòl s’ha multiplicat per més de dos”.

Consulta l’article sencer aquí.


06/02/2018

EL TECNOCAMPUS PASSA D’UN A CINC GRUPS DE RECERCA RECONEGUTS PER L’AGAUR

La darrera resolució de l’Agència de gestió d’ajuts universitaris i de recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya ha reconegut quatre grups de recerca universitaris del TecnoCampus

Aquí podeu llegir l'article complert (aquí)


14/12/2017

EL PROFESSOR JOSEP MARIA RAYA ANALITZA L’AUGMENT DEL PREU DEL LLOGUER A LA CADENA SER

Josep Maria Raya, professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresva participar al programa Hoy por Hoy de la Cadena SER el passat 7 de desembre per parlar en qualitat d’expert sobre l’augment del preu del lloguer dels habitatges a Espanya.

Pots escoltar la intervenció sencera aquí, a partir del minut sis.


29/11/2017

PROFESSORS DEL TECNOCAMPUS COL·LABOREN EN UN LLIBRE SOBRE COM INICIAR-SE EN L'ÀMBIT DE LA RECERCA

Quatre professors de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus han participat en la redacció del llibre Cómo investigar, publicat per l’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID) el passat mes d’octubre. En concret, hi han col·laborat els professors Roberto Dopeso, Josep Maria Raya, Dolors Celma i Esther Martínez, que han contribuït, respectivament, en els capítols sobre “Qüestionaris”, “Anàlisi de dades quantitatives” i “Redacció de la recerca”.

Aquí podeu llegir l'article complert (aquí)


27/11/2017

EL PROFESSOR ÀLEX ARAUJO PARTICIPA EN UNES JORNADES SOBRE COMUNICACIÓ I ESPAI UNIVERSITARI

 

La Asociación de Universidades con Titulaciones de Información y Comunicación va celebrar fa uns dies la “II Jornada de Formación y Empleo: el nuevo espacio universitario en comunicación.

Aquí podeu llegir l'article complert (aquí)


25/10/2017

LA JORNADA D’ECONOMIA COL·LABORATIVA DEBAT SOBRE LA NECESSITAT D’ADAPTAR LA NORMATIVA A LES NOVES PLATAFORMES

L’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa ha celebrat aquest matí la primera Jornada d’Economia i Empresa, que ha girat al voltant de l’economia col·laborativa. Experts i professionals del sector han participat en aquesta jornada organitzada juntament PIMEC, sota el títol “Les diferents cares de l’economia col·laborativa".

Aquí podeu llegir l'article complert (aquí)