Cooperatèxtil presenta la plataforma de solucions per a la indústria tèxtil al Gremi de Fabricants de Sabadell

El Gremi de Fabricants de Sabadell va acollir ahir dijous 7 de juliol la presentació de Cooperatèxtil, plataforma que ofereix solucions a les necessitats de fabricació. L’acte va estar presidit pel president del Gremi de Fabricants, Blai Costa, i pel regidor de Treball i Empresa de l’Ajuntament de Sabadell, Eduard Navarro. El director de Marina Textil, Joan Ginestà, va fer una ponència sobre els elements claus per fer possible la consolidació i expansió d’una pime del sector tèxtil després de la presentació de Cooperatextil. També es va dur a terme una taula rodona amb integrants del Cooperatextil cap al final de la sessió sobre el sector.

La plataforma Cooperatextil està formada per tallers i empreses del Maresme, principalment de Mataró i també de Sabadell, que ofereixen una àmplia varietat de serveis dins del sector tèxtil: teixits, tints, estampació, tall, disseny i patronatge, confecció, planxa i acabats, fabricants i gestors de producció per a marques de moda tèxtil, tèxtil llar i accessoris. En aquest sentit, l’objectiu d’aquest projecte és ser més competitius en el sector tèxtil, reduir el número de persones aturades i generar noves oportunitats de cara al futur captant produccions a altres països o territoris.

Cooperatextil, que el febrer passat va participar per segona vegada a al saló professional BSTIM, és un projecte que va néixer el 2013 de la mà del TecnoCampus , l’Ajuntament de Mataró i l’Ajuntament de Sabadell, amb el suport de l’Associació d’Empresaris de Gènere de punt de Mataró i comarca (ASEGEMA) i la Federació d’Associacions i Gremis empresarials del Maresme (FAGEM).