1. La Diputació i PIMEC engeguen la 4a edició Programa “Accelera el Creixement”

El programa “Accelera el creixement”, impulsat entre la Diputació de Barcelona i PIMEC, ha iniciat la seva quarta edició per ajudar a incrementar la competitivitat a 50 empreses amb alta capacitat de creixement, innovació, internacionalització i generació de llocs de treball. Les pimes que vulguin presentar-hi la seva candidatura tenen temps fins al 5 de juny a la seu o delegacions de PIMEC o bé als Centres Locals de Serveis a les Empreses que participen al programa.
La bona valoració de les 150 empreses participants a les tres edicions anteriors del programa avalen l’aposta per una nova convocatòria.
Les pimes que optin a participar-hi han de tenir un mínim de tres persones treballadores, una trajectòria empresarial d’almenys cinc anys i el centre de decisió a la demarcació de Barcelona, a més de tenir vocació internacional i voler invertir en creixement empresarial.
La selecció d’empreses
Un comitè de persones expertes serà l’encarregat d’avaluar les candidatures rebudes que compleixin els requisits. A partir d’entrevistes personals, el comitè farà la selecció final de les 50 empreses amb major potencial de creixement.
Mitjançant el programa, la Diputació de Barcelona i PIMEC persegueixen que les empreses participants aconsegueixin un creixement per als propers tres anys, com a mínim, en un dels següents aspectes: facturació, rendibilitat mitjana, ràtio d’exportació i plantilla. Per assolir aquests objectius, PIMEC configurarà un equip de treball integrat per experts en assessorament al creixement empresarial.
Passos per acompanyar el creixement
El procés d’acompanyament a les pimes participants el conformen sessions col•lectives i d’atenció individual durant quatre mesos. Enguany, el suport personalitzat del consultor/a in company per posar en marxa el pla de creixement operatiu a cada una de les 50 empreses ha augmentat fins a les 35 hores.
Un cop elaborats els plans de creixement empresarial, es donarà suport a les necessitats que cada empresa ha identificat i se les acompanyarà durant quatre mesos més per superar els reptes plantejats mitjançant sessions individuals d’assessorament, sessions d’exposició de bones pràctiques empresarials i classes magistrals col·lectives impartides per persones expertes en matèries com lideratge, innovació, finançament, comercialització i internacionalització.

Al llarg de tot el procés, un equip de tutoria de PIMEC i el Centre Local de Serveis a les Empreses de referència estarà a disposició de les empreses participants per acompanyar-les en tot el programa.
Presentacions de la 4a edició del Programa
PIMEC anima a tots els empresaris i empresàries a participar en aquest programa de suport organitzant diferents presentacions a diverses localitats i delegacions de la patronal. Els assistents tindran la oportunitat d’aclarir dubtes, se’ls explicarà el contingut del Programa: objectius, requisits per participar, metodologia i calendari; i es compartiran experiències d’edicions anteriors.


Les dates fixades per a cada presentació són les següents:
• 12 de maig de 2015 al Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola)
• 13 de maig de 2015 a la delegació de PIMEC Baix Llobregat – L’Hospitalet
• 14 de maig de 2015 al Tecnocampus de Mataró
• 19 de maig de 2015 a la delegació de PIMEC Vallès Occidental