Comença el primer taller TecnoArcade, sobre la creació d’una màquina de videojocs

Ahir dimecres 3 de febrer va començar el primer taller TecnoArcade, un projecte obert als estudiants dels diferents graus amb l’objectiu de treballar conjuntament per fabricar una màquina Arcade a l’estil i estètica de les màquines tradicionals. En un inici, es preveia seleccionar un grup més reduït d’estudiants però “en rebre tantes peticions durant el procés de selecció, es va decidir ampliar a quinze persones”, explica el coordinador del taller Cesco Muñoz. Ell és professor del Grau en Disseny i Producció de Videojocs i un dels impulsors d’aquesta iniciativa que, juntament amb altres docents i amb el suport d’Xnergic, van considera que era “un bon projecte per mostrar als estudiants altres facetes dels videojocs”.

El coordinador d’Xnergic i de Fab Lab, Marco Antonio Rodríguez, explica que “ Fab Lab és un talller que ja està equipat per fer aquest tipus de projectes i vam donar suport en que es tries aquest espai per al taller TecnoArcade”, en el qual també participen alguns monitors d’Xnergic.
El taller consta de sis sessions en les quals s’executa i es fabriquen tots els components de la màquina, alhora que es treballa l’electrònica, el disseny i la part artística a partir de la distribució dels alumnes en diferents rols a desenvolupar. El professor Cesco Muñoz explica que hi ha una part d’enginyers del producte, que es dediquen al muntatge físic; un equip de programadors encarregats de programar la interfície, que es podrà triar entre jugar a jocs clàssics o als desenvolupats pels alumnes; els artistes, que treballen en el disseny gràfic de la màquina; i finalment hi ha dos estudiants del Grau en Mitjans Audiovisuals encarregats de gravar tot el procés.

Els alumnes que participen del taller TecnoArcade valoren que sigui un taller en el qual es treballi conjuntament i es pugui aprendre de diferents àmbits. “Sempre m’han agradat els videojocs i és un taller per aprendre de les dues coses”, comenta Adrian Pineda, un dels estudiants del Grau en Mitjans Audiovisuals que participa del taller. Ahir dimecres 3 de febrer va ser la primera sessió del Taller TecnoArcade, que es desenvoluparà durant els dies 5, 10, 12, 17 i 24 de febrer de 10 ha 15h.