Dues start-ups del TecnoCampus reben un ajut de fins a 75.000€ de la Generalitat

Epinium i Surg Solutions (Vesconnect) són dues de les 20 start-up que rebran un ajut de fins a 75.000€ de la Generalitat per impulsar-ne el creixement en fases inicials

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa-, ha atorgat un ajut a fons perdut de fins a 75.000 euros a 20 empreses emergents catalanes amb l’objectiu d’impulsar-les en les fases inicials i fer créixer l’ecosistema d’start-ups a Catalunya. Es tracta de la primera edició de la nova línia d’ajuts Startup Capital d’ACCIÓ, que compta amb 1,5 milions d’euros de pressupost total i que ha rebut més de 250 sol·licituds.

Les empreses emergents seleccionades es troben en fase inicial (menys de tres anys de vida), tenen la tecnologia com a factor diferencial i es dediquen principalment al sector industrial, al digital i la salut. Aquestes start-ups podran destinar l’import obtingut a finançar les actuacions derivades de l’execució del seu pla de negoci inicial durant un període d’un màxim de 18 mesos. L’ajut d’Startup Capital busca donar un impuls a les empreses emergents seleccionades per accedir a les seves primeres rondes de finançament privat.

Les primeres startups beneficiàries de l’ajut són Syneidis, Beamagine, New Born Solutions, IOMED, Xenopat, Astrea Materials, Dinbeat, Methinks, Viuho, Thermal Recycling of Composites, Venturi Unnamed Technologies, Tractivus, Epinium -del TecnoCampus-, Baula, Faromatics, Buy Yourself, Qrem, Datavision, Surg Solutions -del TecnoCampus- i Earthdas.

Entre d’altres, les start-ups podran destinar aquest ajut a cobrir despeses de personal, contractar serveis a tercers, invertir en material i equipaments, llogar espais o elaborar estratègies de comercialització i comunicació. A més, l’ajut també inclou serveis de mentoria.

Les 20 empreses emergents que han rebut aquest ajut formen part de les més de 1.200 startups identificades pel directori Barcelona & Catalonia Startup Hub elaborat per ACCIÓ, que a nivell agregat generen prop de 12.000 llocs de treball i tenen una facturació mitjana de 1,2 milions d’euros.