El curmetratge "Cara B" guanya la segona edició del festival audiovisual ARQFest

Els estudiants de quart curs del Grau en Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus Eric Berenguer, Pol Buch, Adolf Comes, Pol Peitx i Jordi Planas han guanyat el Premi ARQ al millor treball amb Cara B, un curtmetratge que narra la història nostàlgica sobre una ex parella.

El lliurament del guardó va tenir lloc durant l’entrega de premis que es va dur a terme a l’Auditori del TecnoCampus el passat divendres 5 de maig. El director del TecnoCampus, Jaume Teodoro, que va ser l’encarregat de donar la benvinguda als assistents, va destacar que l’ARQFest forma part de l’aposta del centre pel talent universitari i pels projectes creats per estudiants del TecnoCampus.

El jurat d’aquesta edició estava format per Marcos Faúndez, director de l’Escola Superior Politècnica; Jesús González, cofundador del col·lectiu de cinema Hotel Elèctric; Eduard Cot, realitzador audiovisual, escriptor i desenvolupador web; Endika Rey, doctor en Comunicació Social per la Universitat Pompeu Fabra; i Bruno de Fabriziis, graduat del TecnoCampus amb matrícula d’honor al Treball Final de Grau.

La gala d’entrega de premis també va servir per reconèixer altres Treballs de Final de Grau que destaquen per la seva qualitat en l’àmbit de l’animació i les arts digitals, en el cas del TAG; la imatge, en Mensajes en una Botella; i en el so i/o música, en el cas de Numen. Alhora, es van dedicar quatre premis a posar en valor els millors projectes de cada curs del Grau en Mitjans en Audiovisuals. Les peces premiades van ser El juego de muñeca, de primer curs; Six feet under, de segon curs; ReallyCalvins, de tercer curs; i Cara B, de quart curs. Durant l’acte es van lliurar fins a dotze mencions especials que posaven en relleu la qualitat de projectes en diverses facetes de l’audiovisual:

 • Millor Projecte Ficció: Cara B
 • Millor Projecte No-Ficció: Lluitem junts
 • Millor Guió: Numen
 • Millor Direcció: Stand up
 • Millor Producció: Numen
 • Millor Fotografia: Cara B
 • Millor Muntatge: Vacío
 • Millor Banda Sonora: El motiu
 • Millor Disseny Sonor: Numen
 • Millors Efectes Especials i Grafisme: My personal CV
 • Millor Direcció Artística, Vestuari i Maquillatge: Arrival in Nara
 • Milor Videojoc: Drone Combat

A part dels premis escollits pel jurat, també es va fer entrega dels premis als projectes més votats pel públic. Dins de la sessió oficial es va reconèixer el curtmetratge Mensajes en una botella, de Nil Santané, una peça audiovisual que va néixer com a Treball Final de Grau i que ha estat escollida per la marca Vichy Catalán com a part de la seva nova campanya comercial. Pel que fa a la secció no-oficial, el premi del públic va ser per Zed and Marvin, dels estudiants Dídac Abril, Ferran Grau, Helena Lobato, Marc Gómez, Roger Sera, Jordi Rubinat i Pau Sallarès, que recrea una escena de la pel·lícula Pulp Fiction.

L’ARQFest, que enguany s’ha celebrat els dies 4 i 5 de maig, són unes jornades que volen donar visibilitat als productes audiovisuals realitzats estudiants i graduats del Grau en Mitjans Audiovisuals i del Grau en Disseny i Producció de Videojocs de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus. Els premis per als guanyadors de els diferents categories són xecs regal, valorats entre 100 i 400 euros, per comprar a Amazon.