El mataroní Oriol Guanyabens guanya el concurs de projectes del Postgrau en Guió i Direcció d’Actors

El TecnoCampus va acollir el passat divendres 28 d’abril l’acte de cloenda de la primera edició del Postgrau en Guió i Direcció d’Actors del TecnoCampus, engegat juntament amb la productora Clack. En aquesta darrera sessió, es va dur a terme un concurs de projectes on cada estudiant havia de presentar davant d’un jurat, format per professionals del sector de l’audiovisual, el curtmetratge que havien escrit durant el curs.El mataroní Oriol Guanyabens ha estat el guanyador del concurs amb el curtmetratge Obía, un guió que narra un fet d’infantesa en clau personal.

L’estudiant tindrà l’oportunitat de seguir desenvolupant aquest projecte de la mà de Valérie Delpierre, responsable de la productora cinematogràfica Inicia Films, amb l’objectiu d’assolir la fase de rodatge. Chuki y Gafas, de Julián Waisbord, i Melisa busca la paz, de Indira Martín, van ser els altres dos projectes finalistes que el jurat, format per Valéire Delpierre i Pablo Menéndez, de la distribuïdora de curtmetratges Marvin&Wayne, van destacar per la seva qualitat.

Inicia Films estarà present aquest mes de maig al Festival de Cannes amb el curtmetratge Los Desheredados, de Laura Ferrés, que és l’únic film espanyol seleccionat a la gran cita del cinema europeu. L’agència Marvin&Wayne, per la seva banda, ha estat la responsable de distribuir Timecode, el curtmetratge català nominat en la darrera edició dels Oscar i guanyador de La Palma d’Or al Festival de Cannes.

La celebració del concurs va servir per clausurua la primera edició del Postgrau en Guió i Direcció d’Actors del TecnoCampus, en el qual hi ha participat directors i guionistes de renom, com Carlos Marquès-Marcet, Alberto Marini, Marcel Barrena, Pau Subirós o Eduard Sola, entre d’altres. La segona edició del postgrau es durà a terme de gener a maig del 2018 i les inscripcions ja estan obertes.