El TecnoCampus acull l’acte de cloenda del programa CUEME, que promou l’emprenedoria a les escoles

L’auditori del TecnoCampus ha acollit avui al matí l’acte de cloenda del programa CUEME (Cultura Emprenedora a l’Escola), en el qual han participat quatre escoles de Mataró. Es tracta d’un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i el TecnoCampus per fomentar l’emprenedoria a les escoles.

La gestora de projectes d’emprenedoria del TecnoCampus, Laia Vilà, ha estat l’encarregada de conduir l’acte en el qual han participat més d’un centenar d’alumnes. També han assistit a la cloenda el gerent de Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona, Jordi Plana; el regidor d’Educació i Treball de l’Ajuntament de Mataró, Miguel Ángel Vadell; i diversos representants d’entitats sense ànim de lucre de Mataró. Plana ha agraït la tasca i motivació dels mestres en el projecte i ha destacat la importància d’impulsar aquest tipus d’iniciatives en l’entorn escolar: “La clau de l’èxit és seguir treballant en aquesta línia, mirant el futur amb il·lusió”.

En aquesta edició, han participat alumnes de cinquè i sisè de primària de l’Escola Josep Manuel Peramàs, Àngela Bransuela, la Llàntia i el Camí del Mig. El projecte ha consistit en crear cooperatives escolars en les quals els alumnes han hagut de treballar en equip, alhora que han desenvolupat actituds i habilitats personals relacionades amb la comunicació, la responsabilitat, la creativitat i el diàleg, entre d’altres aspectes. En aquest sentit, cada grup d’estudiants va desenvolupar un conjunt de productes que van vendre a la fireta de primavera celebrada el passat mes de maig a la ciutat de Mataró.
Les quatre escoles de Mataró participants han presentat nou cooperatives: Cooperativa la bosseta, Petits cooperatius, GoldenKids, Coopeart, Absecoop, Coopecracks, Cooperativa del mig, Cosetes i més, i Cooperativa artesana. Una part dels beneficis obtinguts de la venda del producte s’ha destinat a entitats sense ànim de lucre, que ha escollit cada cooperativa, amb l’objectiu d’acostar els alumnes al concepte de responsabilitat social.