El TecnoCampus gradua prop de 150 estudiants de l’Escola Superior de Ciències de la Salut de la promoció 2016

El TecnoCampus va celebrar divendres l’acte de graduació dels estudiants de l’Escola Superior de Ciències de la Salut. Es van graduar 146 estudiants, dels quals 68 eren del Grau en Infermeria, 70 del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (70) i vuit del Màster Cronicitat i Dependència. A l’acte, celebrat en dues sessions, hi van assistir unes 800 persones entre graduats, acompanyants, professorat del centre i autoritats. La promoció d’enguany és la més nombrosa de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, ja que s’ha graduat la primera promoció del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, la segona del Màster en Cronicitat i Dependència i la tercera del Grau en Infermeria.

L’acte de graduació el va presidir l’alcalde de Mataró, David Bote, que va recordar als estudiants que és important mirar cap al futur però, alhora, tenir presents els orígens: “Aquest futur està ple d’èxit de tots vosaltres i, d’alguna manera, hem de ser capaços de retornar una part d’allò que hem rebut i que avui ens fa ser aquí”.
La presidenta de la Fundació TecnoCampus, Dolors Guillén, i la directora de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, Esther Cabrera, van felicitar els nous graduats i els van animar a començar aquesta nova etapa amb il·lusió. “Professionals com vosaltres enriquiran el capital humà de la nostra societat”, va afegir Guillén. Per la seva banda, Esther Cabrera va recomanar als alumnes seguir creixent professionalment: “El camí que heu escollit és apassionant i la il·lusió és el que us donarà l’impuls per millorar”. Per part de la Universitat Pompeu Fabra, a la qual estan adscrits els centres universitaris del TecnoCampus, va assistir a l’acte el secretari general, Pelegrí Viader, que va remarcar el caràcter innovador del TecnoCampus.

Alguns dels moments més emotius van ser els discursos dels representants de cada grau i màster, l’entrega de diplomes i els reconeixements als millors expedients acadèmics: Ricard Jené, del Grau en Infermeria; Laura Ruscalleda i Alejandro Cara, del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport; i Paola Cerdà, del Màster en Cronicitat i Dependència. També es van fer reconeixements a entitats del sector de l’esport i la salut per la col·laboració en el desplegaments dels diversos graus.

Els padrins de la promoció 2016 van ser Margarita Esteve, en el cas del Grau en Infermeria i el Màster en Cronicitat i Dependència, i Xavier Pascual, en l’acte del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. Margarita Esteve, directora d’Infermeria de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, ha recordat als estudiants que malgrat els avenços tecnològics, mai s’ha de despersonalitzar la professió: “Hem de fomentar un clima favorable, ser positius i valorar les petites coses”. Per altra banda, Xavier Pascual, entrenador del primer equip d’handbol del Futbol Club Barcelona, ha recordat que és fonamental ser autocrític i transgressor per millorar com a professional i, al mateix temps, ser respectuós i honest. “Caure i saber el perquè és el que ens farà aixecar-nos amb més força”, ha conclòs l’entrenador del FCB.