Els nous públics, protagonistes del tercer Dia Mundial de la Televisió al Tecnocampus

L’anomenada generació Z, és a dir, aquells nois i noies nascuts entre 1994 i el 2009 i la seva nova manera de consumir televisió, centraran la mirada de la tercera edició del Dia Mundial de la Televisió a Catalunya, que se celebrarà el divendres dia 18 de novembre al TecnoCampus.

El Dia Mundial de la Televisió vol abordar el mitjà televisiu a partir de la visió de diversos actors però, sobretot, analitzant el paper del seu públic més jove. Hi participaran analistes, comunicadors audiovisuals, professionals de mitjans de comunicació i professors universitaris, que reflexionaran sobre com és el mitjà avui i quines perspectives té de cara al futur.

Així, per exemple, la segona taula rodona del dia abordarà la creació i els continguts amb el títol “Nous públics”. Comptarà amb la presència de Guillem Sans (APM?), Tomás Fuentes (YouPlanet), Ernest Codina (Adolescents.cat), Mel Domínguez (‘youtuber’, Focusings Vlogs), així com de Pol Montserrat (alumne del Grau de mitjans Audiovisuals del Tecnocampus). En aquest cas, la moderadora serà Anna Tarragó, professora d’aquest grau. Alguns dels ponents destaquen per la seva forta influència en xarxes socials. Entre Tomàs Fuentes (33.100), Mel Domínguez (27.927) i Guillem Sans (10.623) sumen entre tots 71.650 seguidors a la xarxa Twitter.

L’altra taula rodona, de contingut més analític, comptarà amb analistes i mitjans i durà per títol “Nova televisió (Digital Media Forum)’. Hi participaran Elena Neira (‘La otra pantalla’), Rosalba Roig, (BTV), Cristina Muñoz (TV3) i Sonia Duque, consultora de l'Àrea Marcas d'Atrevia Barcelona. Joan Rosés, del Clúster Audiovisual de Catalunya, en serà el moderador.

Després de la benvinguda de la regidora de Promoció Econòmica i Innovació de l’Ajuntament de Mataró i presidenta del Tecnocampus, Dolors Guillén, l’encarregat d’introduir l’acte serà l’actor i ‘youtuber’ Bruno Oro.Després del seu pas per ‘Polònia’ i ‘Crackòvia’ (TV3), l’actor s’està reinventant com a intèrpret, music i creador de continguts. Precisament, en aquests moments està reforçant el seu canal de Youtube i creant nous arguments i personatges per a arribar a nous públics a través de les xarxes socials.

L’activitat l’organitza el TecnoCampus, el Clúster Audiovisual de Catalunya i l’Associació GrausTIC (abans Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya), en col·laboració amb el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, el Col·legi professional de l’Audiovisual de Catalunya, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, La Xarxa de Televisions Locals, m1tv, Grup Lavinia, Adolescents.cat i Clack.

La informació completa de l’acte del Dia Mundial de la Televisió de Catalunya així com els formularis d’inscripció per assistir-hi com a públic, estan disponibles al web www.diamundialdelatv.cat.

Una diada impulsada el 1996 per l’ONU
El Dia Mundial de la Televisió és una celebració internacional impulsada el 1996 per l’Assemblea de les Nacions Unides que se celebra el 21 de novembre de cada any, amb un especial arrelament a diversos països sud-americans com Mèxic, Perú, Xile, Paraguai, Argentina, Colòmbia, Uruguai, Equador, Bolívia i Veneçuela.