Empresa de la semana: Tarinas

Tarinas Grup és una empresa fundada el 1937 a Calella per Santiago Tarinas Josep, que va iniciar l’activitat del grup com a agent general d’assegurances. Entre els anys 60 i 70, l'impuls com a empresa de serveis professionals promoguda per Santiago Tarinas Visa va fer créixer l’empresa familiar esdevenint una oficina tècnica en l’àmbit laboral, fiscal i immobiliari, a més a més de la gestió d’assegurances, i es va expandir a la comarca del Maresme.

La tercera generació familiar, liderada pels germans Santiago Tarinas Salichs (a la fotografia), actual president executiu del grup; i Xavier Tarinas Salichs, director de l’àrea d’assegurances, va incorporar l’assessoria legal i el bufet d’advocats cap a finals dels anys 80. En els últims anys, Tarinas Grup ha integrat serveis relacionats amb les noves tecnologies de la informació, la comunicació, el màrqueting i internet, adaptant-se d’aquesta manera a les noves necessitats emergents del sector.

Com s'estructura l'activitat de l'empresa?

En l’actualitat, emmarcada en la quarta generació, Tarinas Grup és una empresa consolidada en diferents àrees d’especialització, que operen i ofereixen els seus serveis sota 9 marques d'assessorament integral per a empreses, autònoms i particulars.
Tarinas Grup es caracteritza per prestar tots els serveis que una empresa pot necessitar. És a dir, oferim un servei integral des de la creació d’una empresa a nivell jurídic, passant per donar compliment a les obligacions de l’Administració Pública, fins a poder dissenyar publicitat i plans de màrqueting. Podem crear l’empresa, adaptar-la a la normativa actual, donar-la d’alta a Hisenda, portar la comptabilitat, presentar impostos, gestionar contractacions de personal i nòmines, aconseguir un local o emplaçament on ubicar l’empresa, oferir-li pòlisses d’assegurances que la previnguin de riscos, crear-los una pàgina web o preparar una estratègia de publicitat per a la venda d’alguns dels seus serveis o productes. Tot el que una empresa necessita ho pot trobar a Tarinas Grup de forma centralitzada. Una sola empresa per a satisfer totes les necessitats d’una altra.

D’altra banda, en l’àrea d’especialització jurídica cal destacar la professionalitat d’un excel·lent equip d’advocats capaç de defensar assumptes en la majoria de les branques del dret, civil (matrimonial, successions, immobiliari), societats, propietat industrial, bancari, noves tecnologies de la informació, prevenció de blanqueig de capitals, laboral, fiscal, penal i “compliance” penal.

Com us diferencieu de la competència?

El nostre principal aspecte diferenciador és que combinem el tracte personal amb les noves tecnologies.
Per una banda, l’equip humà està format per professionals multidisciplinaris, sempre en constant formació: advocats, assessors, tècnics especialistes i administratius que a la vegada, són persones que empatitzen amb els clients i amb les seves preocupacions i necessitats. Donem confiança i l’experiència i el coneixement el transmetem en la qualitat del servei que prestem. El client està tranquil i sap segur que amb nosaltres els seus assumptes seran tractats de forma individualitzada i amb professionalitat. I per altra banda, no obviem que vivim en l’era de la informació i de les noves tecnologies i que cada vegada més, els tràmits i les gestions administratives es realitzen de forma online. Oferim serveis online en l’àmbit de l’Administració i, a més tots els nostres clients tenen a la seva disposició un portal web anomenat Ovet Auki (www.ovetauki.com) al qual poden accedir de formar restringida i des d’ on es poden descarregar i consultar tota la documentació que genera cada servei que tinguin contractat amb nosaltres (per exemple, si una empresa te contractat el nostre servei de gestió Fiscal, a través d’aquest portal es podrà descarregar tots els impostos presentats, o bé si tenen el servei Laboral contractat, totes les nòmines o contractes dels seus treballadors, etc.). A més de poder contactar amb nosaltres també per aquesta via.

Quin tipus de client teniu? Hi ha algun públic objectiu en concret?

Els clients de Tarinas Grup són en la major part empreses (pimes) i autònoms, però com que som un grup, cada àrea d’especialització te un públic objectiu concret i en alguns casos, molt divers. Podem dir que a l’àrea jurídica assessorem i defensem en qualsevol àmbit (per exemple en protecció de dades, penal, prevenció del blanqueig de capitals, mercantil, propietat industrial...) a empreses de tots els sectors, administracions públiques, escoles i també a particulars ja que col·laborem amb associacions, com és el cas d’APREDEF, Associació amb la qual treballem des de 2011 i que defensa als usuaris afectats pels bancs. L’àrea fiscal/comptable i també la laboral i de màrqueting/web tenen com a principals clients a empreses del sector, turístic, hoteler, empreses de transports, autònoms, entre d’altres. L’àrea immobiliària ofereix els seus serveis d’administració a finques de l’alt Maresme (Calella de Mar, Pineda de Mar, Malgrat...) i també a particulars del Maresme Centre que volen llogar i vendre immobles, ja que col·laborem amb d’altres agències immobiliàries i formem part d’entitats com Apialia Maresme Centre. I finalment, l’àrea d’assegurances presta servei tant a empreses com a particulars perquè  treballa amb més de 19 companyies asseguradores i ofereix una àmplia gamma d’assegurances que cobreixen riscos de responsabilitat civil, vehicles, immobles, llar, viatges, salut, etc.

En quin moment us trobeu com a empresa? En quins mercats opereu?

Ens trobem clarament en un moment d’expansió. Tarinas Grup té oficina a les comarques del Maresme amb la seva seu central de Calella i l’oficina ubicada al TecnoCampus de Mataró, al Barcelonès amb oficina a la Ciutat de la Justícia de Barcelona i L’Hospitalet, a Osona amb oficina a Vic i des del passat 4 d’abril al Vallès Occidental amb la nova oficina a la ciutat de Sabadell.

Quins objectius o perspectives teniu per al 2016?
Els nostres objectius durant aquest 2016 són per una banda fidelitzar als nostres clients actuals, oferint-los cada vegada més serveis vinculats amb les noves tecnologies de la informació, la comunicació i Internet i per una altra, obrir-nos mercat a la zona del Vallès Occidental.

Què us aporta estar al TecnoCampus?
La ubicació d’una de les nostres oficines TecnoCampus Mataró-Maresme com a parc tecnològic i de la innovació, ens dona l’oportunitat de crear noves sinergies amb les empreses situades al parc, i ens permeten avançar-nos a les tendències de mercat.