Èxit Business Corner amb Bigle Legal

El passat divendres 18 de novembre, Bigle Legal va protagonitzar una sessió de Business Corner, un espai per compartir coneixement i bones pràctiques empresarials amb la resta de la comunitat empresarial del parc.
Al inici de la sessió, el seu CEO, Alejandro Esteve de Miguel, va explicar com de la seva professió va sorgir la seva idea de negoci. Treballant durant molts anys com a advocat mercantil en un important bufet d’advocats de Barcelona, va experimentar que dedicava més del 65% del seu temps redactarnt documents legals.

Després de donar-li moltes voltes, va decidir desenvolupar un software que permetés crear plantilles on-line de diferents tipologies de contractes, personalitzant-los d’una manera molt més ràpida que de forma manual
Va destacar la importància de crear unes arrels sòlides quan crees l’empresa fent èmfasi en tots els aspectes legals que cal tenir en compte Va recomanar, per exemple, fer signar un contracte de confidencialitat a proveïdors o altre tipus de col·laboradors o persones a les quals reveles qualsevol tipus d’informació confidencial de l’empresa. I també tenir un pacte de socis per reforçar i protegir determinats drets però sobretot per tenir pautada la resolució de qualsevol futur conflicte entre els mateixos socis.

La part que va generar més participació i debat de la jornada va ser quan va explicar a quines obligacions legals està subjecta una web, és a dir, l’avís legal, política de privacitat, la política de cookies i les condicions generals de compra en el cas del e-commerce. Va remarcar la importància del seu compliment sobretot per donar seguretat i confiança als usuaris i clients però també atenent a les importants sancions econòmiques per incompliment.