Install Party i Robocat 2016: l'aposta d'Xnergic per fomentar vocacions tecnològiques

Install Party és una festa a l’entorn de la tecnologia. La primera edició es va realitzar el 8 de maig de 2015, i la segona edició està prevista pel divendres 8 d’abril de 2016, de 16h a 20h.

És una activitat impulsada per Xnergic al TecnoCampus, pensada per a nois i noies d'entre 14 i 18 anys que tinguin interès per la tecnologia, o que potser encara no en tenen però volen veure què implica la tecnologia i què se'n pot arribar a fer. També és una activitat que implica els centres de secundària, per conèixer què s’està fent a ESO i Batxillerat a d’altres centre i què podem aprendre i compartir entre tots.

Has fet un Treball de Recerca tecnològic? Sou professors d’ESO i a la vostra classe heu fet projectes de tecnologia, basats en robòtica, domòtica, teixit intel·ligent, electrònica, software…? Veniu a mostrar la vostra feina a la Install Party. Entrareu a un concurs per una impressora 3D pel centre!

Robocat 2016

En aquesta segona edició, Xnergic i el Tecnocampus acolliran el torneig del Maresme de Robocat 2016, que inaugurarà la competició i que es realitzarà el dia 8 d’abril de 2016 en el marc de la Install Party. A més, durant les setmanes anteriors es disposarà del camp perquè qui vulgui pugui venir a provar el seu robot i entrenar.

Les inscripcions dels equips, la normativa i la informació sobre com fabricar els robots, etc., la trobareu a la web de Robocat.

Robocat neix amb la voluntat d’oferir un torneig de robòtica on cada participant pot decidir lliurement la plataforma amb què construeix el robot, sense cap restricció de tecnologies a utilitzar, promovent així la lliure creativitat i fomentant l’ús de materials reutilitzats. També es vol promoure una alternativa a altres tornejos oficials que tenen un cost d’accés elevat, ja que la inscripció a la competició (en equips de 3 participants) costa 25 euros.