La cooperativa Som Mobilitat aposta per un model d’economia sostenible en el sector de la mobilitat

El soci fundador de Som Mobilitat, Arnau Vilardell, ha estat el convidat d’avui al matí dins del IV Cicle de Conferències d’Economia i Societat organitzat per l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus. Es tracta d’un cas emprenedor, innovador i del territori que pretén canviar la manera de viure la mobilitat. Som Mobilitat és una cooperativa de consum sense ànim de lucra dedicada a la mobilitat sostenible i que segueix un model d’economia col·laborativa.

Vilardell ha remarcat que l’economia col·laborativa és una tendència en auge que canviarà completament l’actual model de consum: “Els diners perden valor i passem d’una relació de bilateralitat al concepte de comunitat, de l’hiperconsumisme al consum col·laboratiu”. El consum col·laboratiu fa referència a la manera tradicional de compartir, intercanviar, prestar i llogar redefinida a través de les noves tecnologies de la informació i la comunicació així com de les noves maneres de mesurar la reputació de les persones.

El soci fundador de Som Mobilitat ha explicat que l’economia col·laborativa es basa principalment en tres factors: el consum col·laboratiu, el crowfunding i el coneixement obert, entès com la utilització, reutilització i redistribució del coneixement lliurament per part dels individus. “Com més comparteixes el teu coneixement, més ampliaràs les possibilitats d’èxit de la teva iniciativa”, ha afegit Vilardell. Som Mobilitat és un model d’economia col·laborativa però amb “una vessant més social i amb la voluntat de transformar el territori ja que totes les plusvàlues que es generen van destinades a la cooperativa”, ha conclòs Vilardell.