Per què marxar a fer pràctiques a l’estranger?

Si et vas perdre la sessió d’ahir sobre programes per marxar a fer pràctiques a l’estranger, et recomanem que estiguis ben atent! S’ha obert la convocatòria Erasmus+ Pràctiques per marxar a fer pràctiques fora durant els mesos d’estiu, pots trobar tota la informació aquí. El termini per presentar la teva sol·licitud acaba el 31 de maig.

I si ets els qui encara estàs indecís, et donem algunes bones raons perquè no deixis escapar aquesta gran ocasió!

Enriquiràs el teu currículum vitae
En un mercat laboral cap cop més competitiu, les empreses busquen professionals que hagin treballat a l’estranger, i les pràctiques internacionals són una gran opció per fer el primer pas. Sense cap mena de dubte, afegir aquesta experiència en el teu currículum vitae t’ajudarà a incrementar les opcions a ser contractat en un potencial lloc de treball.

Guanyaràs experiència professional
A l’hora de buscar feina sovint et trobaràs que moltes empreses busquen candidats amb experiència laboral. Fer pràctiques durant els anys d’universitat et servirà per formar-te i tenir un primer contacte amb el món professional i l’entorn laboral.

Treballar en un entorn multicultural
Només quan vius en un altre país, tens l’oportunitat de conèixer-lo d’una manera autèntica, entendre la cultura i l’estil de vida dels seus habitants. Fer pràctiques a l’estranger durant uns mesos t’ajudarà a crear una xarxa de contactes internacionals, sobretot professionals, però de ben segur que també faràs bons amics!

Creixeràs com a persona
Marxar a fora a treballar també és una experiència d’aprenentatge personal. Durant les teves pràctiques a l’estranger t’enfrontaràs a noves situacions que sovint hauràs de resoldre tu mateix. Viure una experiència internacional d’aquest tipus també et servirà per treballar les teves habilitats interpersonals i millorar les teves capacitats per adaptar-te als canvis.

Milloraràs el teu nivell d’idioma
Estudiar en un altre idioma o comunicar-te en una altra llengua en la teva vida quotidiana són experiències valuoses d’aprenentatge. El fet de marxar a fer pràctiques fora et servirà per millorar l’accent i t’ajudarà a parlar amb més fluïdesa l’anglès o la llengua del país on resideixis.

Si tens qualsevol dubte i/o necessites assessorament contacta amb el Servei de Carreres Professionals a través del correu borsatalent@tecnocampus.cat.