Un nou programa fomentarà l'emprenedoria en l'àmbit de la salut

El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), Eurecat i el TecnoCampus van anunciar ahir que posen en marxa el MÉNTOR CSdM, Mentoring in Health Innovations, una iniciativa pionera a la comarca del Maresme que compta amb l’acreditació conjunta de diverses universitats catalanes a través de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears.

Aquest programa d’acompanyament a l’emprenedoria en innovació i salut s’adreça a emprenedors i, també, a professionals sanitaris i de sectors afins, com el tecnològic, el farmacèutic, el material sanitari, la nutrició, etc.

Ramon Cunillera, gerent del CSdM; Jaume Teodoro, director general del Tecnocampus; i Miquel Rey, director general de negoci d’Eurecat van presidir ahir l’acte de presentació del programa a l’Hospital de Mataró. Javier Creus, fundador d’Idees for Change i considerat com un dels estrategues i pensadors més innovadors sobre l’economia col·laborativa, els models de negoci oberts i la societat en xarxa, va impartir la conferència inaugural, “Innovació d’impacte en salut: més allà de les vies tradicionals”.

MÉNTOR CSdM és una formació interuniveristària amb elements bàsics d’emprenedoria, innovació i salut que permetrà convertir les idees en projectes reals de negoci. Permetrà contrastar i enriquir les idees dels emprenedors amb l’expertesa del claustre acadèmic i la resta de participants però, sobretot, amb el suport i l’assessorament personalitzat de mentors de renom, com Cristòbal Colón, president de la cooperativa La Fageda, o Pau Vidal, director i fundador de l’aplicació Mind The App.

Un valor important d’aquesta iniciativa recau en les oportunitats de networking que generarà la interacció directa amb professionals de la salut i altres sector empresarials, juntament amb l'expertesa en innovació que aporten Eurecat i el TecnoCampus Mataró-Maresme en el camp de l'emprenedoria.

De la idea a l’èxit empresarial. El programa es desenvoluparà a les instal·lacions de CSdM i està reconegut amb 6,5 crèdits per la Universitat de Girona, la Universitat de LLeida, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Internacional de Catalunya.