Un projecte d'investigació aborda la relació entre la imatge del cos de nens i nenes i el que projecten els mitjans de

La professora del Grau en Mitjans Audiovisuals Maddalena Fedele és una de les investigadores que participa en el projecte de recerca «Representación mediática de la imagen corporal (no) saludable. Desarrollo de una herramienta de prevención en niños y niñas de 6 a 9 años: "Mi cuerpo me gusta"», finançat pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competivitat.

L’objectiu del projecte és dissenyar una eina d’educació mediàtica que orienti la població infantil sobre la imatge corporal en en els mitjans de comunicació, sobretot pel que fa a la publicitat.

En aquesta línia, es busca donar visibilitat a la problemàtica i sensibilitzar els diferents públics sobre la influència de la publicitat en la construcció d'una imatge del cos que, en ocasions, no és saludable, i pot derivar en malalties greus com els trastorns alimentaris.

El grup vol generar un debat entre professionals de la comunicació, l'educació, la salut, organitzacions del tercer sector i totes aquelles persones vinculades amb el tema.

Acte públic el 6 de febrer
Per iniciar el debat, el proper 6 de febrer s’organitza un acte públic sota el títol “Mi cuerpo, ¿me gusta?”, al campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra. L’acte és obert a estudiants, investigadors, professionals dels mitjans i de la salut, i a tota persona interessada en la problemàtica. Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer aquí.