Lluis Pareras

Director de HealthEquity

Llicenciat i PhD en Medicina, especialista en neurocirurgia, i Global Executive MBA per IESE.
Des de la seva posició en el COMB lidera el programa “Metge Emprenedor” d'incubació e inversions en start-ups del sector sanitari, analitzant uns 300 plans de negoci cada any. És co-director del fons de capital de risc HealthEquity, que inverteix en el sector sanitari.

Ha estat directament implicat en operacions d'inversió i en el seguiment de diferents companyies participades des dels seus consells d'administració.

Té experiència en la creació de start-ups a títol personal, va ser un dels fundadors de Medicina Televisió, de la qual va ser director general i conseller durant quatre anys, procés durant el qual va negociar finançament de capital de risc des de la perspectiva de l'emprenedor.

És autor de nombrosos llibres en els camps de la innovació i les inversions en el sector sanitari, el més recent el de “Innovar i emprendre en el sector sanitari” publicat en castellà i anglès en un mercat internacional.

Signa diverses columnes periòdiques sobre l'entorn del capital de risc en diferents revistes econòmiques del sector sanitari. En l'àmbit acadèmic és professor convidat de diverses escoles de negoci on imparteix classes de manera regular (IESE, ESADE, EADA, UPC,...).