Braingaze desenvolupa noves tecnologies en el diagnòstic de trastorns mentals

L’empresa Braingaze, ubicada al TecnoCampus, ha llançat un programa informàtic que utilitza tècniques d’intel·ligència artificial per millorar el diagnòstic del TDAH, BGaze Light.

La informació obtinguda d’entrevistes personals, els patrons de conducta i les dades fisiològiques dels pacients són fonamentals en el procés de diagnòstic d’un trastorn mental. La utilització de software de gestió de dades, dotat de la intel·ligència artificial, pot facilitar enormement la tasca d’interrelacionar aquestes tres àrees.

L’objectiu és sempre el mateix: el professional de la salut mental ha de tenir al seu abast tota la informació disponible, presentada amb la major claredat i senzillesa, per poder interpretar les dades i arribar a un diagnòstic. A partir d’aquí, l’empresa es planteja si es podria arriba a un punt en què la intel·ligència artificial sigui capaç d’interpretar les dades i arribar a un diagnòstic per si mateixa.

BGaze Lightutilitza algoritmes d’intel·ligència artificial per interpretar les dades sota els criteris del DSM-5 (el manual diagnòstic i estadístic dels trastorns mentals) i el ICD-10 (la guia de criteris diagnòstics de l’OMS) i generar un informe objectiu i precís, que pot ser de gran ajuda perquè el metge prengui la millor decisió diagnosticada.

Per més informació, llegeix el seu blog.