El TecnoCampus, entitat col·laboradora del Future Industry Congress

El TecnoCampus és una de les entitats col·laboradores del Future Industry Congress, que se celebrarà a Barcelona el 14 i 15 de juny. Estarà dedicat a la fàbrica 4.0, el nou paradigma que està canviant la manera de produir i de consumir gràcies a la confluència de les tecnologies industrials i digitals i que, segons els experts, és clau per impulsar l'activitat industrial a Catalunya, que actualment representa el 20 per cent del PIB.

Organitzat pel centre tecnològic Eurecat, el congrésreunirà durant dos dies  25 experts del teixit empresarial i de l'àmbit de l'oferta tecnològica, investigadors i científics i representants de les administracions públiques parlaran de les necessitats actuals, dels seus reptes de futur i de l'estat de l'art en diferents camps de l’R+D i de la innovació, així com de les oportunitats de negoci existents.

En concret, el programa tractarà sobre la indústria digital, que engloba Internet of Things, Big Data, Cloud Computing, fabricació digital i ciberseguretat; la indústria eficient, que inclou fabricació avançada, robòtica, automatització, eficiència energètica, reciclatge i materials avançats, i els nous models industrials, que abasten la producció sota demanda, els models de negoci i la personalització.

El Future Industry Congress pren el relleu del BDigital Global Congress i del Fòrum Ascamm, amb la finalitat de recollir la tradició de difusió tecnològica que tant ASCAMM com BDigital realitzaven abans de la seva integració a Eurecat, del qual també forma part CETEMMSA, ubicada a l'edifici TecnoCampus.