El TecnoCampus reivindica els valors de la construcció europea en la celebració del Dia d'Europa

El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, ha estat l'encarregat de presentar l'acte de celebració avui al migdia, del Dia d'Europa, en què el TecnoCampus celebra també la seva Diada. Teodoro ha recordat que el TecnoCampus és una institució jove que s'identifica amb l'esperit de la construcció europea, i que com a tal ha volgut lligar les dues celebracions: la pròpia del parc i la del Dia d'Europa.

L'acte commemoratiu d'avui ha tingut dues parts. En la primera, el professor de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa Eloi Serrano ha fet un repàs dels esdeveniments històrics que envolten la construcció europea. Ha recordat, en aquest sentit, que la manca d'una estructura federal, a l'estil de la dels Estats Units, provoca algunes de les discrepàncies no resoltes que veiem actualment en la política econòmica -en relació a la crisi- o en l'exterior -crisi dels refugiats-.

La segona part ha consistit en una actuació del cantant Miquel Pujadó, que ha fet un repàs per la geografia musical del continent, de la mà de peces pròpies i adaptacions de Georges Brassens, Mikis Thedorakis o Jacques Brel.

En la cloenda, la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, ha remarcat que políticament cal fer una apota clara per la construcció europea, i ha afegit que aquest espai comú representa una gran oportunitat per empreses i estudiants universitaris.