Entrevista a Jaume Creus, exestudiant del Grau de Mitjans Audiovisuals i guanyador dels premis Gaudí


L'exestudiant del Grau en Mitjans Audiovisuals Jaume Creus és un dels guanyadors dels Premis Gaudí, entregats aquesta setmana. Creus és l'autor dels efectes especials de la pel·lícula "Anacleto, agente secreto”.

L'entrevistem per conèixer com ha estat el seu treball i què representa aquest premi.

Quina ha estat la teva participació en la pel.lícula “Anacleto, agente secreto”?

Treballo globalment per la indústria del cinema i dels efectes visuals, concretament en el àmbit de la composició digital.

Els efectes per “Anacleto: Agente Secreto”, que van ser realizats per la delegació de Barcelona de ‘El Ranchito VFX’. Va ser una producció molt entretinguda i divertida, en la que vaig tindre l’oportunitat de realitzar una gran varietat d’efectes: Chromes, impactes i explosions, dobles digitals, entorns 3D,...

Com va ser el treball de muntar els efectes especials, que han estat premiats en aquesta edició dels Gaudí?

Aquest premi representa un reconeixement a la nostra indústria i al talent nacional. Els efectes visuals, i en concret els digitals, són relativament joves i a poc a poc es comencen a valorar més i més. Sense anar més lluny, les pel.lícules amb mes recaptació de la història coincideixen amb pel.lícules amb una forta càrrega d’efectes visuals, com per exemple: Avatar, Titanic, Star Wars, Jurassic World…

Què representa el premi per a tu?

El meu pas pel Tecnocampus em va aportar molts coneixements útils del món del cinema i dels audiovisuals. Encara que la meva professió sigui tècnica, ens alimentem dels principis més bàsics de la física com el comportament de la llum o les òptiques, i obviament del cinema tradicional, al cap i a la fi ens dediquem a explicar històries.

En quins projectes treballes actualment? Què prepares de cara al futur?

Actualment estic a Vancouver, on fa poc vaig acabar els efectes per la nova pel.lícula de “The Huntsman: Winter’s War”, i en aquests moments hem trobo treballant a Industrial Light & Magic, empresa creada per George Lucas (LucasFilm) i que ara forma part del grup Walt Disney.


Ara mateix ets a Vancouver, al Canadà. Hi estàs fent projectes de feina?
 

Treballo globalment per la indústria del cinema i dels efectes visuals, concretament en el àmbit de la composició digital.