Estudiants del TecnoCampus dissenyen el grafisme del programa Connexió Santes d’m1TV

Un total de 153 estudiants de primer curs del Grau en Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus han participat en un projecte de col·laboració amb la televisió m1tv. Es tracta de l’elaboració del grafisme per al programa Connexió Santes, que M1TV emetrà a finals de juliol coincidint amb l’inici de la festa major de Mataró.

Els estudiants, dividits en 32 grups, han presentat propostes visuals dels crèdits, càirons, careta, separadors i cortinetes per al programa. Es tracta d’una activitat que forma part de l’assignatura Disseny Gràfic, impartida per Teresa Vidal i Natàlia Quílez. Després d’un procés de selecció en el qual els grups van exposar els dissenys davant de professors i membres de m1tv, el projecte guanyador ha estat el d’Andrea Bielsa, Anna Ferro, Ainhoa Garcia i Aina García, que han optat per utilitzar la forma geomètrica del cercle amb un contorn taronja. “El disseny expressa la frescor de les nits d’estiu al carrer i, a la vegada, la calidesa i la il·lusió de les persones que gaudeixen de la festa major”, explica Aina García. Josep Maria Spà i Ferran Valls, responsables del programa Connexió Santes i membres del jurat, també han seleccionat una part del treball de l’estudiant Jordi Rico com a material promocional del programa i vuit caretes d’altres grups, que apareixeran com a elements de continuïtat en les diferents emissions.

Durant el procés de creació, ha estat rellevant el suport de la regidoria de Cultura i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Mataró en la immersió dels alumnes en el concepte de Les Santes a través de xerrades i activitats sobre la festa major de la ciutat. El director de m1tv, Pep Andreu, explica que des de fa quatre anys el programa Connexió Santes ha viscut un procés de renovació pel que fa al format: “S’ha potenciat molt la realització de directes gràcies a les noves tecnologies per tal de connectar la festa major amb tots els ciutadans de Mataró”. Des de m1tv han remarcat la qualitat de la majoria de les propostes presentades i han valorat positivament l’experiència com un projecte de continuïtat per als propers anys.