La professora Esther Cabrera obté l’acreditació de catedràtica

La professora Esther Cabrera, directora de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, ha estat acreditada en recerca avançada per l’Agència  per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU). Aquesta es la màxima acreditació reconeguda per l’AQU i possibilita que el docent es presenti a una plaça de catedràtic laboral en qualsevol universitat catalana. Amb aquesta acreditació ja són dos els professors del TecnoCampus acreditats de recerca avançada, altrament coneguda com a acreditació de catedràtic.

Esther Cabrera és infermera des de l'any 1988 i llicenciada en Humanitats. El 2008 va obtenir el doctorat al Departament de Medicina de la Universitat Internacional de Catalunya. Ha liderat  diferents projectes de recerca i un projecte FIS (Fondo Investigaciones Sanitarias del ISCIII) com a investigadora principal.  Durant aquests anys he participat activament en projectes finançats pel Ministeri de Ciència e Innovació, la Generalitat de Catalunya, la Fundació Marató de TV3 i la Unió Europea. Es revisora de la revista Patients Education and Counselling i forma part del comitè editorial de la revista Nursing. Es membre fellow de la European Academy of Nursing Science y vicepresidenta de la xarxa d’infermeres docents europea UDINE.

Des de l’any 2010 dirigeix l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, centre universitari adscrit a la Universitat Pompeu Fabra. Lidera una línia de recerca en intervencions psicoeducatives en consell genètic  i una altra en intervencions a cuidadors informals i a persones grans com a part del grup reconegut del TecnoCampus GRACIS ( Grup de recerca en Atenció a la Cronicitat i innovació en Salut), amb projectes finançats i publicacions nacionals i internacionals.