Tres professors de l’Escola Superior Politècnica participen en un article de la revista indexada Journal of Applied Logic

Els professors Marcos Faundez Zanuy, Josep Roure i Enric Sesa Nogueras de l’Escola Superior Politència del TEcnoCampis participen en l’article titular “Automatic non-linear analysis of non-invasive writing signals, applied to essential tremor”, que sortirà publicat al número de juliol de la revista indexada a l’ISI-JCR Journal of Applied Logic.

L’article se centre en el tremolor essencial (ET), el trastorn del moviment més comú en el món occidental. S’estima que entre el 50% i 70% dels casos de tremolor essencial són d’origen genètic. Aquest és un article sobre la selecció dels biomarcadors no lineals derivats de dibuixos, on l’escriptura forma part d’un estui transversal més ampli dirigir per l’Institut Biodonostia per al diagnòstic del tremolor essencial. Aquests biomarcadors inclouen no només les característiques lineals sinó també les no lineals: la dimensió fractal i l’entropia. Alhora, s’analitza la presència de característiques integrades d’altres malalties, com per exemple l’estrés.

Es pot consultar el número de juliol de la revista aquí.