Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 es <![CDATA[ L’Ajuntament i TecnoCampus recullen en una guia les mesures econòmiques i sociolaborals de suport a PIMES i autònoms ]]> Sat, 04 Apr 2020 00:00:00 +0200

Per tal de minimitzar l’impacte econòmic de la crisi sanitària de la COVID-19, les diferents administracions han posat en marxa un paquet de mesures econòmiques i sociolaborals de suport a PIMES i autònoms. L’Ajuntament de Mataró i TecnoCampus Mataró-Maresme les han recollit en un únic document per facilitar la tasca de les empreses empreses i autònoms que formen el teixit empresarial i comercial de la ciutat i de la comarca i que en aquests moments es troben davant un nou escenari.

Entre aquestes mesures s’hi compten ajuts i prestacions per a activitats suspeses o amb reducció de la facturació. També facilitats tributàries com l’ajornament del pagament d’impostos així totes les mesures econòmiques i fiscals impulsades per l’Ajuntament de Mataró. En un apartat hi ha les línies de finançament obertes per l’Institut Català de Finances (ICF) i l’Instituto de Crédito Oficial (ICO) davant d’aquesta situació de crisi que es deriva de la COVID-19. Pel que fa als Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), el document explica el seu significat, qui el pot sol·licitar, els procediments, els terminis i els drets laborals dels treballadors.

En aquesta guia recopilatòria, que s’actualitzarà cada 24 h, també hi ha un apartat per a mesures específiques per a autònoms com a persona física que és l’ajut a fons perdut. Per últim, també hi ha un apartat d’altres mesures amb informació sobre bonificacions en el cànon de l’aigua, el subministrament de l’electricitat i la moratòria de deute hipotecari de l’habitatge habitual.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus llança un espai web d’assessorament per a futurs estudiants universitaris ]]> Thu, 02 Apr 2020 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha posat en marxa l’espai web futurestudiant.tecnocampus.cat per agrupar-hi tota la informació relativa a la selectivitat, la preinscripció universitària i tot aquell contingut addicional que poden necessitar els estudiants que el proper curs accediran a la Universitat. L’entorn canviant generat per la crisi del coronavirus fa que els estudiants cerquin informació en diversos canals, i la voluntat d’aquesta nova pàgina és agrupar-la i incloure els enllaços a les principals webs de referència de la Generalitat pel que fa a l’accés a la universitat.

La pàgina també proporciona informació als estudiants sobre les activitats online que el TecnoCampus prepara per substituir temporalment les que no es poden fer de manera presencial, com la jornada de portes obertes del 18 d’abril, que passa al format virtual i canvia de data, el 9 de maig. Abans, el 24 d’abril, es durà a terme una sessió informativa, també online.

La nova web incorpora, així mateix, un apartat de preguntes freqüents i la possibilitat de posar-se em contacte amb el Punt d’Informació a l’Estudiant per rebre una atenció personalitzada.

Oferta acadèmica

El TecnoCampus impartirà el curs 2020-2021 un total de 17 graus i dobles graus, quatre màsters universitaris oficials i 11 títols propis de màsters i postgrau.

Els estudis de l’àmbit de les enginyeries industrials, l’enginyeria informàtica, l’audiovisual i els videojocs s’agrupen en l’Escola Superior Politècnica, amb l’opció de cursar una doble titulació d’informàtica i videojocs. Els de ciències socials (Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació (AdE), amb opció de cursar-la en anglès; Màrqueting Digital; Logística i Negocis Marítims; i les dobles titulacions de Turisme i AdE i AdE i Màrqueting Digital) s’imparteixen a l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa. Mentre que els de salut (Infermeria, Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE), Fisioteràpia i la doble titulació de Fisioteràpia i CAFE) es cursen a l’Escola Superior de Ciències de la Salut.

A aquesta àmplia oferta de graus, s’hi sumen quatre màsters universitaris (Emprenedoria i Innovació, Logística, Cadena de Subministrament i Negocis Marítims, Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment i Entrenament Personal i Readaptació Físico-esportiva), un màster conjunt amb la UOC en indústria 4.0 i un total de deu postgraus que permeten l’especialització en diversos àmbits.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus adapta tota la seva activitat al format a distància ]]> Thu, 02 Apr 2020 00:00:00 +0200

Durant les darreres setmanes, el TecnoCampus ha adaptat la seva activitat acadèmica al format online com a conseqüencia de la crisi sanitària del coronavirus.

En l'àmbit parc, els serveis de l'Àrea d'Empresa i Emprenedoria presten els serveis telemàticament, mentre que en l'àmbit universitari, els exàmens del segon trimestre es realitzen entre el  23 de març i el 3 d'abril en format online. Aquells exàmens que no s'han pogut adaptar al nou format es duran a terme un cop començades les classes del tercer trimestre.

Les classes del tercer trimestre començaran el dimarts 14 d’abril. Si encara persisteix la prohibició de classes presencials, s’impartiran online. El TecnoCampus disposa de les eines tecnològiques necessàries per garantir una docència de qualitat en aquest format. El retard d’una setmana en el començament de classes del tercer trimestre es compensarà allargant el curs una setmana més del previst.

L'esforç tecnològic i humà que hi ha al darrera d'aquesta transformació s'ha plasmat en el nou espai web creat com a repositori de recursos per a la docència online.

Així mateix, la campanya promocional de graus, postgraus i màsters del proper curs també s'ha centrat en els canals digitals.

]]>
<![CDATA[ El Tecnocampus dona suport a la gestió del COVID-19 en el centres sanitaris ]]> Tue, 31 Mar 2020 00:00:00 +0200

El Tecnocampus, a través de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, s’està bolcant aquestes setmanes en el suport als centres sanitaris del territori, en situació d’estrès assistencial per la crisi generada pel coronavirus Covid-19.

L’entrega de material la setmana passada al Consorci Sanitari del Maresme, davant la crida d’aquesta institució, va consistir en el lliurament de prop de 3.000 mascaretes, 42.000 guants, 750 bates, 1.900 casquets protectors i 36 unitats de gel desinfectant. Aquest material s’usa habitualment en el Centre de Simulació i Innovació en Salut, per a les pràctiques dels estudiants del Grau en Infermeria. S’ha derivat cap a la part assistencial per la demanda de material generada en aquesta crisi sanitària. Així mateix, s’han cedit temporalment aparells sanitaris de monitoratge a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol per al seu és en UCI’s.

Per altra banda, dels 64 docents de l’escola, 53 (el 82,8% del total) estan en aquests moments en l’àmbit assistencial i, per tant, participen de manera activa en el combat contra aquesta emergència. A més, dels 288 alumnes matriculats en el grau d’Infermeria, més de la meitat (141) estan treballant en tasques assistencials. Cal destacar que entre els alumnes de quart curs, aquest percentatge s’eleva fins al 64,3% (70 alumnes).

Les institucions on treballen són unitats assistencials del Consorci Sanitari del Maresme, la Corporació de Salut del Maresme, Badalona Serveis Assistencials, la Fundació Hospital Asil Granollers, la Fundació Sanitària Mollet, l’Hospital Clínic, l’Hospital Germans Trias i Pujol, el centre mèdic Teknon, la Vall d’Hebron o l’Hospital del Mar, entre d’altres.

]]>
<![CDATA[ “Històries del Punt”, el documental de TecnoCampus que vol recuperar la memòria de la indústria tèxtil de Mataró ]]> Thu, 26 Mar 2020 00:00:00 +0100

Històries del Punt és un projecte dut a terme pel Grup de Recerca Narratives de la Resistència i liderat per les professores Aina Fernández i Maria Soliña Barreiro, que té per objecte la recuperació de la memòria de la indústria tèxtil de Mataró mitjançant la creació d’un documental interactiu i participatiu. El projecte integra la recerca històrica industrial i sociològica tradicional amb les noves tecnologies audiovisuals i les últimes innovacions en metodologies de recerca ciutadana i participativa, amb l’objectiu de rescatar i organitzar la memòria viva de la configuració del Mataró contemporani, facilitant la protecció del patrimoni immaterial de la ciutat.

Tot i que el projecte té una vocació global, es plantegen dues línies temàtiques específiques: violència i dones a les fàbriques i la reestructuració del moviment sindical i resistència obrera.

El projecte, que segueix en marxa a dia d’avui, ha aconseguit ja certes fites que posen en valor la importància d’aquest projecte: digitalitzar la documentació d’arxiu, tant de l'Arxiu Històric Comarcal com de l'arxiu propi de la televisió municipal (i ara comarcal) de Mataró i el Maresme; iniciar una col·laboració amb la televisió (M1TV) per tal d'elaborar un debat i l'emissió d'algun dels elements del documental interactiu per la televisió pública local; establir una aliança amb el Departament de Benestar Social i el servei de Gent Gran de l’Ajuntament de Mataró, que ja realitzava una cerca similar de testimonis i d'històries de vida i que ha permès recollir testimonis del tèxtil de més de 20 fàbriques de la ciutat de diverses èpoques, amb especial atenció, per una qüestió cronològica, a persones que van treballar durant la transició democràtica.

El projecte compta amb el finançament del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona i compta amb el suport de l’Ajuntament de Mataró, i tindrà com a resultat final un documental interactiu i participatiu amb més de 50 testimonis gravats en diferents formats (podcast, vídeo, fotografia i textos) en una nova web amb logotip propi en base al nom ideat, “Històries del Punt”. Tot plegat estarà finalitzat en els propers mesos, però a dia d’avui, ja podem gaudir del teaser del documental.
 

]]>
<![CDATA[ Pol Turrents visita virtualment els estudiants del Grau en Mitjans Audiovisuals ]]> Wed, 25 Mar 2020 00:00:00 +0100

El passat divendres 20 de març el director de fotografia Pol Turrents va fer una xerrada online amb els estudiants del Grau en Mitjans. Donat que aquestes setmanes la seva activitat de rodatges s’ha aturat forçosament, el mateix Turrents es va proposar a Twitter per visitar virtualment diferents grups d’estudiants. Avui, ho ha fet amb el Grau en Mitjans Audiovisuals. Una trentena d’estudiants dels diferents cursos del grau s’han trobat en una videoconferència on han pogut fer preguntes a un dels professionals més coneguts del país. Pol Turrents ha treballat en diferents produccions cinematogràfiques però també publicitàries, i també ha col·laborat amb els principals youtubers de l’estat espanyol.

L'activitat, prèvia a l'inici dels exàmens d'aquesta setmana, que s'estan duent a terme de manera online, es va proposar aquesta activitat desl del grau per mantenir el contacte i fer xarxa entre els estudiants. Va ser una experiència diferent que es podria repetir també en temps de presencialitat quan se superi la crisi sanitària.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus participa a UNIferia Màsters del 23 al 27 de març ]]> Sat, 21 Mar 2020 00:00:00 +0100

Del 23 a el 27, la plataforma virtual UniFeria Màsters oferirà informació sobre l'oferta acadèmica dels estudis de màster, els diferents sistemes d'accés, beques i sobre els passos necessaris per poder cursar estudis superiors en 52 universitats espanyoles.

La CRUE Universitats Espanyoles posa en marxa la primera fira virtual per ajudar els estudiants que vulguin cursar estudis de màster. La primera edició de UNIferia Màsters reunirà a 52 universitats espanyoles que informaran en línia i de manera personalitzada sobre la seva oferta acadèmica de màster, els diferents sistemes d'accés, beques i sobre els passos necessaris que hauran de seguir. Del 23 a l'27 de març, una plataforma virtual permetrà als interessats vèncer les fronteres geogràfiques i temporals, informar-se i interactuar amb els diferents serveis d'informació i orientació de les institucions participants, amb un format modern i accessible.

UNIferia Màster és una plataforma atractiva, accessible i en format responsive, per poder adaptar-se als dispositius mòbils. El visitant rebrà, a través de canals de xat, atenció personalitzada amb el personal especialitzat en informació i orientació de cada universitat. En el punt d'informació principal, es podrà trobar informació general sobre el sistema universitari espanyol, així com un cercador per localitzar estudis de les universitats participants a la fira, bé sigui per tipus de branca de coneixement, per àmbit geogràfic etc.

El TecnoCampus donarà a conèixer la seva oferta de títols universitaris de màster, els diferents sistemes d'accés a la universitat, les opcions de beques o de pràctiques.

Qué trobaràs a l'estand virtual de TecnoCampus-UPF?

  • Informació sobre els màsters universitaris de Tecnocampus-UPF
  • Vídeos dels màsters
  • Et podràs descarregar els fulletons de cada màsters
  • Xats amb l’equip de TecnoCampus per resoldre dubtes i fer consultes.


 

]]>
<![CDATA[ APTE obre la seva plataforma de formació online a tota persona o empresa que necessiti millorar les seves competències digitals en aquests moments de crisi sanitària ]]> Fri, 20 Mar 2020 00:00:00 +0100

APTEFORMAés l'aula digital de formació de l'Associació deParcs Científics i Tecnològics d'Espanya (APTE) que aposta per la transformació digital de les empreses i pel talent digital de les persones.

L'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya (APTE) ha obert la seva plataforma de formació online enfocada en continguts sobre noves tecnologies, denominada APTEFORMA, a totes aquelles persones i/o empreses que durant aquests moments de crisi sanitària s'estiguin plantejant millorar les seves competències digitals i apostar per la utilització de les noves tecnologies en el seu àmbit laboral.

APTEFORMA és una plataforma de contingut formatiu, amè, atractiu, flexible i gratuït per a totes aquelles empreses, entitats i treballadors que es trobin en un parc científic – tecnològic pertanyent a APTE, no obstant això, des d'avui i fins a finals d'abril, també estarà oberta a tots aquells professionals i empreses, estiguin o no, situades en un parc científic i tecnològic.

Actualment s'estan formant en APTEFORMA més de 1300 persones pertanyents a 457 empreses i entitats situades en 52 parcs científics i tecnològics de tota Espanya.

Durant aquests dies, on hem pogut comprovar que la transformació digital ja no és una opció, sinó una necessitat, moltes empreses i professionals han hagut d'adaptar-se en poques hores a una nova manera de treballar en un entorn online i aquesta situació pot suposar una barrera al desenvolupament normal de les seves activitats a aquelles empreses i persones que no estiguin habituades a la utilització de les eines digitals.

Per aquest motiu, APTE posa a la disposició de tot el que el sol·liciti, l'accés als continguts de APTEFORMA, podent accedir a les vídeo píndoles, píndoles formatives, cursos d'autoformació, webinars, mooc, guies i infografies sobre les diferents tecnologies habilitadores que analitzem: competències digitals bàsiques, blockchain, intel·ligència artificial, big data, impressió 3D, ciberseguretat, Smart cities, Indústria 4.0. etc…

Si amb l'alerta sanitària del COVID-19 us heu adonat que la digitalització és la vostra assignatura pendent, recomanem el curs d'autoformació de 20 hores titulat “Kit bàsic de Competències per a la Transformació Digital de l'Empresa”. Aquest curs us ajudarà a descobrir quines competències digitals necessiteu reforçar, entendre les necessitats i preocupacions que les competències digitals poden satisfer i una cosa molt important en aquests moments, descobrir eines digitals que us poden ajudar a teletrabajar. A més, després de la finalització d'aquest, s'obtindrà un diploma, que serà acreditat per APTE.

Si vols gaudir de tot aquest contingut sobre tecnologies disruptivas, registra't aquí.

Nota de premsa disponible en la web de APTE.

]]>
<![CDATA[ Es posa en marxa un espai web d’atenció a les empreses sobre els efectes del coronavirus ]]> Fri, 20 Mar 2020 00:00:00 +0100

El Tecnocampus està treballant per prendre les mesures més adequades davant l’actual situació provocada pel coronavirus Covid-19. Ho estem fent monitoritzant constantment les fonts d’informació oficials (OMS, autoritats estatal, autonòmica i municipal...) i tenint en compte les varicions que l'escenari actual presenta en cada moment.

La salut i el benestar dels treballadors del parc són una prioritat en les decisions preses, que persegueixen, alhora, continuar donant els serveis necessaris per no aturar les activitats i els llocs de treball que en depenen.

Per aquest motiu, des de l’Àrea d’Empresa i Emprenedoria mantenim els diferents canals de contacte habituals del Helpdesk, intranet o consergeria, i posem a la teva disposició els següents correu i telèfon per a la resta de qüestions que puguin sorgir derivades del funcionament de la teva activitat diària:

Correu electrònic: serveiempresa@tecnocampus.cat.

Seguirem treballant per oferir, amb la màxima qualitat, els nostres serveis en el marc del context actual. Si hi ha canvis significatius en les mesures implementades, les comunicarem oportunament.

Addicionalment, s'ha creat una pàgina web on trobaràs un espai d’atenció a les empreses amb informacions rellevants de les diverses institucions, amb especial atenció a les mesures econòmiques que s’estan prenent i es prendran per intentar pal·liar els efectes econòmics de la situació per a les empreses.a la situació d’alerta sanitària generada pel coronavirus SARS-CoV-2, i com a mesura de prevenció per evitar o minimitzar l’expansió del coronavirus, des de l’àrea d’Empresa i Emprenedoria de Tecnocampus s´han pres una sèrie de mesures d’atenció a les empreses.

Accedeix-hi

]]>
<![CDATA[ Web i xarxes socials, carta de presentació als mercats internacionals. Programa Go Global ]]> Thu, 19 Mar 2020 00:00:00 +0100

Des del programa Go Global de TecnoCampus, t’ajudem a millorar la teva presència corporativa en els canals digitals perquè estigui alineada amb els teus objectius comercials.

T’oferim 20h d’assessorament en màrqueting digital per part d’un expert acreditat pel TecnoCampus. Durant l’assessorament es dissenyarà i s’implementarà un pla d’acció segons les necessitats concretes de l’empresa:

 •          Disseny web

•           Posicionament a cercadors

•           Campanyes a xarxes socials

Vols posar a prova la teva pàgina web? T’oferim una diagnosi digital gratuïta! Inclou un anàlisi general del vostre web, posicionament a cercadors i presència en xarxes socials. Treballaràs individualment amb un tècnic per detectar i reforçar punts de millora i potenciar els teus punts forts.

Posa’t en contacte amb nosaltres: goglobal@tecnocampus.cat.

]]>
<![CDATA[ Participa en la tercera edició del projecte "Anàlisi de mercat i disseny d'un pla de màrqueting" ]]> Thu, 19 Mar 2020 00:00:00 +0100

Després de l'èxit obtingut els dos cursos passat amb el projecte Pla de màrqueting per part dels estudiants del Grau de Màrqueting i Comunitats digitals, de la doble titulació en Turisme i Administració d'Empreses i gestió de la Innovació i de la doble titulació en Administració d’empreses i gestió de la innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals,  l'Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del Tecnocampus obre una nova convocatòria del programa i us convidem com empresa a participar-hi. La tercera edició d'aquest projecte tindrà lloc entre abril i juny de 2020. 

L'objectiu és dissenyar i posar en marxa, en un termini màxim de 45 dies, un anàlisi de l’entorn competitiu de l’empresa i elaborar un pla de màrqueting de productes o serveis reals que les empreses participants determinin. El projecte consisteix a treballar conjuntament amb els estudiants de l'assignatura: “Pla de màrqueting” de les tres titulacions.

En cas de dubte, contacteu amb la professora Alexandra Maso (amaso@tecnocampus.cat)

Inscriu-t´hi abans del 22 de març!

]]>
<![CDATA[ Graphenicalab, guanyadora dels factories of the Future Awards 2020 ]]> Thu, 19 Mar 2020 00:00:00 +0100

El projecte Graphenicalab, del Grup Nanonica, empresa allotjada a TecnoCampus, ha guanyat el premi de l’startup més disruptiva en l’àmbit industrial dels Future Awards que es s´han convocat aquest mes de març al Congrés d’Indústria 4.0 Advanced Factories.

Aquest premis reconeixen el treball, esforç i lideratge d'empreses, professionals, universitats, centres tecnològics i startups que aposten per la tecnologia i la transformació de la indústria per a fer-la més competitiva. Més de 170 companyies i projectes han presentat la seva candidatura a aquests premis, dels quals han sortit guanyadors Graphenicalab, Skis Rossignol,ATTEN2 iGestamp.

Graphenicalab, és una startup que combina nanotecnologia i electrònica impresa per a la ràpida creació de prototips. La seva visió per a traslladar solucions basades en grafè del laboratori a usos quotidians industrials amb estalvis radicals de cost i reduint l'impacte ambiental li ha valgut per a ser guanyadora d'aquest premi.

El grup d’empreses Nanonica té com a objectiu la transferència tecnològica. Cerquen tecnologies d’universitats o centres tecnològics a nivell mundial i desenvolupen aplicacions en diferents àmbits (salut, indústria,...). L’any passat amb el projecte Aurocis va guanyar el premi de la Red Impulso que s’atorga a la trobada d’alcaldes de ciutats innovadores. Aurocis està desenvolupant un tractament pel càncer amb una tecnologia que utilitza nanopartícules d’or com a vehicle de transport dels fàrmacs que permet reduir la toxicitat i només incidir en les cel·lules afectades.

Veure noticia

]]>
<![CDATA[ L'app i plataforma d'alimentació de persones MyHealth Watcher reforça la seva àrea científica ]]> Thu, 19 Mar 2020 00:00:00 +0100

myHEALTH WATCHER la plataforma especialitzada en la promoció de la salut a través de l'alimentació i de l'estil de vida, incorpora al seu equip com a director científic el Dr. Helmut Schröder, investigador i especialista en epidemiologia nutricional i activitat física.

Schröder és actualment Responsable de l'Àrea d'Epidemiologia Nutricional i Obesitat Infantil en el grup de Risc Cardiovascular i Nutrició en l'Institut Hospital de la Mar de Recerca Mèdica a Barcelona i Coordinador del grup 30 de CIBER d'Epidemiologia i Salut Pública. Les seves línies de recerca se centren en la relació entre l'estil de vida i la malaltia i l'impacte de la nutrició i activitat física en l'obesitat i d'altres factors de risc cardiovascular, tant en adults com nens/as.

Amb la incorporació de Schröder, myHEALTH WATCHER es reafirma com a plataforma d'alimentació personalitzada que promou hàbits de vida saludables. La seva app mòbil, disponible per a iPhone i Android, és l'única que ofereix informació de productes i consells nutricionals adaptats al perfil de salut de cada usuari. En aquest perfil inclou informació rellevant com celiaquia, al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, diabetis, etc. Una plataforma d'important base científica que treballa per oferir una informació exacta, veraç i fiable.

L'equip de myHEALTH WATCHER està compromès amb la informació de qualitat -basada sempre en l'evidència científica-, en la prevenció de malalties d'origen cardiovascular i en la lluita contra l'obesitat infantil, projecte en el qual compta amb el suport, entre altres, de la multinacional tecnològica CISCO, des del seu centre de Co-Innovació de Barcelona.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus participa a UNIferia, una fira virtual d'universitats ]]> Wed, 18 Mar 2020 00:00:00 +0100

El TecnoCampus participa a partir del 19 de març a la fira virtual UNIferia, amb què les dotze universitats catalanes pal·liaran l’ajornament per motius de seguretat sanitària del Saló de l’Ensenyament. D’aquesta manera, els estudiants de secundària del país podran trobar en un sol lloc informació sobre el ventall de graus i centres als quals poden optar per accedir als estudis universitaris. La plataforma està integrada per la Universitat Abat Oliba CEU, la UAB, la UB, la UdG, la UdL, la UIC, la UOC, la UPC, la UPF, la URL, la URV, i la UVic-UCC.

L’edició especial per als graus de les universitats catalanes de la UNIferia estarà activa del 19 al 21 de març al lloc web www.graus.uniferia.org. Tindrà un format adaptable a dispositius mòbils, i a més, durant aquests dies, a través dels canals de xat es donarà atenció i orientació personalitzada als futurs universitaris sobre les titulacions de grau, els sistemes d’accés i de formalització de matrícula, les possibilitats d’ajuts i beques per a l’estudi, i les opcions de mobilitat internacional de cada universitat.

La informació restarà disponible i es podrà consultar al mateix lloc fins al mes d’octubre. A més, en el punt d’informació principal de la plataforma, els usuaris trobaran dades generals sobre el sistema universitari català, així com un cercador per localitzar els diferents títols de les universitats participants a la fira.

UNIferia és la fira virtual creada per la CRUE, que té per objectiu difondre la informació sobre l’oferta acadèmica dels estudis de grau i de màster de les universitats de l’àmbit estatal i de la qual ja se n’han fet dues edicions. En aquest cas, es tracta d’una edició especial per als graus de les universitats catalanes.

A més, del 23 al 27 de març, la CRUE activarà la primera edició d’UNIferia Màster amb l’oferta d’estudis de màster de més d’una cinquantena d’universitats espanyoles, entre les quals set de les universitats catalanes.

]]>
<![CDATA[ Reordenación del calendario lectivo y de exámenes ]]> Wed, 18 Mar 2020 00:00:00 +0100

Comunicado del Consejo Académico del TecnoCampus dirigido a los estudiantes de los centros universitarios del parque en fecha 17/3/2020:

"Estimado estudiante,

Estimada estudiante,

Tal y como te informamos la semana pasada, los exámenes previstos para esta semana de manera presencial se reprogramarán para llevarlos a cabo de manera online, en los casos en que sea posible esta modalidad, a partir del lunes día 23 de marzo y hasta el 3 de abril. Los centros te informarán de los horarios en que se llevarán a cabo y de los medios y condiciones en que se realizarán.

En cuanto a los exámenes en formato presencial, se llevarán a cabo una vez comenzadas las clases del tercer trimestre, dentro del horario habitual y en franjas horarias libres de docencia.

Las clases del tercer trimestre comenzarán el martes 14 de abril. Si aún persiste la prohibición de clases presenciales, se impartirán online. El TecnoCampus dispone de las herramientas tecnológicas necesarias para garantizar una docencia de calidad en este formato. El retraso de una semana en el comienzo de clases del tercer trimestre se compensará alargando el curso una semana más de lo previsto.

Estas medidas son las que se contemplan a fecha de hoy y en las actuales circunstancias. Se está haciendo un seguimiento diario de la situación y está preparado para adaptarse a las directrices que en cada momento puedan dictarse y que obliguen a modificar las medidas acordadas en fecha de hoy.

Si tienes cualquier incidencia personal derivada de las actuales circunstancias que puedan dificultar tu participación en los exámenes, por favor contacta con el coordinador / tutor de tu titulación.

Cordialmente

Comité Académico del TecnoCampus

]]>
<![CDATA[ La jornada tecnològica Install Party reuneix més de 400 alumnes ]]> Wed, 11 Mar 2020 00:00:00 +0100

La celebració de la Install Party, el passat divendres al TecnoCampus, va reunir més de 400 alumnes, que van poder gaudir durant tot el dia podran de tallers sobre drons i videojocs, efectes especials, tèxtil intel·ligent o Instantdocs (audiovisual), entre altres activitats. Durant la tarda, alumnes de diversos centres de secundària van exposar els seus treball de recerca, i un jurat en va fer l'avaluació.

L'alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, i la directora de l'Escola Superior Politècnica, Ester Bernadó, van ser els encarregats de lliurar els premis a Ariadna González, de l'institut d'Argentona, pel treball "Sea Energy Project"; a Marc Jiménez, de l'institut d'Arenys de Mar, pel treball DEPCA (Detector d’estereotipies en la paràlisi cerebral i autisme); i a Ainhoa Sancho, del Col·legi Jesús María de Sant Andreu (Barcelona), per un treball sobre app i el risc de patir un càncer. 

La Install Party és una activitat que s’emmarca dins del moviment Xnergic, una iniciativa impulsada des del TecnoCampus per fomentar les vocacions tecnològics entre nois i noies, que tinguin interès per la tecnologia, o que potser encara no en tenen però volen veure què implica la tecnologia i què se'n pot arribar a fer. 

Pots veure en aquest vídeo els moments més destacats de la jornada:

]]>
<![CDATA[ El grup de recerca "So, Silenci, Imatge i Tecnologia", protagonista dels Seminaris de l'ESUPT ]]> Mon, 09 Mar 2020 00:00:00 +0100

El passat dimecres 26 de febrer de 2020 es va celebrar el tercer seminari de recerca de l’ESUPT. Aquesta vegada, la trobada va comptar amb la participació del professor Jordi Roquer, que va presentar als assistents el treball del SSIT (‘So, Silenci, Imatge i Tecnologia’), un grup de recerca independent centrat en el so i la tecnologia i que en els darrers anys està duent a terme una intensa tasca per potenciar la seva àrea de praxi més tecnològica i pràctica. 

A l’inici de la sessió, Roquer va presentar l’equip de treball que forma el SSIT i va explicar breument els projectes i publicacions en els quals han estat treballant els últims anys. Si bé el SSIT tenia a l’inici un esperit més teòric o analític, es va voler destacar el canvi que aquest equip de recerca està experimentant darrerament, cap a àmbits més pràctics i d’acció tecnològica. 

En aquest sentit, el ponent va explicar les 4 línies bàsiques de recerca del grup: una primera línia centrada en la narrativa del so, el silenci i la música audiovisual; una segona línia enfocada al so, la música i la persuasió; una tercera línia que té en compte l’escolta mediada tecnològicament i que ajuda a estudiar com les tecnologies condicionen la manera d’escoltar música; i, per últim, una quarta línia dedicada als “soundscapes”, amb l’objectiu d’abordar la percepció, anàlisi i representació sonora. Tot i que aquesta última línia es troba encara una fase inicial, ha disposat ja d'una primera col·laboració institucional amb l'Ajuntament d'Amposta, que l'any passat va encarregar una recreació dels paisatges sonors de la plaça del mercat d'aquesta ciutat, projecte que enguany es tornarà a dur a terme.   

Finalment, també cal destacar l’orientació del SSIT en aspectes d’innovació docent com són els “Videopapers” i les “Videolectures”. Jordi Roquer va fer notar que una de les accions estratègiques del grup és contribuir a reforçar el vincle entre docència i recerca, tant pel que fa a l'activitat del professorat com dels estudiants. En aquest sentit, va argumentar que avui en dia hauria de ser perfectament viable plantejar publicacions científiques de qualitat on el format tradicional disposés d'un reforç audiovisual. A banda de tractar-se d'un requeriment lògic en una disciplina com la de l'audiovisual, Roquer assenyalà que d’aquesta manera es seduiria molt més a uns estudiants que semblen espantats amb els formalismes teòrics del món acadèmic. 

]]>
<![CDATA[ Les empreses Outfit7, Social Point, Tangelo Games, THQNordic i King, a la 3a edició del Fòrum del Talent de Videojocs ]]> Tue, 03 Mar 2020 00:00:00 +0100

El passat 26 de febrer, cinc de les empreses amb projecció internacional més representatives del sector de videojocs, Outfit7, Social Point, Tangelo Games, THQNordic i King, van visitar Tecnocampus per participar en la 3a edició del Fòrum del Talent de Videojocs.  Aquest fòrum és un punt de trobada entre empreses i estudiants del 3er curs del Grau en Disseny i Producció de Videojocs i 4art curs de la doble titulació en Enginyeria Informàtica i Disseny i Producció de Videojocs.

Aquesta trobada va ser organitzada per la coordinació dels dos graus i el Servei Universitat-Empresa de Tecnocampus, i van participar-hi 50 estudiants i les cinc empresesm mencionades. Inicialment, es va desenvolupar una taula rodona on empreses i estudiants van debatre sobre bones pràctiques i recomanacions per esdevenir un bon candidat/a. Alguns de les línies de debat d’aquesta taula van remarcar la importància de les soft skills en els perfils dels candidats: capacitat d’adaptació, treball en equip, comunicació.. i també la importància de complementar amb activitats i projectes extracurriculars el CV per crear una marca personal més atractiva per als reclutadors. En la segona part de la trobada, es va organitzar una dinàmica d’entrevistes ràpides i entrega de CV’s entre estudiants i empreses assistents, amb l’objectiu de facilitar la inserció laboral dels estudiants entre les empreses participants.

Els fòrums talent són una aposta de Tecnocampus per potenciar punts de trobada entre empreses col·laboradores que aposten pel talent i estudiants de Tecnocampus. L’objectiu final d’aquestes iniciatives, i altres que es desenvolupen dins de l’àmbit universitat-empresa, és consolidar les oportunitats de col·laboració entre les empreses i el Tecnocampus i establir relacions que siguin profitoses per a ambdues bandes i que millorin l’ocupabilitat dels estudiants i la competitivitat de les empreses.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus lidera el projecte internacional d’innovació educativa, Digital Toolbox For Innovation in Nursing Educacion (I-BOX) ]]> Fri, 28 Feb 2020 00:00:00 +0100

La Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme lidera un projecte internacional d’innovació educativa, “Digital  Toolbox fo Innovation in Nursing Education (I-BOX)”, que compta amb el suport de la Unió Europea i té per finalitat desenvolupar un espai virtual d’accés obert, on estudiants, professorat i professionals de l’àmbit d’infermeria podran generar debats a nivell internacional que facilitin solucionar dubtes, aportar noves perspectives en el coneixement de la matèria i recomanacions de bones pràctiques i adquirir i consolidar coneixements d’una manera pràctica.

El projecte I-BOX va sorgir a iniciativa de les professores Esther Cabrera i Carolina Chabrera, de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del Tecnocampus, i es desenvoluparà al llarg de tres anys amb la col·laboració de la Universitat de Maribor (Eslovènia), la UMIT (Àustria), la Universitat de Turku (Finlàndia) i la Universitat de Sechenov (Rússia).

Els passats 5 i 6 de novembre de 2019 es va realitzar la primera reunió de treball al Tecnocampus (a la fotografia), en la qual van participar representants de totes les universitats participants en el projecte i es van definir les línies d’actuació de cara als propers mesos. Un cop s’avanci en el projecte amb el disseny i creació de la plataforma, que inclourà vídeos, podcasts i infografies, es preveu dur a terme un seminari d’aprenentatge al qual podran participar estudiants del Tecnocampus i de les altres universitats col·laboradores.

El projecte va ser presentat a la convocatòria 2019 d’Erasmus+, dins la línia KA203 Strategic Partnerships for higher education, que té per objecte donar suport al desenvolupament, transferència o implementació de pràctiques innovadores i l’execució d’iniciatives conjuntes de foment de la cooperació, l’aprenentatge entre iguals i l’intercanvi d’experiències a escala europea.

L’agència nacional europea, el Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE), va seleccionar-lo juntament amb 30 projectes més que han rebut finançament europeu.

]]>
<![CDATA[ Article sobre evasió fiscal en la compravenda d'habitatges a càrrec del professor Josep Maria Raya ]]> Fri, 28 Feb 2020 00:00:00 +0100

El professor Josep Maria Raya, director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, ha publicat un article conjunt amb José G. Montalvo i Amedeo Piolatto al blog Nada es Gratis, basat en un article científic. S'hi analitza l'impacte que provoca l'evasió fiscal en la compravenda d'habitatges, i les conseqüències que té en els pressupostos i les politiques públiques.

]]>
<![CDATA[ El fotoperiodista Jordi Borràs, convidat a l'assignatura "Periodisme i Nous Mitjans" del Grau en Mitjans Audiovisuals ]]> Thu, 27 Feb 2020 00:00:00 +0100

El passat dijous 20 de febrer els estudiants de l’assignatura de Periodisme i Nous Mitjans del Grau en Mitjans Audiovisuals van tenir com a convidat al fotoperiodista Jordi Borràs.

Borràs va explicar la seva trajectòria professional i de quina manera ha convertit la seva passió en el seu ofici. Jordi Borràs és un fotoperiodista freelance que treballa per diversos mitjans catalans, i que s’ha especialitzat en la cobertura de manifestacions, especialment de l’extrema dreta a Catalunya i Europa en general. En aquest sentit, va fer especial èmfasi en el tractament de les fonts en el periodisme i en les mesures de protecció que els periodistes han de tenir present, tant pel que fa a la protecció física (en situacions de potencial violència) com sobretot en la protecció digital (ús d’encriptació i protecció de l’arxiu fotogràfic personal).

Va animar els estudiants a dedicar-se al fotoperiodisme, segons ell “el millor ofici del món”. Podeu consultar aquí la sessió completa:

]]>
<![CDATA[ El professor Daniel Torras publica un article a la revista ‘Digital Creativity’ valorant la funcionalitat del terme ‘Sonosfera digital’ ]]> Wed, 26 Feb 2020 00:00:00 +0100

Amb el títol “Digital sonosphere’. Diagnosis of its current analytical applications and terminological meanings”, el professor del Grau en Mitjans Audiovisuals Daniel Torras ha publicat un article a la revista Digital Creativity del grup Taylor&Francis, on analitza les connotacions i denotacions d’aquest terme i la seva aplicació com a eina d’anàlisi de la comunicació acústica contemporània.

Segons l’autor, tot i que ‘Digital sonosphere’ fa referència a un procés d’escolta tecnològicament mediat i una situació de recepció envoltant, aquest terme tampoc no és molt més precís o útil que els seus predecessors com ‘Soundscape’ –paisatge sonor– o ‘Auditory Bubble’ –bombolla auditiva– per estudiar un acte d’escolta en la societat actual. Torras defensa que aquesta terminologia s’imposa simplement per moda, sense més rigor científic, i per la manca d’altres eines analítiques més correlacionades amb l’entorn social real.

En l’anàlisi d’aquesta terminologia s’empren paràmetres com la procedència dels sons, el camp d’abast o d’escolta, la tipologia dels sons, l’actitud passiva o activa del receptor, la natura sonora, el nombre de receptors implicats i la mediació en l’escolta, entre d’altres.

]]>
<![CDATA[ Cooperating Volunteers: "Voluntariat a l'Índia, un passaport a la multiculturalitat" ]]> Wed, 26 Feb 2020 00:00:00 +0100

Un article de la Vanguardia recull l’experiència d’una estudiant del Tecnocampus que ha fet voluntariat a l'Índia amb l’ajuda de Cooperating Volunteers, empresa ubicada al parc.

Cooperating Volunteers ha ajudat 22.515 voluntaris des de 2010. A més de ser una experiència que permet créixer personalment, també pot ajudar a nivell laboral o acadèmic.

Veure article a la Vanguardia

]]>
<![CDATA[ Inscripcions obertes per a una nova edició del programa InnoEmprèn ]]> Wed, 26 Feb 2020 00:00:00 +0100

InnoEmprèn és el programa del Tecnocampus d’alt rendiment per transformar les idees de negoci en projectes d’empresa reals.

El programa ajuda a testejar la proposta de valor al mercat, de la mà de les metodologies de Lean StartUp, Customer Development, Business Model Canvas i Prototyping.  Apropa els experts i mentors que juntament amb emprenedors i startups  donen cos als projectes.

S'adreça a persones emprenedores amb una idea de negoci singular, innovadora o de base tecnològica amb una proposta de valor diferenciada, i a start ups o empreses de recent creació amb model de negoci innovador en procés de validació.

El programa  és gratuït i les inscripcions es poden realitzar fins al 23 de març.

Informació i Inscripcions! 

]]>
<![CDATA[ Participació en un projecte europeu que analitza la capacitat innovadora i emprenedora de les institucions d’educació superior ]]> Tue, 25 Feb 2020 00:00:00 +0100

La professora Ester Bernadó, directora de l’Escola Superior Politècnica, participa en el projecte europeu “Towards HEInnovate 2.0: from assessment to action”, la reunió inicial del qual es va celebrar el gener a la Universitat d’Aveiro. El consorci del projecte està format per la Universitat d’Aveiro -líder del projecte-, l’Escola Superior Politècnica del Tecnocampus, Dundalk Institute of Technology, d’Irlanda, Lappeenrannan-Lahden Teknillinen Yliopisto LUT de Finlàndia, i l’Strascheg Center for Entrepreneurship de Munich a Alemanya.

El projecte està finançat pel programa Erasmus+, Support for Policy Reform, i ha rebut un finançament de 498.911euros per una durada de dos anys.L’objectiu és continuar amb el desenvolupament de l’eina HEInnovate, que permet analitzar la capacitat innovadora i emprenedora de les institucions d’educació superior, en diversos àmbits com són els mecanismes de governança, el suport als emprenedors, la internacionalització o la relació amb els stakeholders. Ester Bernadó lidera un dels mòduls del projecte, en el qual es durà a terme una prova pilot del nou desenvolupament de l’eina en diferents institucions d’educació superior a nivell d’Europa.

La segona reunió del projecte se celebrarà al Tecnocampus els propers 29 i 30 de juny.

]]>
<![CDATA[ El Grau en Mitjans Audiovisuals participa en el Festival Fine Art d’Igualada ]]> Tue, 25 Feb 2020 00:00:00 +0100

Per a tercer any consecutiu, el Grau en Mitjans Audiovisuals participa en la vuitena edició de FineArt Igualada, el festival de fotografia que se celebra del 21 de febrer al 15 de març. L’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus s’hi presenta amb  una selecció de nou projectes d’estudiants realitzats durant el curs 2018-2019.

Enguany, la mostra inclou una sèrie de fotografies al voltant de la temàtica del gènere realitzades dins de l’assignatura optativa de quart curs Fotografia Documental, impartida pels professors Cristòfol Casanovas i Joan Safont. Concretament  s’hi presenten els treballs El género; término en construcción, de Yolanda Ramos; El gènere poètic de Paloma Martínez; No la censures, de Víctor Rodríguez; Gènere: només homes i dones?” de Pau Vázquez; Desmuntant figures, de Queralt Muns; Estereotips enganxats a nosaltres, de Arnau Mas;  i Els tòpics, de Raimon Trepat.

També s’hi exposen dos treballs de final de grau: un d’ells, Resiliencia, d’Anna Ferro, està relacionat amb la crisi dels refugiats a Grècia; l’altre, Artivisme fotogràfic: la representació femenina en els mitjans publicitaris, realitzat per Malena de Juan, presenta una crítica sobre el estereotips en la representació de la dona en la fotografia de moda.

La coordinadora del Grau en Mitjans Audiovisuals, Maddalena Fedele, afirma que col·laborar en iniciatives com FineArt Igualada és la millora manera d’apropar els estudiants al món audiovisual, i sobretot de reconèixer-los les seves qualitats com a creadors. En aquest sentit, la participació a FineArt és una oportunitat tant per als universitaris, que poden fer visible el seu talent, com per al TecnoCampus, que pot posar en relleu la qualitat dels estudis i el talent dels estudiants, i alhora enfortir la relació del grau amb el territori.

La mostra compta amb més de 50 exposicions repartides en diferents espais de la ciutat, així com visites guiades, taules rodones, xerrades o tallers per a petits i grans: tota una sèrie d’activitats al voltant de la fotografia que es podran gaudir durant 21 dies.

Llegeix l'article de La Vanguardia "La fotografía documental, una lupa a realidades humanas".
 

]]>
<![CDATA[ Rollyhoo: "Diners, llum, càmera i acció" ]]> Tue, 25 Feb 2020 00:00:00 +0100

Rollyhoo, la primera productora de cinema participativa del món  permet a empreses i inversors particulars participar en el finançament de projectes audiovisuals.

La plataforma treballa a escala global i pot rebre participacions en els projectes des de qualsevol país.

L’objectiu d’aquí cinc anys és disposar de diferents seus estratègicament ubicades a Europa i Llatinoamèrica a fi de poder dur a terme coproduccions internacionals, finançar projectes propis a cada país i possibilitar projectes de coproducció més ambiciosos.

Llegir l'article complert a La Vanguardia

]]>
<![CDATA[ Los estudiantes del Grado en Medios Audiovisuales han tenido de invitada a la actriz Cristina Dilla ]]> Fri, 21 Feb 2020 00:00:00 +0100

Los estudiantes del Grado de Medios Audiovisuales han tenido en la asignatura de Dirección cinematográfica a la actriz Cristina Dilla como invitada. Dilla es actriz profesional desde hace 30 años. Junto a ella, y bajo la supervisión de la profesora Carlota Frisón, los estudiantes han podido aprender y comprender los mecanismos del trabajo con actores y, al mismo tiempo, dar voz y cuerpo a sus guiones antes del rodaje de sus cortometrajes. La fotografía refleja a uno de los grupos de clase aclarando ideas de la secuencia que posteriormente Cristina interpretará.

]]>
<![CDATA[ Es presenta la nova Càtedra d'Envelliment i Qualitat de Vida ]]> Fri, 21 Feb 2020 00:00:00 +0100

La presentació de la Càtedra d’Envelliment i Qualitat de Vida del TecnoCampus va servir el 20 de febrer per presentar els actes de la Mobile Week a Mataró, una iniciativa de l'Ajuntament de Mataró i el suport d’agents com el Consorci Sanitari del Maresme, l’associació empresarial GENTIC o el propi TecnoCampus, a més del setmanari mataroní Capgròs, que ha actuat com a mitjà partner de la iniciativa.

L’acte celebrat a la sala d’actes de la Fundació Iluro va reunir un centenar de persones i va ser presentat pel periodista Vern Bueno. La directora de la nova Càtedra, Esther Cabrera, va explicar-ne els principals eixos d’actuació, que es basen en la formació, la recerca i la divulgació del coneixement necessari perquè la vellesa sigui una etapa plena on les persones puguin dur a terme una vida independent.

La conferenciant, Carme Torras, va explicar en aquets sentit les investigacions de l’Institut de Robòtica i Informàtica industrial, que permetran els propers anys que algunes tasques es puguin dur a terme amb robots (des de fer llits fins a plegar roba, o fins i tot donar de menjar a malalts).

El gerent del Consorci Sanitari del Maresme, Ramon Cunillera, va expressar el desig de reforçar la col·laboració entre institucions com el Consorci i el TecnoCampus, que es plasma tant en activitats com la Mobile Week com en la pròpia Càtedra d’Envelliment i Qualitat de Vida.

En la cloenda, l’alcalde Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, va posar èmfasi en la temàtica d’envelliment saludable com a fil conductor de totes les activitats que s’organitzen en el marc de la Mobile Week. “Ho emmarquem en els objectius de ser una ciutat cuidadora, de tots i de tothom en qualsevol moment de la seva vida”, va apuntar.

Fotos: Romuald Gallofré.En la cloenda, l’alcalde Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, va posar èmfasi en la temàtica d’envelliment saludable com a fil conductor de totes les activitats que s’organitzen en el marc de la Mobile Week. “Ho emmarquem en els objectius de ser una ciutat cuidadora, de tots i de tothom en qualsevol moment de la seva vida”, va apuntar.

 

]]>
<![CDATA[ El GRESIT presenta el segon seminari de recerca de l'Escola Superior Politècnica ]]> Wed, 19 Feb 2020 00:00:00 +0100

Els investigadors del Grup de Recerca en Energies Alternatives i Renovables, Sostenibilitat, Eficiència Energètica i Innovació Tecnològica industrial (GRESIT) van protagonitzar el 12 de febrer el segon seminari de recerca que aquest curs organitza l'Escola Superior Politècnica del TecnoCampus. Van presentar les seves línies de treball, mostrant les possibilitats d'innovació des de la perspectiva del coneixement aplicat i la recerca de proximitat amb projecció global.

En primer lloc, Salvador Alepuz va presentar la línia de recerca activa en l'àmbit del convertidors multinivell d'electrònica de potència i control predictiu amb aplicació, entre d'altres, a energies renovables, vehicle elèctric i gestió de bateries, per millorar l'eficiència i fiabilitat del sistema electrònic.

A continuació, Julián Horrillo va introduir les àrees temàtiques dins de la línia de recerca d'indústria 4.0 del grup: Smart Factory, Smart Region/City/Campus, Innovació, Sostenibilitat, Intel·ligència Artificial aplicada a la indústria i  Robòtica Avançada. Com a aspecte clau, va destacar l'impuls que dona la Comissió Europea al desenvolupament territorial a través de la innovació i, en particular, a la importància del concepte de Living Labs per assolir aquest desenvolupament.

En referència a l'àmbit de sostenibilitat, Virginia Espinosa remarca la necessitat de dissenyar i implementar accions en el marc de l'agenda 2030 de Nacions Unides destacant, com a exemple, accions relatives a l'economia circular i energy harvesting. També va destacar la presència en el Consell Municipal de Medi Ambient de l'Ajuntament de Mataró.

Xavier Font va mostrar com la intel·ligència artificial és ja, avui dia, un element essencial en la millora de la producció, eficiència i reducció de costos dins del context de Smart Factory. També va descriure diversos conceptes rellevants, com són Big Data Analytics, Deep Learning i Reinforcement Learning com a elements clau en el desenvolupament i aplicació de la intel·ligència artificial en la indústria.

Finalment, Joan Triadó va presentar les idees principals de l'àrea de robòtica aplicada a la Smart Factory, centrades en l'ús de robots mòbils i la planificació de rutes, l'autoaprenentatge dels robots mòbils interaccionant amb l’entorn i la col·laboració entre robots mòbils.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus impulsa un projecte d’indústria 4.0 de la mà de les empreses del sector ]]> Wed, 19 Feb 2020 00:00:00 +0100

L’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus (ESUPT) ha engegat un projecte per donar resposta a la necessitat de disposar d’enginyers graduats amb competències tecnològiques i personals que facilitin a les empreses industrials avançar en la implantació de la Indústria 4.0, traient profit de les tecnologies que la faciliten, com són analítica de dades, IIoT, fabricació flexible, robòtica col·laborativa, fabricació additiva, ciberseguretat, nous materials, teixits intel·ligents, entre d’altres.

La idea és oferir als estudiants dels graus en Enginyeria Mecànica, Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, i Organització Industrial la possibilitat de treballar un conjunt d’assignatures que els donin la visió i els coneixements bàsics per afrontar els reptes de la transformació digital de la nostra indústria i avançar cap a la fàbrica intel·ligent.

Per ajudar a definir els continguts d’aquestes assignatures i les metodologies de treball a utilitzar durant el curs, l’ESUPT ha demanat la col·laboració de un grup important d’entitats i empreses. L’objectiu d’aquesta col·laboració és doble. Per un costat, les empreses col·laboradores expliquen quines són les competències que més valoren i en quin grau d’implantació de la Indústria 4.0 es troben. Per l’altra, es millora el coneixement mutu de possibilitats i necessitats que ajuden el Tecnocampus a proporcionar una formació basada en problemes reals i, pel que fa  les empreses, els permeten conèixer estudiants i capacitats de transferència de coneixement de l’ESUPT.

Una de les entitats col·laboradores que s’ha sumat a la iniciativa és el centre tecnològic Eurecat, que, a més, aportarà suport en el desenvolupament de contingut i coneixement tecnològic de matèries estratègiques que impacten en la indústria 4.0.

Ara mateix s’està realitzant la primera fase del projecte: entrevistar les empreses per tenir la seva visió i conèixer els seus interessos. El grau de complicitat trobat entre les associacions empresarials i també entre les empreses és alt.

S’ha contactat amb les següents empreses i entitats: Aigües de Mataró, Aetech, AVL Ibérica, Eurecat, FAGEM, Hidrocolor, ASEGEMA, Hound Line, Kern Pharma, Kriter Software, Multivac Production Spain, Rockwell Automation, Salicru, Schunk Intec, Start Textil, Grup Blamar, Tintes Industriales Moix, CP Aluart, i Vincolor.

La campanya de captació d’empreses col·laboradores continua, i totes les interessades poden adreçar-se al professor responsable del projecte, Jordi Ayza. Aquesta col·laboració és un exponent clar de la vitalitat i dinamisme del nostre teixit industrial i també de l’interès de l’entorn empresarial per la Indústria 4.0 i per disposar de professionals formats.

Aquest projecte d’estudi de necessitats i disseny d’una menció en Fabricació Intel·ligent en la Indústria 4.0 forma part del Projecte d’especialització i competitivitat territorial PECT Mataró-Maresme, liderat per l’Ajuntament de Mataró, que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, el Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea, i de la Diputació de Barcelona.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus organitza el 6 de març una nova edició de la Install Party per acostar la tecnologia als més joves ]]> Wed, 12 Feb 2020 00:00:00 +0100

El TecnoCampus acollirà el proper divendres 6 de març  la sisena edició de la Install Party, una activitat que reuneix estudiants, centres educatius i empreses per posar en comú treballs i projectes tecnològics. Durant el matí tindrà lloc una fireta tecnològica on alumnes de diferents centres del Maresme mostraran treballs i experiències dut Durant la tarda, es farà l’exposició de treballs STEAM, on alumnes pre-universitaris exposaran els seus treballs de recerca de batxillerat, treballs tècnics de CFGM o CFGS i projectes de 4t d’ESO. Aquí es podran trobar treballs d’electrònica, control, domòtica, programació, videojocs, audiovisuals, realitat virtual, realitat augmentada i molt més. Un jurat format per professors de la Universitat valorarà i donarà premis als treballs guanyadors.

També a la tarda,  tota la tarda els assistents podran participar en alguns dels tallers, gratuïts (amb inscripció prèvia) sobre programació de drons i videojocsefectes especials, tèxtil intel·ligent o Instantdocs (audiovisual). Les taules rodones permetran als estudiants posar-se al dia de la mà d’experts, sobre temes com prototipatge ràpid i fabricació digital, disseny de jocs i gamificació, videojocs a l’aula o cultura digital.

També hi haurà una zona Marketplace amb demostració de drons i una exposició on empreses d’àmbits com la impressió 3D, els videojocs o la robòtica, entre d’altres, presentaran els últims productes o serveis que estan marcant tendència en el sector.

La Install Party és una activitat que s’emmarca dins del moviment Xnergic, una iniciativa impulsada des del TecnoCampus per fomentar les vocacions tecnològics entre nois i noies, que tinguin interès per la tecnologia, o que potser encara no en tenen però volen veure què implica la tecnologia i què se'n pot arribar a fer. Les carreres Tecnològiques són actualment les que creen més ocupació (creixement del 6% d’ocupació el 2018)  i la demanda es tant alta que el darrer informe de l’observatori de treball de la Comissió Europea preveu que el 2020 hi hagi un dèficit de 900.000 enginyers a Europa.

Per a més informació i inscripcions: www.xnergic.org

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus s’adhereix a la campanya #SheInspiresMe, amb motiu del Dia Internacional de les Dones i les Nenes a la Ciència ]]> Tue, 11 Feb 2020 00:00:00 +0100

El TecnoCampus s’ha adherit avui a la campanya #SheInspiresMe, una iniciativa de la Universitat Pompeu Fabra a les xarxes socials, a la qual estan adscrits els centres universitaris del TecnoCampus, que té com a objectiu donar més visibilitat a la tasca que fan les dones en l’àmbit de la ciència. La iniciativa coincideix amb la celebració, avui 11 de febrer, del Dia Internacional de les Dones i les Nenes a la Ciència.

La Comissió d’Igualtat del TecnoCampus ha convocat, per fer-se una fotografia i compartir-la a les xarxes socials, les docents i investigadores del TecnoCampus, un total de 34 persones, que representen un 37% de tot el professorat que fa recerca a les tres escoles universitàries del TecnoCampus. Totes elles formen part de grups de recerca en àmbits com la tecnologia, la salut o les ciències socials. Si bé per motius d’agenda no totes han pogut aparèixer a la foto, la imatge vol ser representativa de la reivindicació d’igualat en aquest àmbit.

Aquesta acció, divulgativa i simbòlica, s’afegeix a les diverses accions que els darrers anys ha impulsat el TecnoCampus per  fomentar les vocacions científiques entre les nenes i les joves. Entre aquestes iniciatives, cal destacar la HackGirl, una hackathon en femení celebrada el curs passat. O TecnoGirl, un conjunt d’activitats divulgatives, com una exposició sobre dones científiques i diversos tallers, organitzada conjuntament amb les biblioteques de Mataró i el suport de la Diputació de Barcelona.

A més, el sistema de beques als estudis de grau que es convoquen cada any incorpora, des del curs passat, una puntuació addicional per facilitar que més noies accedeixin als estudis d’enginyeria, tradicionalment molt masculinitzats.

]]>
<![CDATA[ Una proposta de plataforma oberta per connectar persones i associacions guanya la 4arta edició de la Som Hackathon ]]> Mon, 10 Feb 2020 00:00:00 +0100

L’equip “On rails”, format pels estudiants Aitor Garcia, Albert Loma, Eric Fradera, Jan Lopera i Marc Serra es va endur diumenge el premi universitari, dotat amb 2.000 euros, en la quarta edició de la Som Hackathon, celebrada durant el passat cap de setmana i centrada en aquesta ocasió en la construcció de solucions tecnològiques transformadores que garanteixin un envelliment actiu i saludable.  El jurat va valorar la seva proposta de plataforma oberta per connectar persones i associacions, i la solució tecnològica a nivell d’arquitectura, el treball en equip, la  filosofia open source i la disposició de la plataforma a disposició de tothom.

L’altre premi, el de batxillerat i cicles formatius, dotat amb 1.000 euros, el va guanyar l’equip format per Jordi Palomera, Marçal Comajoan, Oriol Baldrís i Roger Vendrell. En aquest cas, el jurat va valorar el projecte d’acompanyament a les compres de la gent gran, pel fet que és un projecte intergeneracional aplicable. La menció especial va ser per un projecte d’plicació per millorar la mobilitat de la gent gran, presentat pels estudiants Alba González, Cristina Mateos, Cristina Arcas, Daniel Cano, Javier Santos i Oriol Campdepadrós.

El TecnoCampus, l’Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat són els impulsors d’aquesta iniciativa, que ha comptat amb el suport com a patrocinadors dues empreses del parc (Everis, Intowin), Adevinta (propietària de portals com Fotocasa, Infojobs, Habitaclia coches.net) i Mútua General de Catalunya.

]]>
<![CDATA[ Accés de les empreses del parc a la xarxa blockchain BLOCKPCT ]]> Tue, 04 Feb 2020 00:00:00 +0100

L'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya (APTE), a la qual pertany el Tecnocampus, ha signat un conveni amb Telefónica per a la posada en marxa d'una xarxa privada i independent de blockchain denominada BLOCKPCT i mitjançant la qual es donarà accés gratuït a les més de 8.000 empreses i entitats situades als parcs científics i tecnològics espanyols perquè durant 3 mesos provin les diferents aplicacions que la xarxa els proporciona, així com els dos casos d'ús que ja estaran desplegats en aquesta, relacionats amb la certificació d'entitats innovadores i la tokenizació de l'activitat.

Per a realitzar activitats en aquesta xarxa de blockchain les empreses no han de tenir grans coneixements d'aquesta tecnologia, perquè una dels avantatges d'aquesta xarxa és que es basa en la tecnologia pròpia de Telefónica denominada TRUSTOS, mitjançant la qual, a través de diferents APIS, es facilita el desenvolupament de les activitats en blockchain a les empreses.

En la xarxa poden desenvolupar activitats empreses que no tinguin molt coneixement en blockchain i empreses que sí que el tinguin. Per a les primeres, la xarxa els proporciona els assistents virtuals o APIs que els ajudaran a crear les seves proves de concepte i per a les empreses amb gran coneixement poden treballar directament amb la capa de blockchain i desenvolupar noves APIs que alimentin la pròpia oferta actual de APIs amb noves que permetin altres funcionalitats.

A més, totes les empreses i entitats interessades a participar en la Xarxa rebran assessorament per part de Telefónica des del primer moment, tant per a entrar en la pròpia xarxa, com per a començar a treballar amb les APIS desenvolupar les seves pròpies APIS.

En el cas de tenir interès a fer proves en la xarxa, si us plau, posa't en contacte amb Carles Fillat a través del seu correu electrònic: cfillat@tecnocampus.cat i s'encarregarà de comunicar-te els següents passos i t’enviarà un document explicatiu de les característiques i possibilitats que ofereix la xarxa BLOCKPCT a les empreses que vulguin començar a implantar aquesta nova tecnologia en els seus processos i models de negoci.

Una de les aplicacions més rellevants de la xarxa BLOCKPCT es que les  empreses podran certificar-se com a empreses innovadores. L’objectiu és donar visibilitat a totes les empreses i entitats innovadores situades als parcs científics i tecnològics o aquelles que els parcs considerin que estiguin a l'entorn d'aquests, així com empreses d'altres pols d'innovació o agents intermedis del sistema d'innovació.

Aquests registres en la xarxa privada de blockchain de APTE conformaran la base de dades de les entitats innovadores de la xarxa privada i independent dels parcs científics i tecnològics espanyols. D'aquesta forma se'ls facilita a les entitats una certificació digital en la xarxa privada de blokchain de APTE (BLOCKPCT) que les reconeix com a empreses o entitats innovadores, certificació que estarà visible de manera pública (a través de l'accés públic que BLOCKPCT tindrà) per a qualsevol altra entitat o organisme que vulgui consultar-la.

]]>
<![CDATA[ Mataró participa a la Mobile Week amb activitats relacionades amb la salut i la tecnologia ]]> Mon, 03 Feb 2020 00:00:00 +0100

Mataró organitza aquest mes de febrer un seguit d’activitats que s’emmarquen en la Mobile Week, una iniciativa coorganitzada per Mobile World Capital Barcelona amb diversos ajuntaments de Catalunya, entre els quals hi ha el de Mataró. La presentació de la Càtedra d’Envelliment i Qualitat de Vida del TecnoCampus, la SomHackathon sobre envelliment actiu i saludable i la presentació de quatre propostes tecnològiques en salut i hospitals són les principals activitats de Mataró. Tota la informació i les inscripcions a les diverses activitats està disponible al web https://www.tecnocampus.cat/ca/mobile-week.

L’esdeveniment, sota el lema "Tecnologia per a la ciutadania", ha permès programar un seguit d’activitats sobre envelliment saludable i tecnologia, per a les quals ha comptat amb la col·laboració del TecnoCampus, el Consorci Sanitari del Maresme i l’associació d’empreses GENTIC, a més de les empreses i institucions implicades en una d’aquestes iniciatives, la Som Hackathon.

Serà precisament aquesta iniciativa, la Som Hackathon, que tindrà lloc el proper cap de setmana, el que donarà el tret de sortida a la Mobile Week a Mataró. Una  seixantena d’estudiants universitaris, amb el suport de mentors de TecnoCampus, Som Mobilitat, Everis, Adevinta, Intowin i MGC, cercaran solucions tecnològiques i empresarials a un repte que se’ls plantejarà sobre envelliment saludable.

El dia 20 de febrer a la tarda, a la sala d’actes de la Fundació Iluro (carrer de Santa Teresa, 61, Mataró) es farà la presentació de la Càtedra d’Envelliment i Qualitat de Vida del TecnoCampus, en un acte presidit per l’alcalde, David Bote, i on la professora de la UPC Carme Torras pronunciarà la conferència "Envelliment saludable: robòtica assistencial, ètica i formació".

El 24 de febrer, a la Sala d'Actes del Consorci Sanitari del Maresme (C/ de Cirera, 230 es presentaran quatre propostes tecnològiques relacionades amb apps i amb aplicacions d'intel·ligència artificial en salut i hospitals.  Cada presentació durarà uns 30 minuts i inclourà  demostracions de com funcionen les apps.

L’endemà, el 25 de febrer, l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus organitza dos tallers sobre tecnologia i salut adreçats a gent gran. I finalment, el dia 27, l’associació d’empreses del Maresme GENTIC organitza, al TecnoCampus, la taula rodona Taula rodona "Fer-se gran al S. XXI, el nou entorn 4.0". en la qual participaran Jordi Marin, partner & co-founder Girafee Strategy; Joan Gil, CEO de myHealth Watcher; i Roc Fages, consultor en Innovació i Estratègia.

Les activitats de Mataró en la Mobile Week han de contribuir en la millora de la qualitat de vida de les persones grans, un compromís com a membre de la xarxa de ciutats amigues de les persones grans.

]]>
<![CDATA[ Nova edició de Go Global, el programa d'ajuda a la internacionalització per a pimes i start-ups ]]> Tue, 28 Jan 2020 00:00:00 +0100

El TecnoCampus ha tancat amb èxit la tercera edició del programa d’internacionalització per start-ups i pimes Go Global. Un 85% de les empreses participants han acabat el programa incrementant les seves vendes a mercats internacionals. Go Global dona eines a les empreses per internacionalitzar i començar a exportar els seus productes i serveis. Durant les últimes tres edicions, hi han participat catorze empreses del Maresme.

Des d’aquets mes de gener, el programa Go Global es fracciona en serveis independents que les empreses poden contractar, junts o individualment, durant tot l’any. L’objectiu és flexibilitzar el suport a la internacionalització de les empreses del Maresme, a través de serveis d’assessorament que puguin ser contractats en el moment que l’empresa ho necessiti.


Dins d’aquest catàleg per acompanyar en la internacionalització, s’oferiran els següents serveis:
• Assessorament en internacionalització (50h).
• Assessorament en màrqueting digital (20h).
• Serveis d’aterratge empresarial a mercat destí.

A més, s’incorporen dos serveis de diagnosis gratuïtes per analitzar el potencial de les empreses, tant a nivell de màrqueting com d’exportació:
• Diagnosi de presència digital
• Diagnosi de potencial exportador

Per conèixer els detalls de cada servei, es pot visitar la web www.tecnocampus.cat/goglobal.
  

]]>
<![CDATA[ L'Escola Superior Politècnica enceta uns seminaris per donar a conèixer els grups de recerca ]]> Mon, 20 Jan 2020 00:00:00 +0100

El passat dimecres 15 de gener es va celebrar a l’aula Innolab del Tecnocampus el primer seminari de recerca ESUPT. L’estrena d’aquesta sèrie de seminaris, que s’organitzaran a partir d’ara amb una periodicitat regular, va recaure en el professor Marcos Faúndez, que va presentar als assistents el grup de recerca “Tractament del senyal i dades” del Tecnocampus.

Marcos va apostar perquè els grups petits de recerca se centrin més en projectes de “innovative research” que en els de “incremental research”. Mentre que aquests últims acostumen a dur a terme millores en aspectes que ja existeixen i on hi ha molta competitivitat, els projectes en “innovative research” es centren en aspectes més novedosos i poc explorats. A la vegada, això afavoreix que els equips petits de recerca tinguin més espai i oportunitats d’èxit a la hora de publicar.

En aquest sentit, el grup de senyal del Tecnocampus va anar deixant de fer recerca incremental per a moure’s cap a altres camps d’investigació més innovadors i amb temes poc explorats en els àmbits de la seguretat i la salut. Per exemple, algunes de les qüestions més importants que estan explorant tenen a veure amb els sensors singulars com les tabletes digitalitzadores de firmes, càmeres termogràfiques, eye-tracking, etc. i l’aplicabilitat dels sensors i algorismes en àmbits de recerca com els videojocs i audiovisuals, entre d’altres. Amb tot, Marcos Faúndez va destacar les bases de dades que estan elaborant a partir de les cares, mans, imatges tèrmiques, escriptura (Alzheimer, Parkinson, CAFE, oxigen, etc.). I va destacar l’àrea del “eye tracking” com un camp que tindrà cada cop més importància, no només en el món de la recerca de senyals i dades, sino en àrees híbrides de recerca innovadora com el de la intel·ligència artificial, medicina, oci i entreteniment i el món de la indústria i les empreses.

Aquesta és la programació del cicle (assistència lliure sense inscripció pública).

]]>
<![CDATA[ Congrés “Marketeros Nocturnos” al TecnoCampus el 15 de febrer ]]> Wed, 15 Jan 2020 00:00:00 +0100

El Centre de Congressos del TecnoCampus acull el proper 15 de febrer l’onzena edició del congrés “Marketeros Nocturnos”.

Es tracta d’un esdeveniment amb una interessant barreja de talent i experiència. En aquesta ocasió, el congrés es converteix en internacional per la presència d'un grup d'experts en màrqueting arribats de l’Amèrica del Sud: Mèxic, Perú i Equador. D'altra banda, hi haurà la participació de reconeguts experts en màrqueting de l’Estat, que aportaran les seves experiències locals.

Els ponents tenen una àmplia experiència en temàtiques com ara Màrqueting per a Pimes, Màrqueting i Vendes, Trendhunting, Màrqueting conversacional, Investigació de Mercats, Màrqueting Influencers i SEO.

Informació i inscripcions.

]]>
<![CDATA[ La quarta edició de la Som Hackathon al TecnoCampus aborda el repte del l’envelliment saludable ]]> Wed, 15 Jan 2020 00:00:00 +0100

El TecnoCampus, l’Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat organitzen els dies 7, 8 i 9 de febrer una nova edició –la quarta- de la Som Hackathon, centrada en aquesta ocasió en la construcció de solucions tecnològiques transformadores que garanteixin un envelliment actiu i saludable. En aquesta edició, actuen com a patrocinadors tres empreses del parc (Everis, Intowin i Bytemaster), Adevinta (propietària de portals com Fotocasa, Infojobs, Habitaclia o coches,net) i Mútua General de Catalunya.

Les noves tecnologies poden tenir un paper fonamental a l’hora de millorar la qualitat de vida de les persones grans i de perllongar-ne la seva independència en els següents àmbits: l’habitatge (amb models flexibles i adaptatius, manteniment i seguretat a la llar), serveis comunitaris i de salut (serveis adaptats, suport a persones cuidadores, salut comunitària, pràctica esportiva i promoció d’hàbits saludables) o espais a l’aire lliure i equipaments(accessibilitat, espais públics verds i de qualitat, llocs de descans, lavabos públics).

La hackathon premiarà solucions innovadores en aquests àmbits, amb dos premis dotats conjuntament amb 3.000 euros.

Poden participar-hi estudiants universitaris amb coneixements de programació, desenvolupament de videojocs, audiovisuals, disseny d’interfícies, màrqueting i comunitats digitals, administració d’empreses i ciències de la salut; estudiants de cicles formatius de grau superior de desenvolupament d’aplicacions multiplataforma, desenvolupament d’aplicacions web i administració de sistemes informàtics en xarxa; i estudiants de segon curs de batxillerat científic-tecnològic i social.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus llança la tercera edició del programa d’emprenedoria Reimagine Textile en el sector de la moda ]]> Tue, 14 Jan 2020 00:00:00 +0100

El TecnoCampus, l'Ajuntament de Mataró, amb la col·laboració del centre tecnològic Eurecat, han obert el període per presentar candidatures a la tercera edició del programa d’alt rendiment i d’acompanyament per a emprenedors Reimagine Textile. Aquesta iniciativa, finançada per la Unió Europea, forma part del projecte estratègic del mateix nom amb què, mitjançant diverses iniciatives, s’aposta per la indústria tèxtil a través de la transferència de coneixement, la tecnologia i la innovació. 

El programa s’adreça a emprenedors amb una idea de negoci en el sector tèxtil-moda, oberts a incorporar un component d’innovació i/o tecnològic com a avantatge competitiu. Aquest component pot tractar-se d’una nova funcionalitat en el producte, un teixit intel·ligent, tecnologia en teixit, una solució sostenible, un model innovador per relacionar-se amb el client, alternatives TIC en distribució, etc. 

Aquesta iniciativa forma part de l’aposta estratègica que fa l’Ajuntament de Mataró per la transformació i modernització de la indústria tèxtil del Maresme, on es concentra gran part de l’ecosistema tèxtil català. El centre tecnològic Eurecat i l’Escola de Teixits de Canet de Mar aportaran la seva experiència en innovació i tecnologia aplicada al producte, i TecnoCampus compartirà el seu coneixement en l’àmbit de l’empresa i l’emprenedoria. 

El programa consta de dues fases: en la primera hi entraran quinze participants, que experimentaran de forma evolutiva com la seva idea de negoci es converteix en una proposta clara de valor. Consta de sessions que combinen workshopsimpartits per mentors especialitzats, testimonis d’emprenedors d’èxit del sector, orientació tecnològica i tutories personalitzades aamb experts en negoci. En la segona fase se seleccionaran cinc projectes finalistes que seran acompanyats de forma personalitzada cap al llançament del seu producte al mercat i rebran un full de ruta per l’obtenció de finançament. 

Les candidatures es poden presentar fins el 14 de febrer. El programa es desenvoluparà de març a juliol i de setembre a desembre. Els participants podran disposar d’un espai d’ús compartit a les instal·lacions del TecnoCampus per treballar el projecte, i un espai fablab de prototipatge i experimentació amb especialistes que els podrà fer el seguiment i donar suport. També entraran a formar part de l’ecosistema Reimagine Textile on es connecten emprenedors, inversors, startups i món empresarial. 

Cinc finalistes en l’edició 2019 

Cinc empreses, d’entre les 15 participants inicials, van ser seleccionades per completar l’edició 2019 del programa: Killing Weekend, Portóloalto, Tèxtil-Tàctil, p.b. Almond i Evoke.    

Killing Weekend és una marca de moda independent amb disseny ètic i sostenible. Les peces incorporen un codi QR amb la traçabilitat del producte per a una compra conscient. 

Portóloalto és una marca de vestits de núvia online per a dones empoderades que busquen una experiència diferent a través d’una atenció personalitzada vinculada  la tecnologia 3D.  

Tèxtil-Tàctil ofereix solucions d’absorció acústica a través de panells artístics per a projectes d’interiorisme on es busca un disseny exclusiu i avantguardista. 

p.b. Almond és una marca de moda vegana, sofisticada i funcional, que utilitza teixits sostenibles i innovadors com pinyatex, cànem, tencel o bamboo per a un target molt exigent i crític. 

Evoke és una marca de llenceria interactiva que t’ofereix viure experiències úniques.

]]>
<![CDATA[ Convocatòria oberta per a seleccionar vuit start-ups per participar al 4YFN ]]> Tue, 14 Jan 2020 00:00:00 +0100

El TecnoCampus, per primera vegada, serà present amb un estand a l’esdeveniment de referència per a startups 4YFN. Vols participar-hi? Obtindràs visibilitat, et connectaràs amb inversors de tot el món i tindràs la possibilitat de trobar socis o clients

4YFN és la plataforma d’innovació que té lloc del 24 al 26 de febrer en paral·lel al Mobile World Congress (MWC). L’edició del 2019 va reunir 23.000 assistents, 760 expositors i patrocinadors, entre ells 670 startups i 950 inversors.

Tens una start-up tecnològica o digital, especialment dels àmbits Health, fintech, intel·ligència artificial, IOT, big data, mobile, tèxtil o les TIC? Presenta la teva candidatura abans del 30 de gener de 2020

Més informació i inscripcions.
 

]]>
<![CDATA[ myHealthWatcher, desenvolupada per l’empresa Cube Technology, creix en serveis i mercats ]]> Tue, 14 Jan 2020 00:00:00 +0100

El mitjà digital Via Empresa dedica un reportatge a l'app que et permet escanejar el codi de barres dels productes que vols comprar i, d'acord amb el teu perfil recomana si et convenen o no.

L'aplicació, desenvolupada per l'empresa CubeTechnology, ubicada al parc, té diverses vies per créixer. Per una banda, segueix obrint nous serveis per als seus usuaris com és el cas del Pla Coach Nutricional i, en un futur, l'app vol incloure l'anàlisi de productes frescos, a més dels envasats.

L’expansió en què treballa l'aplicació no fa únicament referència als seus serveis. També treballen per ampliar el seu mercat, actualment, myHealth Watcher està present a Espanya, Andorra i, molt recentment, han començat a introduir el seu producte al mercat mexicà.

Veure noticia
 

]]>
<![CDATA[ Bona acollida del sopar solidari “El Menjar Cura!”, celebrat al Centre de Congressos ]]> Tue, 14 Jan 2020 00:00:00 +0100

Més de 150 persones van assistir a aquesta gala, celebrada el 13 de desembre passat, que ha estat la culminació dels actes de la primera campanya de captació de fons del Consorci Sanitari del Maresme per finançar projectes de recerca amb impacte local. Enguany, la malaltia protagonista ha estat la disfàgia.

El Foyer del Tecnocampus, col·laborador de l'esdeveniment, va acollir l'acte per recaptar fons finançar dos projectes acompanyats d’una intervenció en dos col·lectius vulnerables de la comarca que pateixen disfàgia: 50 infants i adolescents, alumnes de l’escola d’educació especial L’Arboç, i 500 ancians ingressats a l’Hospital de Mataró.

Més de 150 persones van prendre part en aquesta important cita solidària i van poder gaudir d'un aperitiu texturitzat i un sopar de gala, que va ser conduït pel periodista mataroní Espartac Peran, i amenitzat per la companyia Comediants.

Una gala molt especial i emotiva en què es van projectar vídeos amb testimonis de persones afectades per la disfàgia i amb missatges de suport de personalitats del món de l'espectacle, l'esport, la moda i el periodisme, que han recolzat la campanya El Menjar Cura! I han actuat com a ambaixadors.

La part més institucional va estar protagonitzada pels parlaments de l'alcalde de Mataró, David Bote, el gerent de la Fundació Maresme, Albert Vidal, el gerent del Consorci Sanitari del Maresme, Ramon Cunillera, i el director Acadèmic, de Recerca i d’Innovació, Pere Clavé.

Per finalitzat la vetllada, els assistents van poder pujar per diferents objectes donats per esportistes de renom com Marc Márquez, Marc Bartra i Andrés Iniesta.
 

]]>
<![CDATA[ La lliga de debat universitària celebra la final amb l'escriptora Care Santos com a convidada ]]> Fri, 10 Jan 2020 00:00:00 +0100

La cinquena edició de la Lliga de debat universitària del TecnoCampus va arribar ahir al punt culminant amb la celebració de la final entre dos equips, formats per dos i tres estudiants respectivament. El tema plantejat, i sobre el qual van haver d'argumentar a favor i en contra, va ser la possibilitat de suprimir l'energia nuclear. Els guanyadors van ser Esteve Sandoval (escollit també com a millor orador), Elena Moreno i Marti Guillot. L'equip finalista estava format per Federico Mossa i Eulàlia Bagur.

L’equip guanyador participarà les properes setmanes a la Lliga de debat de la Universitat Pompeu Fabra, a la qual estan adscrits els centres universitaris del TecnoCampus. Les lligues de debat tenen ja una llarga tradició en el món universitari i representen una oportunitat per als estudiants per aprendre tècniques d’oratòria i posar-les en pràctica.

La final celebrada ahir va comptar amb l'escriptora Care Santos com a membre del jurat, fomat també per  Montserrat Vilalta, directora de Serveis i Projectes Universitaris del TecnoCampus; Oriol Ribet, cap de comunicació del TecnoCampus; Josep-Vicenç Mestre, formador dels estudiants participants en la Lliga i investigador de la Universitat Pompeu Fabra; i Josep Mª Castellà, degà d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra.

En la intervenció de benvinguda, la vicepresidenta del TecnoCampus, Alícia Romero, va destacar la importància de les habilitats comunicatives en la vida personal i professional, mentre que l'escriptora Care Santos va remarcar que "persuassió, seducció i capacitat per commoure" són característiques clau en l'art de l'oratòria.

Tots els participants en el programa han rebut els darrers mesos formació i assessorament de Josep-Vicenç Mestre i Josep Mª Castellà. Tots dos faran ara un seguiment de l’equip guanyador perquè continuï millorant durant la competició de la Lliga de debat que se celebrarà al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra.

]]>
<![CDATA[ 38 estudiants estrangers cursaran estudis de grau al TecnoCampus aquest trimestre ]]> Thu, 09 Jan 2020 00:00:00 +0100
El passat dimarts 7 de gener es va celebrar la jornada de benvinguda als estudiants d'altres països que, gràcies al programa Erasmus de la Unió Europea i a altres programes d'intercanvi internacionals, cursaran els seus estudis de grau al TecnoCampus durant el segon trimestre del curs. Es tracta de 38 estudiants. La majoria provenen de la Unió Europea; i la resta provenen de països de l'Amèrica del Sud com Colòmbia, Mèxic o Xile, i d’Àsia com Corea del Sud o Taiwan. Tots aquests estudiants compartiran aules amb estudiants de les tres escoles del TecnoCampus, principalment de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa. El primer trimestre, van ser 65 els estudiants que ens van visitar, i el tercer trimestre s’espera l’arribada de 17 estudiants més. 
 
La cap de Serveis Campus, Luz Fernández; la responsable de l'Oficina de relacions internacionals, Yaiza Bueno, i els responsables dels programes internacionals de les tres escoles van ser els encarregats de donar la benvinguda als nous estudiants i donar-los indicacions pràctiques per a la nova etapa que inicien. A continuació, de la mà d'estudiants del TecnoCampus, es van fer visites guiades a les instal·lacions.
]]>
<![CDATA[ L'AQU inicia l'enquesta sobre inserció laboral de titulats de grau i màster ]]> Tue, 07 Jan 2020 00:00:00 +0100

L'AQU (Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya) durà a terme entre el 8 de gener i el 31 de març una enquesta d’inserció laboral dels titulats de grau i màster de totes les universitats catalanes. Es tracta de la setena edició d'aquesta estudi, que és de cràcter triennal. Les escoles universitàries del TecnoCampus hi participen i afectarà els titulats de grau que van acabar els seus estudis el 2016 i els de màster que van finalitzar-los el 2015 o 2016. 

L’enquesta pregunta per aspectes com ara l’ocupació (ocupació/atur, temps per trobar la primera feina, vies per a la inserció laboral, àmbit laboral, branques d’ocupació, etc.), la qualitat de l’ocupació (si es treballa del que es va estudiar, funcions que s’exerceixen, factors de contractació, estabilitat contractual, guanys anuals, satisfacció amb la feina, etc.) i la satisfacció respecte dels estudis realitzats (competències adquirides, utilitat en el lloc de treball, intenció de repetir carrera, mobilitat, etc.).

Entre les sis edicions realitzades de l’estudi s’han generat més de 100.000 registres, xifra que significa que Catalunya disposa d’una de les bases de dades més extensa, completa i representativa d’Europa. En aquesta edició hi ha un 14% d’increment en la població analitzada respecte de l’edició del 2017. I com a novetat, destaca que s’enquestaran també les persones que van participar a l’edició de l’enquesta de 2005, per tal de conèixer les diferències de gènere en la seva inserció laboral 20 anys després de finalitzar els seus estudis.

La població de referència a enquestar és de gairebé 78.000 persones i la mostra que es preveu assolir és de més de 35.000.

Els resultats es presentaran previsiblement el juliol del 2020.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus col·labora amb la 25a edició de la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica ]]> Tue, 07 Jan 2020 00:00:00 +0100

El TecnoCampus, on l'Escola Superior Politècnica imparteix graus i postgraus dels àmbits de la tecnologia i l'enginyeria industrial, és una de les entitats col·laboradores de la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, esdeveniment de referència del sector TIC a Catalunya, que se celebrarà el 17 de febrer a Barcelona.

L’Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) tornen a unir esforços per organitzar conjuntament aquesta trobada, que -una setmana abans del Mobile World Congress, i com ja és tradició, inaugurarà el calendari de grans activitats relacionades amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació del país.

I és que, a banda de ser la primera gran cita de networking de l'any entre professionals, empreses, administració pública, universitats, associacions i institucions del món TIC, l’acte constitueix el marc de lliurament dels Premis de la Nit.

Enguany, coincidint amb el 25è aniversari d’aquesta trobada, l’organització ha volgut facilitar la presentació de candidatures habilitant un formulari online i permetent que la persona interessada pugui presentar la seva candidatura.

Les categories de la present convocatòria són les següents:

  • Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada. Distingeix la personalitat pública o privada (institució o persona) que ha contribuït de manera notable a la potenciació o divulgació de l'Electrònica, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació o l'Audiovisual en l'àmbit nacional o internacional.
  • Premi Salvà i Campillo a l’Emprenedoria. Reconeix la capacitat d’una persona a l’hora de posar en marxa una iniciativa empresarial innovadora a Catalunya en el àmbit de l’Electrònica, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, l’Audiovisual o que es basi principalment en l’ús de les TIC, creada en els últims 5 anys.
  • Premi Joan Clarke al CIO Destacat.Reconeixement al/la CIO (Chief Information Officer / Chief Innovation Officer) que ha destacat per la seva tasca professional en l’àmbit estatal durant els darrers anys. Serà imprescindible la condició de CIO en l’organisme on desenvolupa la seva activitat, no només circumscrita a tasques de direcció de sistemes d’informació, sinó també en el desenvolupament de tasques d’estratègia tecnològica, transformació digital de la companyia i foment de la innovació.
  • Premi Alan Turing al Compromís Social. Reconeix la institució o la persona impulsora d'una iniciativa o projecte innovador en l’àmbit de les TIC, amb un impacte social positiu, que aporti valor a la societat en els àmbits de la ciutadania, el medi ambient, l’educació, la cultura o la integració social a Catalunya.
  • Premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC. Reconeix al mitjà de comunicació (ràdio, televisió, premsa o Internet) d’àmbit nacional o internacional, que hagi destacat per la seva tasca de comunicació i divulgació de les TIC. El premi pot ser atorgat a un mitjà de comunicació en global, un espai en concret, o bé a una secció concreta.
  • Premi d'Honor. Distingeix la personalitat pública o privada (institució o persona) amb una àmplia i destacada trajectòria professional relacionada amb l'Electrònica, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació o l'Audiovisual en l'àmbit tècnic, acadèmic, empresarial o institucional dins l'Estat.
]]>
<![CDATA[ El professor Lluís Albesa es doctora amb una tesi sobre fisiologia de l’esport ]]> Tue, 07 Jan 2020 00:00:00 +0100

El professor del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport Lluís Albesa Albiol s'ha doctorat amb una tesi sobre el component lent de l’oxigen en el programa de doctorat en Biomedicina de la Universitat de Barcelona, després de la lectura feta el passat 12 de novembre.

La tesi doctoral porta per títol "Evaluación del componente lento del oxígeno, la eficiencia ventilatoria y mecánica en los ejercicios con resistèncias” i els seus dos codirectors són el els professors Manuel V. Garnacho Castaño i la Noemí Serra Payá. La defensa davant del tribunal va tenir lloc a la Sala de Graus de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. El tribunal estava format per Assumpta Ensenyat, professora titular de fisiologia de l’exercici de l’INEFC de Lleida (UdL); Antoni Caparrós, professor de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de l’INEFC de Barcelona (UB), i Xavier Vinyals, professor d’Anatomia i de Fisiologia de l’exercici del TecnoCampus (UPF).

Albesa va rebre la qualificació d'excel·lent cum laude, amb una defensa de com el exercicis predominantment aeròbics no solament estan associats als exercicis de resistència sinó també als de força i com tenen aplicacions en l’àmbit clínic en pacients amb cardiopaties cròniques i sarcopènies. També hi ha aplicacions en l’àmbit de l’entrenament i millores tant a nivell muscular com a nivell ventilatori sense arribar a provocar un estrès a l’esportista ja que es realitzen en una intensitat del llindar del lactat. El tribunal va destacar el marc teòric vigorós, una metodologia innovadora i unes línies d’investigació futures prometedores en l’àmbit de la recerca.

Amb la lectura d’aquesta tesi, ja són cinc els professors del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de l’Escola Superior de Ciències de la Salut que van llegir l’any 2019 la seva tesi doctoral. Són els professors Adrián Garcia Fresneda, Jorge Castizo, Íngrid Hinojosa i Sergi Nuell.
 

]]>
<![CDATA[ Estudiants de CAFE participen en una formació sobre lesions en el bàsquet ]]> Wed, 18 Dec 2019 00:00:00 +0100

El passat divendres 13 de desembre es va celebrar l'activitat "Tarda de salut i bàsquet", organitzada per l'àrea BQSalut de la Federació Catalana de Basquetbol i l’Escola Superior de Ciencies de la Salut de TecnoCampus.

L’objectiu era oferir una jornada de formació continua relacionada amb la prevenció i reintroducció de lesions que solen patir els jugadors de basquet, i hi van participar graduats i estudiants del Grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE), del Grau de Fisioteràpia i de la doble titulació de CAFE i Fisioteràpia. La jornada, a més, va comptar amb ponències de Laura Antoja, Franc Garcia o Jan Segura .
  

]]>