Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 es <![CDATA[ Taller sobre salut pública en un institut de secundària ]]> Thu, 17 Jun 2021 00:00:00 +0200

Estudiants del tercer curs del Grau en Infermeria han realitzat durant aquesta setmana un taller d’educació sanitària a l'Institut Jaume Almera de Vilassar de Dalt. Hi han participat estudiants de 4art d’ESO del centre. L'activitat s’emmarca en l'assignatura d’Educació per a la Salut. Supervisats per la professora Esther Cabrera, han parlat de la importància de les immunitzacions com a eina fonamental de salut pública, en un moment en què és particularment important que la població jove entengui aquest concepte i integri la importància no tan sol de la immunitat individual, sinó també de la col·lectiva.

]]>
<![CDATA[ Condena de cualquier conducta discriminatoria o de acoso en las aulas ]]> Wed, 16 Jun 2021 00:00:00 +0200

En relación a las informaciones aparecidas hoy en varios medios de comunicación, TecnoCampus manifiesta la más absoluta repulsa a cualquier comportamiento de acoso en sus aulas y quiere poner de manifiesto los siguientes puntos en relación a este caso:

 • Estos hechos, denunciados el pasado mas de febrero por varias estudiantes, fueron tratados con la máxima diligencia por parte de la Unidad de Igualdad de TecnoCampus, que con total independencia instruyó un expediente que ha conducido, finalmente, al despido del profesor afectado.
 • Desde 2011, la institución dispone de plan de igualdad y de un protocolo para prevenir y solucionar conductas percibidas como discriminatorias, violentas o de acoso sexual, por razón de sexo o por razón de orientación sexual, identidad de género o expresión de género. Es, pues, una institución pionera en esta materia.
 • El profesorado del centro ha participado en acciones formativas y de concienciación sobre la materia como parte de las actuaciones de prevención, y la perspectiva de género se incorpora de forma transversal en todas las áreas de trabajo, estudio, docencia e investigación. En este sentido, TecnoCampus reivindica el buen trabajo y profesionalidad del conjunto de sus profesionales.
 • Finalmente, la institución manifiesta la solidaridad con las estudiantes afectadas, a quien ha atendido y apoyado con la máxima celeridad, así como el firme compromiso con la erradicación en el entorno universitario de cualquier comportamiento de este tipo.
]]>
<![CDATA[ Prepara't per a l'automatrícula: tràmits a fer abans del 30 de juny ]]> Wed, 16 Jun 2021 00:00:00 +0200

Tot i que el període d’automatrícula per al curs 2021/22 no s’obrirà fins al mes de setembre, has de tenir en compte que:

Si tens algun pagament pendent, no podràs matricular-te. Per solucionar aquesta situació, posa’t en contacte amb nosaltres:

L’acreditació de determinades situacions personals poden donar lloc a descomptes en la teva matrícula. Pots consultar informació detallada en aquest enllaç.

Recorda que p
er poder gaudir d’aquest descompte en la matrícula del curs 2021/22, és imprescindible que presentis la documentació acreditativa de la teva situació:

 • Quan? Abans del 30 de juny del 2021
   
 • Com? Mitjançant l’e-Secretaria > Bonificacions i descomptes

   
]]>
<![CDATA[ Unes trenta joves creen solucions tecnològiques en economia circular a la segona edició de la HackGirl ]]> Tue, 15 Jun 2021 00:00:00 +0200

El TecnoCampus va acollir el passat dissabte 12 de juny la segona edició de la HackGirl, on 33 noies d’entre 12 i 18 anys van crear solucions tecnològiques a reptes actuals i de futur partint del model de producció i consum d’economia circular.

Organitzades en set grups, les participants van treballar en les propostes des de les 10 fins a les 18 hores, moment en el qual es va celebrar l’entrega de premis. El grup format per Paula Romano, Valeria García, Maria Aguayo, Cristina Martínez va guanyar el Premi TecnoGirl a la Proposta més Innovadora amb una aplicació mòbil per reduir el malbaratament alimentari a les llars, que ajuda l’usuari a gestionar la llista de la compra amb funcionalitats com avisos de caducitat d’aliments o receptes per aliments que estan a punt de caducar. El Premi TecnoGirl a la Proposta més Disruptiva va ser per Judith Segura, Júlia Magan, Aroa Ríos, Mireia Pla, Bruna Alsina i Emma Corral, amb una proposta sobre contenidors intel·ligents per fomentar el reciclatge, que inclou un sistema de punts vinculat al consum de botigues i productes ecològics. Finalment, Greta Rojano, Valentina Catalán, Paula Muñiz, Anna Esteban, i Júlia Bellonch van erigir-se com a guanyadores en la categoria del Premi TecnoGirl més Sostenible amb un punt de recollida de sobres de teles en el sector tèxtil per part de grans empreses amb l’objectiu de donar-los una segona vida.

El jurat d’enguany estava format per Daniel Hurtado, regidor delegat d’Estratègia Agenda Urbana, Mataró 2030, Joventut i Emancipació Juvenil; Sílvia Sebastian, cap de zona de Biblioteques del Maresme i directora de Biblioteques de Mataró; Andreu Orte, cap de la Unitat de Programació i Innovació Bibliotecària de la Diputació de Barcelona; i Marco Antonio Rodríguez, cap de projectes STEAM del TecnoCampus i responsable del moviment Xnergic per fomentar les vocacions tecnològiques. En l’acte d’entrega dels premis, el jurat va coincidir a remarcar que aquest tipus de projectes són necessaris per reduir la bretxa de gènere en l’àmbit de la ciència i la tecnologia i per fomentar la igualtat en l’educació, en el gènere, i en el futur món laboral.

Durant tot el dia les participants van rebre l’assessorament d’estudiants de l’Escola Superior Politècnica, que a més de mentors i mentores també van impartir tallers sobre fabricació digital, prototipatge, i drons. Per últim, la jornada també va comptar amb una xerrada sobre smart textile a càrrec de Júlia G Escribà, que ha desenvolupat la seva primera col·lecció de roba termoreguladora amb una tecnologia desenvolupada per la NASA, i que actualment treballa en el seu projecte des de la incubadora del projecte Reimagine Textile.

La iniciativa s’emmarca dins del projecte TecnoGirl per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre les més joves, impulsada pel TecnoCampus, l’Ajuntament de Mataró, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Biblioteques Municipals, i que enguany ha comptat amb la participació de deu biblioteques de la comarca del Maresme: Pare Fidel Fita, d’Arenys de Mar; Joan Coromines, de El Masnou; Pompeu Fabra, de Mataró; Antoni Comas, de Mataró, M. Serra i Moret, de Pineda de Mar; Jaume Perich i Escala, de Premià de Dalt; Martí Rosselló i Lloveras, de Premià de Mar; Vall d’Alfatà, de Santa Susana; La Muntala, de Sant Vicenç de Montalt; i la Biblioteca de Tordera.
 

]]>
<![CDATA[ Participació d'un grup de recerca del TecnoCampusen en el congrés Advanced Factories ]]> Tue, 15 Jun 2021 00:00:00 +0200

El grup de recerca de Fabricació Intel·ligent i Innovació Industrial FI 4.0 ha participat recentment en el congrés Advanced Factories en la sessió "Eficiència en els recursos: Intel·ligència Artificial aplicada a l’estalvi d’energia". Amb el títol Motor Profiling With Current Signature Analysis, els professors Carles Paul i Xavi Font, conjuntament amb l’empresa del TecnoCampus Sigma Industrial Precision, han exposat el seu treball de recerca, sobre l’anàlisi del comportament de motors elèctrics amb tècniques d’intel·ligència artificial per obtenir algorismes eficients de manteniment predictiu.

Els treballs que s’estan realitzant demostren l’agilitat que ofereix aquesta eina per facilitar la programació de l’acció de manteniment en el moment més eficient, permetent una reducció en el nombre d’intervencions, en el temps d’aturada associat i en els costos d’explotació.

Actualment, l’equip tècnic de Sigma Industrial Precision i el grup de recerca FI 4.0 continuen amb el desenvolupament de tècniques més precises i eficients per al manteniment predictiu d’aquest tipus de motors elèctrics.

]]>
<![CDATA[ Evix guanya la VII edició del Premi Emprenedors i Seguretat Viària de la Fundació Línia Directa ]]> Tue, 15 Jun 2021 00:00:00 +0200

La startup Evix, ubicada al TecnoCampus, ha estat escollida guanyadora de la VII edició del Premi Emprenedors i Seguretat Viària de la Fundació Línia Directa. El guardó vol estimular i reconèixer les millors iniciatives per reduir els accidents de trànsit, la mortalitat a la carretera i potenciar l'atenció a les víctimes.

Evix ha desenvolupat un projecte nou: un sistema de coixí de seguretat cervical integrat en els cascos de bicicleta. El dispositiu també és extrapolable a un altre tipus d'usuaris de la via. El sistema s'activa abans de el moviment lesiu d'un accident inflant un coixí de seguretat que protegeix el coll de l'ciclista evitant la lesió cervical o medul·lar.

L'empresa rebrà un premi de 20.000 euros i tindrà l'oportunitat de rebre formació i mentoring per créixer.En una fase posterior, Evix podrà accedir a rondes de finançament de la Fundació per a la Innovació Bankinter i d'IESE Business School, una oportunitat per reunir-se amb professionals i tenir feedback per al seu desenvolupament. La companyia també comptarà amb presència a la propera edició de l'South Summit, on podrà accedir a l'ecosistema emprenedor i entrar en contacte amb possibles inversors.

Més informació

]]>
<![CDATA[ Yacht Work List, un programari innovador que agilitza el manteniment de grans embarcacions privades ]]> Tue, 15 Jun 2021 00:00:00 +0200

L’ empresa Efforwai Digital Transformation, amb seu al TecnoCampus, ha desenvolupat Yacht Work List, un innovador programari que permet, crear, gestionar i compartir d'una forma ordenada i simple, la informació requerida per la indústria i les persones involucrades en la preparació i realització de projectes de manteniment, reparació o redisseny d'aquestes embarcacions.

Llegiu l’article a la Vanguardia

]]>
<![CDATA[ Més de 300 estudiants realitzen les Proves d’Accés a la Universitat al TecnoCampus fins al divendres 11 de juny ]]> Wed, 09 Jun 2021 00:00:00 +0200

El TecnoCampus acull un any més les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), conegudes com a “selectivitat”, que tenen lloc des del dimarts 8 fins al divendres 11 de juny. Un total de 337 estudiants s’examinen al TecnoCampus d’entre els prop de 40.000 estudiants que realitzen les proves a tot Catalunya.

Els estudiants que s’examinen al TecnoCampus provenen de l’Institut Valeri Pujol i Bosch, de Premià de de Dalt, i dels següents centres educatius de Mataró: Escola Freta-Mataró, l’Escola GEM, l’Escola Maristes Valldemia, l’Institut Laia l’Arquera, i l’Escola Pia Santa Anna de Mataró. Com cada any, els alumnes s’examinen d’una fase general, que és obligatòria i que està formada per cinc exàmens, i d’una fase voluntària i per pujar nota que és la fase específica. Enguany, tal com es va fer el curs passat, les proves es fan seguint les protocols de seguretat davant la Covid-19. A partir del 25 de juny els resultats de les PAU estaran disponibles en el Portal d’Accés a la Universitat.
 

]]>
<![CDATA[ El Repositori Digital del TecnoCampus, inclòs al directori de repositoris de RECERCAT ]]> Mon, 07 Jun 2021 00:00:00 +0200

El Repositori Digital del TecnoCampus ha estat inclòs al directori de repositoris de RECERCAT, un dipòsit institucional cooperatiu de documents digitals de recerca de les universitats i dels centres d’investigació de Catalunya. 

El directori del RECERCAT recull els repositoris de totes les universitats catalanes, a més dels repositoris cooperatius desenvolupats des del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC). La inclusió Repositori Digital del TecnoCampus al directori de RECERCAT incrementa l'impacte i la difusió dels documents en accés obert que s’hi poden trobar, especialment rellevant per als Treballs de Final de Grau (TFG), que des del curs acadèmic 2019-2020 només es podn consultar de manera online a través del Repositori.

A més, la Biblioteca-CRAI del TecnoCampus, en col·laboració amb el CSUC, està treballant per tal que els TFG anteriors al curs 2017-2018 s'afegeixin al Repositori del TecnoCampus, creat fa poc més d'un any, ja que fins llavors es publicaven al Repositori Digital de la UPF o a la UPCommons, en funció del centre adscrit al qual estiguessin vinculats els estudis. A part de TFG, també es poden consultar altres publicacions de caire didàctic, creades amb l’objectiu de donar suport en l’elaboració dels treballs acadèmics. Alguns d’aquests materials també estan disponibles a la secció de la Biblioteca de la pàgina web del TecnoCampus. Per últim, el Repositori Digital del TecnoCampus també dona accés a documents institucionals, com ara, les memòries generals i les particulars de les tres escoles universitàries, o els Plans d’Igualtat del TecnoCampus. 

]]>
<![CDATA[ Es presenta el llibre "TecnoCampus, una història d'èxit" ]]> Fri, 04 Jun 2021 00:00:00 +0200

El Foyer del TecnoCampus va acollir dimecres a la tarda la presentació del llibre "TecnoCampus, una història d'èxit", editat per commemorar la celebració dels 10 anys de la inauguració del parc. Va ser un acte presidit per l'alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, amb intervencions del propi alcalde i del director general del parc, Josep Lluís Checa, i al qual van assistir representants d'entitats econonòmiques i socials, a més de treballadors i empresaris del parc. Els excalcaldes Joan Antoni Baron i Joan Mora, els expresidents del TecnoCampus Pilar Gonzàlez-Agápito, Miquel Rey i Dolors Guillén i els exdirectors generals Jordi Marín, Antoni Uix i Jaume Teodoro van ser alguns dels assistents destacats.

El llibre és una iniciativa del TecnoCampus, coordinada pel seu departament de Comunicació i Màrqueting i que ha comptat amb la participació del periodista Joan Salicrú, encarregat dels textos i de la conceptualització del projecte juntament amb el dissenyador Manuel Cuyàs. El resultat és un llibre multisensorial, amb fotografies en 3D obra del fotògraf Ben Vine, vídeos encarregats a Mataró Audiovisual, audios del sonidista Kilian Duran, i la col·laboració d'altres professionals com l'escriptor Jordi Carrión, que ha escrit un relat basat en el TecnoCampus; el retratista Michal Novak; els restaurants SanGiovese, Dos cuiners i Marineta, que han cuinat un plat inspirat en el parc; l'il.lustrador Javi García, que ha descrit en forma de còmic el dia a dia del TecnoCampus; o la perfumista Sandra Iruela, que ha reproduït el perfum creat amb motiu de la inauguració del parc, el 2010.

El llibre es posarà properament a la venda.

]]>
<![CDATA[ L’estudiant Alejandra Soria guanya el concurs de disseny de la carpeta del curs 2021-2022 ]]> Thu, 03 Jun 2021 00:00:00 +0200

La proposta de l’estudiant de primer curs del Grau en Mitjans Audiovisuals Alejandra Soria Butron ha estat la més votada entre els estudiants del TecnoCampus per ser el disseny de la carpeta per al curs 2021-2022. Enguany, un total de 727 estudiants del TecnoCampus han votat una de les sis propostes escollides pel jurat com a finalistes d’entre les 26 propostes presentades.

Amb el títol “TCMLifeStyle”, la proposta d’Alejanda Soria (a la imatge) ha estat la més votada, amb un total de 243 vots. El premi està dotat amb 300 euros i amb la utilització del disseny per a la carpeta del proper curs, que durà la seva firma.
  

]]>
<![CDATA[ Dos professors de logística publiquen un llibre sobre el transport de mercaderies perilloses ]]> Thu, 03 Jun 2021 00:00:00 +0200

Els professors de l'Escola Superior de Ciències Socials i l'Empresa Jesús Martínez Marín i Agustín Montori Diez, que imparteixen la docència en els estudis de logística i negocis marítims, juntament amb el professor emèrit de la FNB Mariano Badell, han publicat un llibre sobre transport marítim de mercaderies perilloses.

El llibre, editat per Jesús Martínez, és un manual pràctic de recopilació de gairebé tota la informació necessària per a comprendre totalment, la responsabilitat de gestionar el procés de transportar aquest tipus de mercaderies  des de la documentació fins a la presa de consciència de la pròpia importància a l'hora de cometre algun error, les conseqüències del qual solen ser fatals. El llibre, serà un referent en el sector donada la manca de material acadèmic en temes tan específics i alhora professionals. Aquest llibre s'emmarca en la mateixa línia del grup de recerca GRAEFES, en el seu apartat de logística i negocis marítims.

]]>
<![CDATA[ El grau de CAFE, present en un congrés sobre bàsquet ]]> Fri, 28 May 2021 00:00:00 +0200

Coincidint amb la celebració de la Final Four de l'Eurolliga de bàsquet, per primer cop se celebra, el 29 de maig, un congrés internacional sobre bàsquet professional del qual l'Escola Superior de Ciències de la Salut és un dels patrocinadors, juntament amb centres universitaris de tot el continent. Es tracta de l'ELPA Performance International Congress, organitzada per l'associació de jugadors de l'Eurolliga, presidida pel jugador Gigi Datome.

Durant tot el matí del dissabte dia 29, experts de clubs esportius i d'universitats abordaran aspectes de la vida profesional d'un jugador de bàsquet com les lesions, la pressió competitiva, la psicologia de l'esport o les ciències esportives. Una docent del grau de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, Mar Rovira, que és exjugadora professional de bàsquet, forma part de l'organització del congrés com a coordinadora de l'area de psicologia esportiva de l'EuroLeague Players Association Performance Advisory Board.

L'esdeveniment és online i gratuït per a tots els professionals i investigadors del món de l'esport.

Foto: ELPA Performance International Congress.

]]>
<![CDATA[ Vota el disseny de la carpeta 2021-2022 ]]> Wed, 26 May 2021 00:00:00 +0200

Un cop tancat el termini de recepció de candidatures, el jurat del concurs per seleccionar el disseny de la carpeta universitària del curs 2021-2022, format per un representant de l'associació d'estudiants, el dissenyador gràfic del TecnoCampus i el responsable de comunicació i màrqueting, han puntuat les 23 propostes rebudes i n'han seleccionat sis perquè passin a la fase final. Les bases del concurs preveuen cinc finalistes, però en la cinquena posició s'ha produït un empat entre els membres del jurat, que han acordat que totes accedeixin a la fase votacions entre els estudiants. El disseny guanyador s'endurà un xec de 300 euros, i entre tots els participants en la votació se sortejaran tres lots de marxandatge del TecnoCampus. Pots votar fins al proper 2 de juny, i el divendres dia 4 anunciarem el nom del guanyador o guanyadora.

Votacions obertes

]]>
<![CDATA[ Inaugurades la incubadora i el FabLab del projecte Reimagine Textile ]]> Tue, 25 May 2021 00:00:00 +0200

Reimagine Textile, el programa d’innovació empresarial dirigit al sector del tèxtil  impulsat per l’Ajuntament de Mataró, el TecnoCampus i el centre tecnològic Eurecat, posa des d'avui a disposició d’emprenedors, startups i empreses del sector tèxtil unes noves instal·lacions d’incubació i un laboratori de dabricació i prototipatge tèxtil (FabLAB), per a la generació de noves empreses i test de nous models de negoci i prototipatge de productes innovadors. L'alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Botem ha presidit aquest matí l'acte inaugural, que ha comptat amb la presència dels agents implicats en el projecte i els mitjans de comunicació.

Aquestes noves instal·lacions configuren un ecosistema d’innovació que proporciona l’entorn tecnològic, el coneixement, els contactes i oportunitats de finançament per facilitar el desplegament de noves oportunitats, tant per joves empreses com per empreses consolidades obertes a la innovació i a la sostenibilitat.

La incubadora Reimagine Textile ofereix sis palanques de creixement: instal·lacions “plug & play” equipades amb les tecnologies necessàries per a les joves empreses del sector; mentoring especialitzat;  formació en factors claus per al sector en el segle XXI com la transformació digital i verda del sector; networking i connexions en l’ecosistema d’innovació tèxtil tant a nivell nacional com internacional; presència en els mitjans de comunicació rellevants en el seu sector, i accés a oportunitats de finançament per al seu creixement.

El FabLAB Reimagine Textile d’experimentació i prototipatge s’ubica a la planta baixa de la seu d’Eurecat Mataró, connectada amb la incubadora Reimagine Textile, la Universitat i el centre tecnològic Eurecat, una conjunció que fa d’aquest espai una oportunitat per als seus usuaris de trobar el millor assessorament tecnològic expert i oportunitats per desenvolupar idees de negoci.

L’espai FabLAB ofereix als usuaris una àrea de tall i confecció perfectament equipada, eines de fabricació digital com sublimació, tall làser, brodadora i impressió 3D i una aula de projecció amb capacitat per a dotze persones. A més d’equipament professional i personal expert, el FabLAB també proporciona la possibilitat de trobar catàlegs de materials innovadors i sostenibles i contacte amb proveïdors de confiança.

El servei està finançat en la seva totalitat pel projecte PECT fins a desembre de 2021.

Actualment la incubadora Reimagine Textile acull a 15 startups en el programa d’alt rendiment i 11 en el programa d’incubació: Zer Era, Heggy Bags, The Running Republic, Evix, Mimosa, Julia G.Escribà, Leser Yoga, Melic, Virtual Showroom, Laxa Ibèrca, Neon, Redpanty, Brauvoir, Pro-Stetic, Owl, infinit Denim, Infinite Athletic, Newex, Hemp & Love, Mambo Hungle, Nia Organics, Uma Intimates, Mushi, Mumu Knit, New Elephant i Helmet Workwear.

Sobre Reimagine Textile 

Reimagine Textile és el programa d’innovació empresarial dirigit al sector del tèxtil impulsat per l’Ajuntament de Mataró, el TecnoCampus i el centre tecnològic Eurecat, en el marc el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró Maresme.

El PECT compta la participació de l'Ajuntament de Calella, el cofinançament del PO FEDER de Catalunya 2014-2020 i de la Diputació de Barcelona, i la col·laboració del Consell Comarcal del Maresme, de l’Associació d’Empresaris de Gèneres de punt de Mataró i Comarca (ASEGEMA) i els ajuntaments d’Arenys de Mar, Argentona, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, Premià de Dalt, Premia de Mar, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Teià, Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt.

Liderat per la fundació TecnoCampus i pel centre tecnològic Eurecat, Reimagine Textile és des de 2018 una aposta estratègica amb l’objectiu de fer créixer i reinventar el sector tèxtil de Catalunya en clau innovació, tecnologia i sostenibilitat. Un repte conjunt amb l’ambició de ser referent no només a Catalunya, sinó a tot a Europa i el món des de Mataró, icona històrica del tèxtil.

]]>
<![CDATA[ Vint estudiants reben una beca On The Move per estudiar fora de la UE el curs vinent ]]> Tue, 25 May 2021 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha acollit avui dimarts 25 de maig l’entrega de vint beques On The Move, que permetran a estudiants de les tres escoles universitàries del TecnoCampus fer estades a universitats de fora la Unió Europea el curs 2021-2022. El director general del Sabadell Consumer Finance, Miquel Costa, i el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, han fet entrega de les beques en un acte que l'any passat es va haver de fer en format online i que aquest any s'ha pogut fer presencialment seguint tots els protocols de prevenció per la Covid-19.

Les beques On The Move estan dotades amb 1.000 euros cadascuna, finançades a parts iguals per Sabadell Consumer Finance, de Banc Sabadell,i la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme. Aquesta és la setena edició que s’entreguen les beques On The Move, una iniciativa que reafirma el compromís d’ambdues institucions per fomentar la mobilitat internacional dels estudiants dels diferents graus universitaris que s’imparteixen al TecnoCampus. De fet, la internacionalització del campus és un dels punts clau del Pla Estratègic TecnoCampus 2022, i en el qual s’hi ha estat treballant en els darrers mesos per mantenir i reactivar la mobilitat internacional dels estudiants en el context de la covid-19. En aquest sentit, aquestes beques permetran als estudiants sufragar parcialment les despeses de l’estada en universitats de Canadà, República de Corea, Mèxic, Taiwan, EUA, Xile, Perú, Brasil i Argentina, unes estades que queden fora del programa Erasmus+ (Europa).

Enguany, ells següents estudiants són els que gaudiran d’una beca On the Move en les següents universitats:

 • Marcel Marimon Piñol, estudiant del Grau en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d'Informació. Universitat Nacional University USA (Estats Units d’Amèrica).
 • Roger Corominas Font, estudiant del grau en Enginyeria d’organització industrial. Universitat de Piura (Perú).
 • Guillem Sánchez Arlegui, estudiant del Grau en Enginyeria informàtica de gestió de sistemes d’informació. Ajou University (República de Corea)
 • Irene Dangla, estudiant de la - Doble Titulació en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals. Vancouver Island University (Canadà)
 • Àlex Fuster, estudiant del Grau en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació, docència en anglès. Ajou University (República de Corea)
 • Maria Dolores Morales, estudiant del grau en Logística i negocis Marítims. Tecnológico de Monterrey (Mèxic).
 • Daniel Felipe González, estudiant del Grau en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació, docència en anglès. Shih Chien University (Taiwan).
 • Ian Dominguez, estudiant del Grau en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació, docència en anglès. National University (Estats Units d’Amèrica)
 • Carla Rusiñol, estudiant de la  Doble Titulació Grau en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals. National University (Estats Units d’Amèrica).
 • Cristian Basagaña Doble Titulació Grau en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals. Feng Chia University (Taiwan).
 • Enric Ayala, estudiant del Grau en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació, docència en anglès. Tecnológico de Monterrey (Mèxic). 
 • Bianca Popescu, estudiant del Grau en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació, docència en anglès. Shih Chien University, (Taiwan).
 • Arnau Martínez, estudiant de la Doble Titulació en Turisme i Gestió del Lleure i AdE i Gestió de la Innovació. National University USA (Estats Units d’Amèrica).
 • Maria Morón, estudiant del grau en Turisme i Gestió del Lleure. Universidad Argentina de la Empresa (Argentina). 
 • Pau Villà, estudiant del Grau en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació, docència en anglès. Jianxi University of Finance and econòmics (Xina) 
 • Sergio González, estudiant del Grau en Logística i negocis Marítims. National  University USA (Estats Unitats d’Amèrica).
 • Alba Xiufen, estudiant  de la la Doble Titulació en Turisme i Gestió del Lleure i AdE i Gestió de la Innovació. Jianxi University of Finance and econòmics (Xina).
 • Marin González, estudiant del Grau en Infermeria. Universidad Mayor, (Xile).
 • Nil Lorente, estudiant del Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport. Universidad Mayor (Xile).
 • Sergi Aymerich, estudiant del Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport. University of Fortaleza (Brasil).
]]>
<![CDATA[ Ajudes per a estudis de grau per afectacions de la Covid-19 ]]> Fri, 21 May 2021 00:00:00 +0200

El TecnoCampus, gràcies a la dotació econòmica de l'Ajuntament de Mataró, posa en marxa de nou els Ajuts Covid-19 per a estudiants de grau vinculades a afectacions econòmiques per la Covid-19. Es tracta d'un tipus d'ajuts dels quals es podran beneficiar tots els estudiants matriculats el curs 2021-2022. La novetat respecte la convocatòria de l'any passat és que s'ha decidit que la convocatòria s'articuli en dues fases: la primera, la que s'obre ara, està destinada a estudiants de nou accés, els que comencen la Universitat el proper curs. En la segona fase, el setembre, s'obrirà la convocatòria als estudiants de cursos posteriors, a partir de segon, i a la qual podran optar també els estudiants que obtinguin plaça al TecnoCampus en la preinscripció universitària de setembre. L'objectiu d'obrir la convocatòria ara per a estudiants de primer és que aquells que triïn el TecnoCampus i obtinguin plaça en la preinscripció de juny sàpiguen, abans de la matrícula, si obtenen aquest ajut o no. La dotació econòmica del fons garanteix que tots els estudiant amb causes justificades obtinguin aquest ajut, que l'any passat va beneficiar 124 estudiants.

Els beneficiaris d'aquesta línia d'ajudes excepcional són tots els estudiants que han patit afectacions econòmiques, seves o en el seu entorn familiar, que dificulten el pagament de la matrícula, i que són directament imputables a les conseqüències econòmiques de la pandèmia, com està afectats per un ERE o ERTE, una baicxada d'ingressos en el cas d'empresaris i autònoms, etc etc.

Tots els detalls de la convocatòria es poden consultar aquí.

Cal tenir en compte que segueix oberta una altra línia d'ajudes, en aquest cas recurrent curs a curs i que ja ha arribat a la novena edició, les beques TecnoCampus, a les quals poden optar estudiants de nou accés que després poden renovar la beca els cursos posteriors.

Entre els ajuts i beques TecnoCampus i les que atorguen altres organismes (Generalitat i Estat), un de cada quatre estudiants matriculats al TecnoCampus rep algun tipus d'ajuda a la matrícula de graus.

]]>
<![CDATA[ L’estudiant Marcel Julió exposarà una instal·lació interactiva Mov3 al festival LAVS’21 ]]> Thu, 20 May 2021 00:00:00 +0200

Durant els dies 28,29 i 30 de maig es podrà visitar la instal·lació interactiva Mov3 al museu d’art contemporani de Mataró (Can Palauet) dins del marc del Festival LAVS.

El “Laboratorio de Arte Visual y Sonoro” es un esdeveniment anual que permet fer arribar al públic general activitats y experiències de realitat virtual, instal·lacions inmersives, art generatiu, musica electrònica i vídeoart. Més info sobre LAVS a https://lavs.cat/es.

En aquesta ocasió l’estudiant de darrer curs del Grau en Mitjans Audiovisuals Marcel Julió hi mostra una peça d’art interactiu que consisteix en una obra 3D amb moviment reactiu. 

]]>
<![CDATA[ La professora Helena M. Hernández-Pizarro ha rebut el premi al millor article d’economia de la salut del 2020 ]]> Thu, 20 May 2021 00:00:00 +0200

La professora del grup de recerca GRAEFES Helena M. Hernández-Pizarro, amb els Guillem López-Casasnovas (Universitat Pompeu Fabra) i Catia Nicodemo (University of Oxford) com a coautors, ha rebut el premi al millor article d’economia de la salut publicat el 2020, per l’article "Discontinuous system of allowances: The response of prosocial health-care professionals” publicat en la revista Journal of Public Economics, centrat en un anàlisi sobre al llei de dependència.

El premi, patrocinat per LILLY,  pretén reconèixer la tasca d’investigadors que han publicat un article en revistes científiques de prestigi i així han contribuït a que el camp de l’economia de la salut segueixi avançant.  El premi també vol ser un estímul fent de la difusió de la recerca a la comunitat científica nacional i internacional, incrementant així la contribució en aquest camp.

El premi serà entregat en el marc de les XL Jornadas de Economía de la Salud el proper 17 de juny. A l’entrega els autors hi presentaran el treball.

L’article estudia els efectes del disseny de polítiques públiques amb incentius no lineals. El fet d’establir beneficis o costos per trams pot induir a comportaments estratègics dels agents econòmics, per tal de situar-se al llindar que els suposa major benefici. L’estudi se centra en la Llei de la Dependència, que assigna prestacions en funció del grau de dependència però valora amb una escala contínua: “El Barem de Valoració de Dependència (BVD)” el nivell de dependència dels sol·licitants. Els autors mostren com les puntuacions que s’obtenen amb el BVD són ajustades per aquelles persones que sol·liciten prestacions i tenen una puntuació “real” just per sota del llindar que dóna accés a un grau de prestacions majors. L’ajustament de la puntuació (comportament estratègic) s’atribueix a les motivacions prosocials del treballador que valora la persona sol·licitant. Aquest fet difereix de la majoria de casos estudiats, ja que el comportament estratègic s’associa a  l’agent que extreu el benefici directa del canvi de comportament.

]]>
<![CDATA[ La revista científica JoSSIT, disponible a través del repositorio cooperativo RACO ]]> Thu, 20 May 2021 00:00:00 +0200

Desdes este mes de mayo la revista científica Journal of Sound, Silence, Image and Technology (JoSSIT), editada por el Grupo de Investigación de Sonido, Silencio, Imagen, e Tecnología (SSIT) de la Escule Superior Politécnica de TecnoCampus, se ha incorporado en el repositorio cooperativo de Revistas Catalanas con Acceso Abierto (RACO).

RACO es un proyecto del Consorcio de Servicios Universitarios de Catalunya (CSUC) y de la Biblioteca de Catalunya, que cuenta con el apoyo de la Generalitat de Catalunya, i desde donde se pueden consultar los artículos de revistas científicas, culturales y eruditas catalanas, con el texto completo y en acceso abierto.

La inclusión de JoSSIT a RACO supone ampliar la posibilidad de difusión de esta revista de periodicidad anual y, en consecuencia, de sus artículos, que desde la Biblioteca se publicaran aquí.  

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus acull una nova edició del TEDxUPFMataró, amb conferències sobre “revolució” en temps de covid-19 ]]> Wed, 19 May 2021 00:00:00 +0200

TEDxUPFMataró, comissió d’estudiants de l’Associació d’Estudiants del TecnoCampus, ha celebrat avui dimecres 19 de maig una nova edició de l’esdeveniment TEDx, un programa d’esdeveniments locals per compartir una experiència similar a TED. L’acte s’ha dut a terme a l’auditori del TecnoCampus, en sessió de matí i tarda, i amb aforament limitat al 50% per seguir els protocols de seguretat de la covid-19. L’acte es tornar a visualitzar des del canal de Youtube del TecnoCampus.

Sota el lema “Revolucionaris”, les conferències d’enguany fan especial incidència en temes socials, la sostenibilitat i el canvi climàtic, a part de tractar aspectes més globals a través de professionals que han “revolucionat” d’alguna manera els seus sectors. És per això que l’acte ha comptat amb ponències a càrrec del publicista Enric Jové, l’actor Bruno Oro, els creadors de Twojeys, l’activista i influenceCarlota Bruna, Maria Puig Ribas, graduada en medicina veterinària i que treballa per a la conservació d'espècies de vida silvestre tant a nivell nacional com internacional. El meteoròleg i presentador de televisió Tomàs Molina ha parlat sobre canvi climàtica, i la divulgadora i doctora en diversitat funcional Mara Dierssen sobre realitat. Els assistents també han pogut escoltar Kai Landre, el primer cyborg músic de la història, Genís Roca, president i soci fundador de la consultoria especialitzada en transformació digital de negocis RocaSalvatella, i Gloria Gubianas, cofundadora de la marca de motxilles ecològiques i sostenibles Hemper i “Mujer Emprenedora 2019”. L’acte també ha comptat amb música en directe de Gerard Aledo (excantant del grup Animal), Iker i Celma Bruna, i Cescoficial.


TED és una organització sense ànim de lucre i amb presència en tot el món que ofereix conferències inspiradores i motivadores en un format concret i breu, amb la possibilitat d’organitzar esdeveniments independents a nivell local. En aquest sentit, l’edició d’enguany del TEDxUPFMataró ha estat possible gràcies a l’esforç de més de 20 persones voluntàries, la majoria estudiants o graduats dels centres universitaris del TecnoCampus. Finalment, l’acte també ha estat possible gràcies al suport del TecnoCampus i l’Assocació d’Estudiants del TecnoCampus, i a la col·laboració d’altres patrocinadors com ArcStudi, Exheus, PayFit,AlTaglio, Estrella Damm, El Crostonet, Gift Campaign o Abanik.
 

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament estatals ]]> Tue, 18 May 2021 00:00:00 +0200

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament estatal per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

Convocatòria de projectes unilaterals CDTI 2019

El CDTI ha obert la convocatòria de Projectes Unilaterals 2019. Es tracta de projectes realitzats per consorcis internacionals formalment constituïts, amb participació d'una o més empreses espanyoles que col·laboren de forma efectiva en un projecte d'I+D amb un o més socis estrangers. El termini de presentació de sol·licituds és fins al 17 de setembre.

Els projectes unilaterals són aquells projectes en cooperació tecnològica internacional amb certificació i seguiment unilateral per part del CDTI, realitzats per consorcis internacionals, amb participació d'empreses espanyoles, que col·laboren de forma efectiva amb un o més socis estrangers dels següents països: Mèxic, Costa rica, Equador, Colòmbia, Xile, Argentina, Perú, Brasil, Xina, Taiwan, Índia, Tailàndia, Malàisia, Indonèsia, Singapur, Bangla Desh, Sri Lanka, Vietnam, Filipines, Cambodja, Laos i Myanmar, Japó, Austràlia, els EUA, Egipte , Algèria, Marroc, Líban, Tunísia, Jordània, Qatar, Kuwait, Aràbia Saudita, EAU, l'Iran i Rússia.

També poden adquirir l'etiqueta de projectes aquells dels programes multilaterals i bilaterals que, havent tingut una avaluació positiva pel CDTI, fossin rebutjats per les contraparts del CDTI a discrepar aquestes en l'avaluació, si hi ha col·laboració efectiva entre els socis i aquests han signat un Acord del Consorci que reguli els seus drets i obligacions respecte del projecte, tal com s'exigeix per a tots els projectes unilaterals.

La certificació com a projectes unilaterals ("Informe de Dimensió Internacional") és expedida per part del CDTI, després de la visita d'un delegat de la xarxa exterior del CDTI a les instal·lacions dels socis estrangers. El CDTI informa l'obtenció d'aquesta certificació a les empreses.

FINANCIACIÓ

Els projectes, anteriorment esmentats, podran finançar-se a través dels següents instruments:

• Préstecs internacionals d'I + D, parcialment reemborsables.

• Convocatòries de subvencions Interempresas Internacional (només per a projectes EUROSTARS).

• Préstecs Línia Directa d'Innovació.

En els projectes multilaterals i bilaterals, el CDTI actua també com a oficina gestora per a l'obtenció de la certificació internacional quan el soci espanyol sol·liciti el finançament a altres entitats públiques o quan opti per finançar la seva participació en el projecte íntegrament amb els seus propis recursos.

Per més informació, aquí!Ajuda projectes PID – CDTI

- Tipologia del projecte: Projectes d’investigació industrial o desenvolupament experimental per a la creació i millora significativa d’un procés productiu, producte o servei.
- Temàtica: Lliure. Enfocament bottom-up.
- Nº participants: 1 (projecte individual).
- Beneficiaris: Empreses (petites, mitjanes o grans).
- Duració del projecte: 1-3 anys.
- Pressupost: Mínim 175K€.
- Finançament:

-          PRÉSTEC de fins al 85% del pressupost. (Interès: euríbor a 1 any, carència entre 2 i 3 anys, amortització: 10 anys).

-          SUBVENCIÓ, entre el 20 i el 33%

- Termini presentació: Convocatòria oberta tot l’any.

Consulta aquí més informació.

 

CDTI – LIC(Línia Directa Innovació)

Objecte: Línia que finança projectes d’innovació i inversió tecnològica, que poden incloure l’adquisició d’actius fixes nous, despeses de personal, materials i col·laboracions externes.

Termini: obert tot l’any.

Més informació


Enisa Joves emprenedors

Objecte: Préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució (vida no superior a 2 anys) creades per joves fins a 40 anys destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial.

Termini: oberta tot l’any.

Més informació

 

Enisa Emprenedors

Objecte: Préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució, promogudes per emprenedors, sense límits d’edat, destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial

Termini: oberta tot l’any.

Més informació


Enisa Competitivitat

Objecte: Préstecs participatius adreçats a empreses rendibles enfocats al creixement mitjançant (1) la millora competitiva de sistemes productius i/o canvi de model productiu; (2) expansió mitjançant l’ampliació de la capacitat productiva, avenços tecnològics, augment de productes/serveis, diversificació de mercats, etc.

Termini: oberta tot l’any.

Més informació

 

Nova convocatòria de les ajudes Cervera

Aquesta ajuda tracta de finançar projectes individuals d’I+D desenvolupats per empreses que col·laboren amb Centres Tecnològics de l’àmbit estatal en les tecnologies prioritàries Cervera.

Beneficiaris:PIMES i empreses de mitjana capitalització.

L’ajuda pública consisteix en:
- Préstec del 85% de la inversió.
- Subvenció del 33% del préstec.
- Amortitzable a 10 anys (3 de carència).
- Tipus d’interès = 0%.
- Anticipi del 35% de l’ajuda amb límit de 250000€, sense exigència de garanties addicionals.

Es finança la despesa en:
- Personal
- Aparells, equips i instrumentació
- Material fungible

- Subcontractació
- Altres despeses
- Costos indirectes

 

Termini d’execució:Entre 12 i 36 mesos.

La data límit per l’enviament de la sol·licitud:Obert tot l’any.


Si vols més informació sobre la convocatòria, consulta el següent enllaç.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus convoca 30 beques per a nous estudiants de grau ]]> Tue, 18 May 2021 00:00:00 +0200

Fins al 30 de maig, els estudiants que l'any que ve comencen la Universitat i volen cursar algun dels disset graus o dobles graus que s'imparteixen al TecnoCampus poden sol·licitar una de les trenta beques que s'adjudicaran el proepr curs a estudiants de nou accés. Es tracta d'ajudes de fins al 100% del preu de la matrícula i que s'adjudiquen tenint en compte criteris de renda familiar, expedient acadèmic a secundària o residència, entre d'altres.

Aquestes beques són renovables en cursos posterior i actualment se'n beneficien 71 estudiants dels tres centres universitaris del TecnoCampus.

]]>
<![CDATA[ Vuit startups de l’ecosistema TecnoCampus participaran en el 4YFN de la mà del TecnoCampus ]]> Tue, 18 May 2021 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha seleccionat les vuit startups que participaran a l’esdeveniment de referència d’innovació 4YFN, que enguany se celebra en un únic espai amb el Mobile World Congres del 28 de juny a l’1 de juliol de 2021.

Les 8 startups tecnològiques escollides són: Alta Guardia, Enigmas Tour, Evix, GraphenicaLab, Inviertis, Rollyhoo, Vendfyi Wipass, centrades en els àmbits fintech, blockchain, inte·ligència artificial, IOT, Big data, Mobile i les TIC.

Totes elles gaudiran d’un espai a l’estand TecnoCampus, els dies 28 i 29 de juny, per exposar les seves innovacions i tindran la possibilitat de connectar-se amb inversors internacionals i trobar socis i clients.  

]]>
<![CDATA[ Sycai i Inviertis, seleccionades pels premis European Digital Mindset Awards de la Digital Enterprise Show ]]> Tue, 18 May 2021 00:00:00 +0200

Les startups de la incubadora Sycai Technologies i Inviertis Properties han estat seleccionades per participar als premis European Digital Mindset Awards que s’organitzen en el marc de la fira DES2021 de Madrid entre el 18 i el 20 de maig.

Aquests premis, que es lliuraran el 19 de maig, reconeixen els projectes digitals més innovadors que incorporen tecnologies disruptives i nous models de negoci digitals. La categoria a la qual estan seleccionades, millor start-up o scale-up digital reconeix la startup amb més impacte basada en un model de negoci innovador i/o disruptiu i amb una alta projecció en els propers anys.

Sycai Technologies ha desenvolupat un sofware que incorpora intel·ligència artificial que ajuda als radiòlegs a detectar detectar lesions quístiques pancreàtiques, predir el seu potencial maligne i presentar casos similars per verificar el diagnòstic.

Inviertis Properties és una plataforma tecnològica online que connecta propietaris residencials amb inquilins amb contracte en vigor i al corrent de pagament amb inversors immobiliaris. La plataforma gestiona l’oferta i compra online i aporta una potent eina financera per als inversors d’anàlisi de les inversions i de gestió de la seva cartera d’actius, així com accés a serveis per maximitzar la inversió.

]]>
<![CDATA[ Participació del TecnoCampus en un fòrum sobre el futur dels viatges ]]> Mon, 17 May 2021 00:00:00 +0200

El centre de formació permanent del TecnoCampus va participar la setmana passada a Sitges en una trobada organitzada per l'empresa Travel Advisors Guild, "We can change travel". Les encarregades de fer-ho van ser Luz Fernández, responsable del servei, i la project manager Sandra Sánchez.

L'esdeveniment es va realitzar en format híbrid i va comptar amb més de 80 participants en format presencial a l'hotel Dolce Sitges En format virtual més de tres-cents assistents van poder connectar-s'hi. L'esdeveniment va reunir els membres de la Comunitat Travel Advisors, incloent als directors generals de les seves agències associades, directius dels principals proveïdors turístics i premsa especialitzada.

En la ponència “Aprendre del demà, des de l'ara”, Luz Fernández i Sandra Sánchez van convidar els participants a descobrir com aprendrem en el futur, com serà l'educació,i com serà ser innovador o emprenedor. I és que és evident que les societats canvien i de manera més accelerada amb la incorporació de la tecnologia (Bootcamps, Hackathons, mentoring...) que situen a les micro credencials com a vector principal de l'aprenentatge, la qual cosa es resumeix en el concepte learnability, la capacitat d'aprendre habilitats al llarg de la vida.

L'esdeveniment va arrencar amb la ponència de Ignacio Martínez Mendizábal, titulada «Els amos del futur», on vba defensar les possibilitats, riscos i oportunitats perquè puguem començar a crear la millor versió del futur possible amb les eines i el context dels quals disposem.

Posteriorment, Rafael Isún Managing, director de Patterson Travel, va moderar la taula rodona "Any 2050, que tingui vostè bon viatge" al costat de responsables d'Ibèria, NH Hotel Group, Avis i la Junta d'Andalusia. 

Per tancar l'esdeveniment, Paula Fernández-Ochoa, amb la xerrada “Sacseja el teu vestit gris”, va recordar que el futur és un lloc ple de desafiaments, però també d'oportunitats, i l'única manera de detectar-les i aprofitar-les és tenir l'actitud adequada. 

]]>
<![CDATA[ Mataró participarà a la Mobile Week 2021 ]]> Mon, 17 May 2021 00:00:00 +0200
L'alcalde i president del Patronat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, David Bote, i el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, han assistit avui a la presentació del contingut de la Mobile Week Catalunya 2021 al Palau Reial de Pedralbes de Barcelona. L’acte ha comptat amb la intervenció del Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i el CEO de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau.
 
La tercera edició d'aquest esdeveniment, organitzat per Mobile World Capital Barcelona i el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, es tradueix en una setmana dedicada a apropar la tecnologia a la ciutadania a través de diferents activitats gratuïtes que combinen el format presencial i digital. Se celebrarà del 21 al 27 de juny i del 5 a l’11 de juliol, depenent dels emplaçaments.
 
Hi participen divuit territoris catalans que centraran les seves activitats en tres temàtiques principals molts enfocades a cobrir les necessitats i inquietuds de la ciutadania: la protecció de la nostra privacitat i dades a Internet, les habilitats professionals digitals que està demanant el mercat i el paper que desenvolupa la tecnologia durant les crisis. En definitiva, tallers i xerrades per a impulsar l’empoderament i alfabetització digital dels seus ciutadans, plantejant diferents espais de reflexió i participació que permetran adquirir eines i coneixements per afrontar el nostre present digital més informats i capacitats.
 
Calendari d’activitats al TecnoCampus
 
La Mobile Week a Mataró s’inaugurarà el dia 5 de juliol i les activitats es realitzaran els dies 6, 7 i 8 del mateix mes. Les xerrades i tallers que es duran a terme seran un espai per a la reflexió i el diàleg sobre el paper de la tecnologia en els moments de crisi derivada de la pandèmia de Covid-19, així com sobre els canvis que tindran lloc en el mercat de treball i les habilitats professionals necessàries en la nova realitat.
 
Durant la Mobile Week es mantindrà un debat obert fent una aproximació tant des de la visió acadèmica com empresarial de la mà de les principals entitats empresarials del territori (EURECAT, GENTIC, Fagem, PIMEC Maresme-Barcelonès Nord i la delegació de Mataró de la Cambra de Comerç de Barcelona).
 
Entre les activitats més destacades hi haurà una xerrada presencial dirigida a joves per ajudar-los a adquirir les competències digitals que necessiten els professionals de la Indústria 4.0 o un taller adreçats a persones majors de 65 anys sobre APPs per fer exercici saludable a casa, que combinarà la modalitat presencial amb l’emissió per streaming.
]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus lamenta el decés del professor Joan Jou ]]> Fri, 14 May 2021 00:00:00 +0200

El Patronat de la Fundació TecnoCampus i el conjunt de professors i personal d’administració i serveis lamenta profundament el decés del professor Joan Jou després d’una llarga malaltia. Jou era un docent molt estimat després d'una llarga trajectòria a l’Escola Superior Politècnica, un dels tres centres universitaris del TecnoCampus. En els seus inicis, a la llavors anomenada Escola Universitària Politècnica de Mataró, va ser un del impulsors del Grau en Mitjans Audiovisuals, titulació de la qual va ser coordinador.

Jou era enginyer de telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya. Es va incorporar a l'Escola Universitària Politècnica de Mataró el 1991, en les àrees de Programació i Multimèdia. Va ser director del departament d'informàtica del 1998 al 2001 i coordinador del Grau en Mitjans Audiovisuals del 2009 al 2013.

El TecnoCampus expressa el més sentit condol a familiars i amics del professor Jou. Descansi en pau.

Fotografia: Cristòfol Casanovas.

 

]]>
<![CDATA[ Conferència en el grau d'Infermeria sobre el els reptes de la professió ]]> Wed, 12 May 2021 00:00:00 +0200

Dins de la assignatura Metodologia de la Recerca del Grau d’infermeria, aquesta setmana els estudiants han pogut gaudir d’una conferència per part d'Adelaida Zabalegui, subdirectora de recerca i docència a l'àrea d'Infermeria de l'Hospital Clínic de Barcelona i responsable de la campanya Nursing Now a Europa. Recentment ha estar guardonada amb el Premi New Medical Econòmics 2020 per aquesta darrera responsabilitat.

A aquesta conferència, impartida seguint et model “híbrid" de docència virtual van poder assistir-hi uns 25 estudiants de forma presencial y uns 50 en format virtual, Tots ells van poder participar de manera activa en el seguiment de la xerrada on es van abordar temes molt actuals i complexos per la professió infermera com es la situació actual de pandèmia, la manca de professional en el sistema sanitari nivell nacional i internacional, les condicions laborals i la preinscripció infermera.

]]>
<![CDATA[ L'Uniraid 2021 comptarà amb la participació d'estudiants d'enginyeria del TecnoCampus ]]> Tue, 11 May 2021 00:00:00 +0200

Jordi Caubet, Álvaro Redondo, Arnau Madrid i Anna Faura són els quatre membres dels dos equips del TecnoCampus que competiran a la Uniraid 2021, una prova de motor destinada a joves i amb finalitat solidària que enguany tindrà lloc del 9 al 17 d'octubre al Marroc. Els participants han de completar un total de sis etapes navegant amb un roadbook amb l'objectiu d'entregar 40 kg de material solidari a pobles del desert.

Sota el nom de Techraiders, tots els integrants són estudiants d'últim curs de la simultaneïtat en Enginyeria Mecànica i Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica de l'Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, i ells mateixos han posat a punt dos cotxes vells Citroën AX per a la competició. Actualment, el grup d'Uniraid és una de les 14 comissions d'estudiants que formen l'Associació d'Estudiants del TecnoCampus.

Tot i que la competició no començarà fins a l'octubre, els dos equips es troben actualment en fase de captació de nous patrocinadors, que puguin col·laborar-hi en la mesura que puguin a finançar part de les despeses de la ruta per poder competir. Les principals despeses abans de la competició estan vinculades amb la reparació i la posada a punt dels cotxes, mentre que les despeses durant la ruta ho estan amb el combustible, l'equipament, i les dietes. La col·laboració pot ser de manera directa, a través d'una aportació econnòmica, o indirecta, facilitant algun equipament necessari. Les empreses o particulars interessats a col·laborar-hi poden contactar amb l'equip d'uniraid aquí

Actualment, l'equip ja compta amb el patrocini de diferents empreses del territori: La Fageda, Eric Garatge, Copyus, La Campana, Torrons Artesans Vicens, Cal Rovira - Tancant Cercles - Tea Shop, Kaotiko, SW, Hartmann, i TecnoCampus.

 

]]>
<![CDATA[ Ets estudiant d'Infermeria? Descarrega aquesta nova app que mesura nivell d'estrès ]]> Fri, 07 May 2021 00:00:00 +0200

Per als estudiants d’infermeria pot resultar encara més estressant treballar o fer pràctiques en un entorn clínic, a més d’haver de realitzar tota la seva tasca acadèmica. El projecte Student Stress Training e-Mobile Management (SSTeMM)* té com objectiu ajudar els estudiants a controlar i gestionar l’estrès mentre realitzen pràctiques clíniques mitjançant una aplicació mòbil i una web.

Per donar suport als tutors que guien i orienten els estudiants durant les seves pràctiques, el projecte SSTEMM també ha elaborat un manual fàcil d’utilitzar amb informació sobre la gestió de l’estrès dels estudiants i recursos per donar suport al benestar dels estudiants. Aquest manual està disponible en anglès, eslovè i espanyol i està dissenyat per ajudar als tutors que treballen amb els estudiants d’infermeria.

Avui l’equip del projecte SSTeMM llança el prototip d’aquests dos recursos: tant el manual, que es pot descarregar en Anglès; Castellà; Eslovècom l’app. L’aplicació SSTeMM està disponible a les botigues de Google i Apple en anglès, eslovè, espanyol i alemany. L’aplicació, que es basa en principis basats en la teràpia cognitiu-conductual (TTC), ajuda l’alumne a controlar com “senten”, “pensen” i “fan” en diverses àrees i els permet reflexionar sobre aquestes qüestions. Tant l’aplicació com el manual s’han desenvolupat per ser el més pràctics possibles. Volem assegurar-nos que siguin el millor possible i agrairíem molt els comentaris.

Feu-nos saber què en penseu de l’aplicació (aquí) i del manual (aquí).

]]>
<![CDATA[ Prova pilot del programa de certificació de competències emprenedores al GEM ]]> Fri, 07 May 2021 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i el GEM inicien el programa de certificació de competències emprenedores amb una prova pilot dins el Treball de Recerca (TdR) dels alumnes de batxillerat. El programa té com objectiu certificar l’adquisició d’habilitats emprenedores seguint el marc europeu EntreComp. Aquestes competències complementen el currículum formatiu dels alumnes dotant-los d’habilitats que els permeten passar de la idea a l’acció incorporant una actitud emprenedora.

S’entenen les competències com les eines que necessiten els nois i les noies per entendre el món i per posar les bases perquè esdevinguin persones capaces d’intervenir activa i críticament en la societat plural. A més de desenvolupar els coneixements, les capacitats, les habilitats i les actituds (saber, saber fer i saber estar) necessaris, els nois i les noies han d’aprendre a mobilitzar tots aquests recursos personals (saber actuar). L’escola GEM té l’emprenedoria com un dels eixos en què es basa el seu projecte educatiu.

L’emprenedoria és un dels eixos transversals del model universitari del TecnoCampus. La seva trajectòria des del 2010, l’avala com a referent en competències emprenedores (CE) al Maresme. L’Escola de Ciències Socials i de l’Empresa del Tecnocampus (ESCSET) ha dissenyat, impulsat i treballat en la investigació de les competències emprenedores definint un model i un itinerari propi que permet adaptar-lo en qualsevol altre centre o organisme. La Dra. Màrian Buil és l’autora del model i de l’itinerari emprenedor. Dins la línia de recerca que desenvolupa va idear, al 2019, el programa de certificació de competències emprenedores per a escoles i altres organismes emmarcat dins UE EntreComp: The Entrepreneurship Competences Framework.

L’EntreComp consta de tres grans dimensions: idees i oportunitats, recursos i passar a l’acció. En el cas concret de la certificació de l’adquisició de la competència emprenedora del alumnes de batxillerat de l’escola GEM s’avaluen en el desenvolupament del TdR que s’inicia a primer de batxillerat i es finalitza a segon. Aquestes dimensions són les que s’avaluen en el moment concret del desenvolupament del TR a través de cinc competències concretes de dos dels àmbits de la competència emprenedora. Concretament en l’àmbit d’Idees i oportunitats, s’avalua la competència de detectar oportunitats de negoci i crear-ne una solució innovadora aplicant la creativitat i el pensament ètic i sostenible. Pel que fa a l’àmbit de Recursos, s’avalua la competència de determinar els recursos necessaris per implementar la solució generada i ser capaç de convèncer a altres perquè se sumin al projecte tot mostrant comunicació eficaç i el lideratge.

El TecnoCampus i l’escola GEM han signat un conveni de transferència de coneixement pels cursos 2020-21 i 2021-22 com a prova pilot per avaluar les competències emprenedores de l’alumnat del TdR. Dins del programa, el Tecnocampus, ofereix estudiants mentors de l’itinerari emprenedor per guiar des d’una perspectiva emprenedora pròpia als alumnes de l’Escola GEM i també ofereix una formació MOOC (Massive On-line Open Course) Innotools 2.0. El MOOC té un recorregut de 8 edicions i conté eines innovadores per introduir el procés emprenedor dins el TdR.

]]>
<![CDATA[ Nova oferta de màsters i postgraus per al curs 2021-2022 ]]> Wed, 05 May 2021 00:00:00 +0200

El TecnoCampus continua ampliant i consolidant l'oferta de màsters i postgraus de cara al curs 2021-2022, amb l’objectiu de donar continuïtat a la formació dels seus graduats i l’especialització o bé reorientació i especialització dels professionals.

L’oferta està formada per quatre màsters universitaris, un màster propi, onze postgraus i tres cursos de postgrau en l’àmbit de l’empresa, la tecnologia i la salut.

Com a novetats d’aquest any, destaquen el Postgrau en Gestió d'Organitzacions Esportives, que té com a objectiu formar i entrenar professionals per accedir a posicions de responsabilitat en la gestió, direcció i planificació d’organitzacions esportives, oferint una visió completa de la gestió esportiva.

En l’àrea d’empresa, s’han programat tres cursos al voltant de la sostenibilitat i l’economia circular aplicades a la gestió del sector turístic. El Postgrau en Turisme Circular i Sostenible neix amb l’objectiu de dotar els professionals actuals i futurs del sector turístic del coneixement i de les eines per poder planificar i gestionar sota els principis de l’economia circular i sostenible els nous escenaris post-pandèmia. Formen part d’aquest programa el Curs de Postgrau en Estratègia i Gestió Pública per al Turisme Circular i el Curs de Postgrau en Hotels Circulars i Sostenibles. Aquests cursos s’han organitzat amb el suport de la Càtedra Unesco de Sostenibilitat de la UPC i la Càtedra d’Economia Circular del TecnoCampus.

Una altra novetat, en l’àmbit de la salut, és el Curs de Postgrau en Fisioteràpia en els Trastorns Vestibulars i Craniocervicomandibulars, una formació adreçada a fisioterapeutes. L'objectiu principal del programa consisteix a adquirir les competències clíniques necessàries perquè el fisioterapeuta pugui realitzar una avaluació funcional basada en el procés de raonament clínic i la planificació-execució adequada del tractament seguint els criteris basats en l’ evidència científica més actual, en el context clínic de les patologies que afecten al sistema vestibular i craniomandibular.

Cal destacar que en el proper curs acadèmic s’arribarà a la 12ª edició del Màster Universitari en Emprenedoria i Innovació, la 3a edició del Màster Universitari en Logística, Cadena de Subministrament i Negocis Marítims, la 2a edició del Màster Universitari en Entrenament Personal i Readaptació Fisicoesportiva i la 3a edició del Màster Universitari en Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment, tot ells títols oficials de la Universitat Pompeu Fabra.

Quant als estudis que són títols propis, se celebrarà 5a edició del Màster en Indústria 4.0, organitzat amb l’Escola Estudis Informàtica, Multimèdia i Telecomunicacions de la UOC, 100% online; la 8a edició del Postgrau en Social Media i Màrqueting Digital (amb dues modalitats, presencial i online); la 5a edició del Postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses d’Economia Social, subvencionat pel Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social, i el suport del Departament de Treball, Afers Social i Famílies de la Generalitat de Catalunya;  i la 3a edició del Postgrau en Gestió i Direcció Públiques organitzat amb l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

En l’àmbit de la salut, es programa la 6ª del Postgrau en Atenció al Pacient en el Procés Quirúrgic, organitzat amb la col·laboració de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol; la 6ª edició del Postgrau d'Especialització en el Pacient amb Ferida de Cicatrització Complexa. Ferida crònica i la 8a edició del Postgrau en Seguretat del Pacient amb la Col·laboració de la Fundación para la Investigación, Formación y Consultoría en Seguridad del Paciente (FIDISP).

Tots els màsters i postgraus són títols oficials o bé propis de la Universitat Pompeu Fabra.

Ja està obert el període de preinscripció amb descomptes per avançament de pagament.

Consulta els horaris de les sessions informatives aquí

Consulta tota l'oferta aquí.

Per a més informació podeu adreçar-vos a formaciopermanent@tecnocampus.cat.

]]>
<![CDATA[ Fòrums Talent del tercer trimestre ]]> Tue, 04 May 2021 00:00:00 +0200

Aquest tercer trimestre se celebren diferents Fòrums del Talent per connectar estudiants de diferents graus amb empreses i professionals del sector. Consulta si és el cas de la teva titulació, informa't del programa, i inscriu-te a la sessió:

 • Dimecres 12 de maig - Fòrum del Talent Turisme --> Inscriu-t'hi
   
 • Dimecres 19 de maig - Fòrum del Talent AdE --> Inscriu-t'hi
   
 • Dimecres 16 de maig - Fòrum del Talent Logística - Inscriu-t'hi
   
 • Dijous 27 de maig - Fòrum del Talent Informàtica --> Inscriu-t'hi
   
 • Dimarts 1 de juny - Fòrum del Talent Fisioteràpia --> Inscriu-t'hi
   
 • Dimecres 9 de juny - Fòrum del Talent CAFE --> Inscriu-t'hi

 

]]>
<![CDATA[ El Festival DocsBarcelona selecciona un documental dirigido por un estudiante de audiovisuales de TecnoCampus ]]> Mon, 03 May 2021 00:00:00 +0200

El documental Anónimo, dirigido por el estudiante del Grado en Medios Audiovisuales Manu Roma, ha sido seleccionado en la sección DOC-U del DocsBarcelona, el Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona. Anónimo es uno de los 11 documentales seleccionados en toda España para participar en esta sección que promueve un espacio de presentación de proyectos creados por estudiantes. El estreno será el próximo 18 de mayo a las 19 horas en Filmin y Filmpix, pero el documental se podrá ver hasta el 30 de mayo. 

El guión de este cortometraje documental lo han escrito el estudiante Manuel Roma y Michael Rojas, estudiante internacional en Diseño y Medios Interactivos de la Universidad ICESI de Colombia. El documental se centra en tres edades, tres espacios y tres maneres de entender el cruising en Barcelona, una práctica que consiste en tener sexo con desconocidos en lugares públicos. El documental muestra el juego de miradas, los tiempos de espera, o la búsqueda de algo que nunca llega en tres espacios concretos: una playa en el amanecer, unos lavabos de un centro comercial, y un bosque cuando cae la noche. Anónimo es el resultado de un proceso de trabajo personal del director que nació en la asignatura del Grado en Medios Audiovisuales Documental de Creación: Guión y Realización, impartida por las profesoras Maria Luna, Carlota Frisón y Gina Plana.

El DocsBarcelona de este año se celebra del 18 al 30 de mayo y cuenta con una programación de 33 largometrajes documentales de 33 países de todo el mundo. El Festival cada año selecciona los mejores documentales a nivel mundial localizados en diferentes espacios de la ciudad. Esta edición se celebra en format híbrido del 18 al 30 de mayo, y contará con proyecciones en el Centro de Cultura Contemporánea de Barcelona (CCCB), en el Cinema Aribau, además de programación en línea para toda España.

]]>
<![CDATA[ Inscripcions obertes a una nova edició del programa InnoEmprèn ]]> Thu, 29 Apr 2021 00:00:00 +0200

El TecnoCampus llança una nova edició del programa d'alt rendiment per a emprenedors InnoEmprèn. Si tens una idea de negoci innovadora, de base tecnològica o d’aplicació a l’economia circular i sostenible, aquest és el teu programa per fer-la realitat.

Innoemprèn t'ajuda a transformar la teva idea en una proposta de valor clara i diferenciada, amb metodologies de Lean start-up, de la mà d’experts i mentoring professional.

S'adreça a:

 • Emprenedors amb una una idea de negoci innovadora, de base tecnològica o d’aplicació a l’economia circular i sostenible.
 • Empreses de recent creació amb model de negoci innovador, tecnològic o d’aplicació a l’economia circular i sostenible, en procés de validació.


Fases de programa i durada: 

 • Fase 1: juny i juliol de 2021.
 • Fase 2: setembre, octubre i novembre de  2021.
   
]]>
<![CDATA[ Mataró aposta per ser referent com a ciutat cuidadora amb un projecte d’innovació en l’envelliment actiu i les cures ]]> Wed, 28 Apr 2021 00:00:00 +0200

El projecte “PECT de Mataró-Maresme: ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores” està liderat per l’Ajuntament però es treballarà conjuntament amb el Consorci Sanitari del Maresme, el TecnoCampus, Eurecat, Fundació Hospital, Fundació Maresme, Fundació TIC Salut Social i el Consell Comarcal del Maresme, que impulsaran actuacions concretes de l’àmbit de les cures i l’acompanyament a l’envelliment actiu. La iniciativa, amb un pressupost de 4,6 milions d’euros, ha estat subvencionada al 50% per la Generalitat de Catalunya com a projecte emmarcat en l’estratègia RIS3CAT i el PO FEDER de Catalunya 2014-2020. S’habilitarà un nou equipament de referència en l’atenció a les persones a l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena amb 2.300 m² on es desenvoluparan la majoria de les actuacions dels agents implicats. 

Més informació.

]]>
<![CDATA[ Visites guiades de maig per a nous estudiants de grau ]]> Wed, 28 Apr 2021 00:00:00 +0200

Després de la realització de la Jornada de Portes Obertes el passat 10 d'abril, que es van poder seguir de manera virtual o presencial, el TecnoCampus obre les inscripcions a les visites guiades que es duran a terme cada dimecres del mes de maig, adreçades a estudiants interessats a matricular-se el curs vinent en estudis de grau. Aquestes visites permetran als assistents conèixer a fons les instal·lacions on cursaran els seus estudis, tant aules i laboratoris com espais de foment de l’emprenedoria, platós, la biblioteca, l’Auditori o zones de lleure.

Les visites s'han programat en dues franges (a les 17:30 h i a les 19 h) per facilitar l'assistència als futurs estudiants, que poden venir acompanyats d'un familiar. Els grups seran reduïts, amb un màxim de 25 persones, i seran conduïdes per personal especialitzat i estudiants actuals de grau. 

Informa-te'n i inscriu-t'hi!

]]>
<![CDATA[ La Vanguardia entrevista les dues estudiants de Turise i AdE becades per l'empresa Aquahotel ]]> Wed, 28 Apr 2021 00:00:00 +0200

"Considero que la formació en turisme és força poc coneguda i en conseqüència la seva importància també. Perquè quan pensem en estudiar turisme ens ve al cap el fet d'estudiar idiomes i pensem que amb això n'hi ha prou. En aquesta mentalitat m'incloc, ja que mai m'havia parat a pensar què hauria darrere d'un grau de Turisme fins al moment que vaig començar a interessar-me i vaig ser conscient de tot el que engloba ", afirma M. Mercè Sansalvador, estudiant del Doble Grau en Turisme i Gestió de l'Oci i Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació de Tecnocampus, que ha rebut una de les dues beques Universitat Empresa que atorga l'empresa Aquahotel com a reconeixement al seu expedient acadèmic.

Aquesta beca té com a objectiu posar en valor l'esforç dels estudiants del doble grau de l'TecnoCampus. L'empresa Aquahotel concedeix beques als estudiants amb millor expedient acadèmic i amb una alta motivació per aquests estudis.

Anna Castells, també estudiant de l'doble Grau de Turisme i ADE, ha rebut la beca i amb aquesta ajuda econòmica realitzarà un voluntariat a Costa Rica aquest estiu, que ajudarà al seu creixement personal i professional. "El sector de mica en mica tornarà a créixer davant les ganes de la població de tornar a viatjar. Crec que la formació en turisme permet millorar i modernitzar el sector davant els nous reptes que es presenten", explica Castells.

Pel coordinador de la titulació, Àlex Araujo, "no hi ha dubte que el turisme és i seguirà essent un dels motors econòmics de la nostra economía". 

Llegeix l'article aquí.

]]>
<![CDATA[ Obert el procés d'acreditació del Grau en Fisioteràpia ]]> Tue, 27 Apr 2021 00:00:00 +0200

Una comissió externa de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya visitarà el TecnoCampus el mes de setembre per emetre un informe de qualitat del Grau en Fisioteràpia de l’Escola Superior de Ciències de la Salut. Es tracta d’un procediment habitual que es duu a terme cada sis anys en el cas dels graus universitaris.

L'Escola ha de redactar de manera prèvia a la visita un autoinforme sobre tota l’activitat relacionada amb el Grau. L’autoinforme ha estat elaborat per una comissió de l’escola amb representació dels estudiants, el Personal Docent i Investigador (PDI) i el Personal d’Administració i Serveis (PAS) amb l’objectiu d’elaborar un document que reculli diferents punts de vista. 

L'autoinforme es pot consultar aquí, i fins al dilluns 3 de maig tothom pot proposar millores. Les propostes es poder fer arribar a través de la bústia oberta.

]]>
<![CDATA[ Es presenta el Baròmetre d'economia circular de l'empresa catalana ]]> Tue, 27 Apr 2021 00:00:00 +0200

El TecnoCampus, a través de la Càtedra d'Economia Circular i Sostenibilitat, és una de les entitats promotores del "Baròmetre d'economia circular de l'empresa catalana", que valora el grau de coneixement i implementació de l'economia circular en el conjunt de les empreses de Catalunya i que es va presentar el dimarts 27 d'abril. La principal conclusió de l'estudi és que el 72% de les empreses catalanes considera que la transició cap a l’economia circular és urgent. La majoria de les 184 empreses enquestades dels sectors industrial, de la construcció i terciari ubicades a Catalunya apunta a la reducció dels riscos ambientals, la dependència de materials i la reputació corporativa com a principals motius per implantar iniciatives relacionades amb l’economia circular.

Aquest baròmetre, impulsat pel Col·legi d'Economistes de Catalunya, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Foment del Treball Nacional, PIMEC i el TecnoCampus, és un pas clau per poder definir les polítiques facilitadores més efectives a l'hora d'impulsar aquest nou model per part de governs i institucions.

L'economia circular ha esdevingut un important motor de competitivitat que ofereix noves oportunitats per donar resposta a futures necessitats de les empreses, com ara la transformació dels models de negoci i de consum sobre la base d'una societat inclusiva i sostenible.

Partint d'aquesta idea, la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col-legi d'Economistes de Catalunya, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Foment del Treball Nacional, PIMEC i la Càtedra d'Economia Circular del Tecnocampus Mataró-Maresme han col-laborat en l'elaboració del 'Baròmetre d'economia circular de l'empresa catalana' per valorar el grau de coneixement i implementació de l'economia circular en el conjunt de les empreses de Catalunya. Un pas clau per poder definir les polítiques facilitadores més efectives a l'hora d'impulsar aquest nou model per part de governs i institucions.

Les dades del baròmetre, que s'han processat amb la col-laboració dels tècnics de la Càtedra d'Economia Circular i Sostenibilitat, s'han analitzat per part de professionals de totes les entitats involucrades en aquesta iniciativa per conèixer l'estat de l'economia circular a les empreses catalanes.

En la presentació, que es va a dur a terme el passat dimarts 27/4, el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, va assenyalar que “el baròmetre que avui es presenta ens sembla una magnífica iniciativa de cooperació que entronca a la perfecció amb els valors que inspiren el TecnoCampus”. “Des del començament vam mostrar la disponibilitat per col·laborar-hi amb la nostra experiència en el tractament i l’anàlisi de la informació”, ha afegit Checa. “Confiem que aquest baròmetre esdevingui un bon instrument de suport a la gestió pública i de reconeixement dels progressos de les empreses del país en aquest àmbit”, ha conclòs.

Podeu consultar els resultats complets del baròmetre aquí.

]]>
<![CDATA[ Convocatòria oberta per seleccionar vuit start-ups per a la fira 4YFN 2021 ]]> Thu, 22 Apr 2021 00:00:00 +0200

El TecnoCampus vol ser present amb les seves start-ups a l’esdeveniment de referència d’innovació 4YFN, que enguany se celebra en un únic espai amb el Mobile World Congress. Ens hi vols acompanyari? Obtindràs visibilitat, et connectaràs amb inversors de tot el món i tindràs la possibilitat de trobar socis i clients.

Tens una start-up tecnològica o digital, especialment dels àmbits health, fintech, blockchain, intel·ligència artificial, IOT, big data, mobile, tèxtil o TIC?

Presenta la teva candidatura fins al 26 d’abril de 2021.

Les empreses seleccionades exposaran el seu projecte en l’estand de TecnoCampus, en les següents condicions:

Entrades gratuïtes: dues entrades que permeten l'accés a ambdós esdeveniments (MWC i 4YFN) tots els dies del congrés (del 28 de juny a l’1 de juliol de 2021).

Les 8 empreses escollides assumiran cadascuna un preu de 200 euros més IVA.

Si estàs interessat a participar-hi, complimenta el següent formulari amb la informació de la teva empresa, en base als criteris de selecció establerts a les bases, que pots descarregar en aquest mateix apartat.

Més informació i sol·licituds

]]>
<![CDATA[ La 5a edició de la Som Hackathon premia les millores iniciatives que fomenten el consum local ]]> Thu, 22 Apr 2021 00:00:00 +0200

Un total de 51 estudiants de batxillerat, cicles formatius i de la Universitat van participar el cap de setmana passat en la Som Hackathon, que organitzen conjuntament el TecnoCampus, l’Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat. En aquesta ocasió, s’ha centrar en la construcció de solucions tecnològiques per al consum local i responsable. 

La iniciativa ha comptat amb el patrocini de l’empresa Adevinta i el suport de diverses entitats i empreses que han fet possible un intens cap de setmana de treball, càpsules formatives i debat. La iniciativa ha atret estudiants d’altres universitats, ha permès formar equips interdisciplinaris per fomentar el treball en equip i ha permès a estudiants de secundària de diversos centres de Mataró participar en la iniciativa.

Aquests són els premis atorgats:

 • Premi de la #SomHackathon per a equips de cicles formatius i batxillerat. El premi és per a l'equip Progress, format per Albert Font, Albert González, Cristobal Sanchez, Roger Ayza., de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró. Projecte anomenat Goeco, que vol ajudar les noves generacions a poder accedir al poder local de la manera més fàcil a través d’una aplicació on l’usuari es registra. Un cop registrat l’usuari té accés a tots els comerços locals de la zona que estiguessin registrats a l’aplicació per tal de poder comprar de manera més fàcilment, i també potenciant la digitalització dels comerços locals. Inclou un escàner per determinar si un producte és de comerç proper o no.

Premis a categoria universitària:

 • Millor qualitat tecnològica: MatesInfo Kings, format pels estudiants de la Universitat de Barcelona Héctor Balsells, Miquel Sala, Pol Gabaldon, Martí Martínez, Caros Raso, i Joel Hurtado. Projecte: WeBuyLocal, que té com a objectiu revitalitzar l’economia local i fomentar el consum conscient i col·laboratiu, i reduir el malbaratament alimentari. Proposta centrada en la localitat de Mataró. Aplicació amb un sistema que dona punts als consumidors que exerceixen el consum responsable, punts que després es poden bescanviar per recompenses a través de generació de QR per als comerços.
 • Millor proposta de concepte als reptes plantejats: equip 2k, format pels estudiants del TecnoCampus Ivan Fernández, Xinyang Xiang, Marina Codony i Pilar Jimeno. Projecte ECORadar, centrat a reduir el plàstic. Aplicació que ajudarà les persones conscienciades amb el medi ambient a utilitzar menys plàstic i menjar més sa, i reduir malbaratament alimentari. L’app inclou un mapa de la localitat on vius amb punts de compra, cercador de productes a granel, o l’opció de compra des de la mateixa app.
]]>
<![CDATA[ Un treball de recerca sobre un sistema domòtic amb Arduino i Raspberry guanya la 7a edició de l’Install Party ]]> Wed, 21 Apr 2021 00:00:00 +0200

El passat divendres 16 d’abril el moviment Xnergic del TecnoCampus va celebrar la setena edició de l’Install Party, on es van lliurar els premis als millors treballs de recerca de base tecnològica. L’estudiant de segon de batxillerat Eric Casañé, de l’Institut Ramon Coll i Rodés, ha guanyat el concurs al millor treball de recerca de base tecnològica, amb un projecte titulat “Sistema domòtic amb arduino i raspberry”.

Casané ha utilitzat les noves tecnologies de codi obert Open Source per dissenyar un complet sistema domòtic per a la llar. Per fer-ho, ha utilitzat una placa controladora Arduino Mega 2560 per rebre informació dels sensors i enviar ordres als actuadors, i una placa Raspberry Pi 4B per processar la informació rebuda per Arduino i prendre les decisions segons el programa configurat, habilitant la comunicació amb l’usuari a través de connexió wifi.


El premi especial Dona i Tecnologia, emmarcat dins del foment de les vocacions tecnològiques entre les més joves, ha estat per Emma Márquez i Melanie Fernández, de l’Institut Miquel Biada. Amb el títol “Construcció de robot autònom”, les dues estudiants han construït un robot que és capaç d’agafar peces i llançar-les a una canasta. Les dues estudiants han estat les encarregades de dissenyar des del robot i les peces fins a la programació necessària per fer-ho possible.

Degut a les mesures derivades de la covid-19, l’edició enguany s’ha celebrat en format online, i es va retransmetre en directe pel canal de Youtube del TecnoCampus i el canal de Twitch d’Xnergic. Marco Antonio Fernández, cap de projectes Steam i d’Xnergic del TecnoCampus, va ser l’encarregat de conduir l’acte, i Ester Bernadó, directora de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, va lliurar els premis als millors treballs de recerca. 

A part del concurs, durant el dia es van organitzar altres activitats per fomentar i despertar l'interès per la tecnologia. Al matí 10 centres de Mataró van exposar un total de 12 projectes tecnològics realitzats a classe, i a la tarda estudiants de diferents graus de l’Escola Superior Politècnica, i també membres d’Xnergic, van impartir tallers sobre cheat engines, creació d’avatars per a Zoom, SNES, i sobre el projecte de construcció d’una motocicleta de competició Motostudent. També es va dur a terme una sessió sobre com la tecnologia pot ajudar a solucionar reptes vinculats a l’economia social, impartida per Sònia Llorens, membre de la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat del TecnoCampus, en la qual hi van participar prop de 40 docents del territori.

Si et vas perdre els tallers o vols visualitzar l’entrega de premis, clica aquí


 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus col·labora amb el Digital Enterprise Show ]]> Tue, 20 Apr 2021 00:00:00 +0200

El Digital Enterprise Show (DES2021) és un esdeveniment internacional líder en transformació digital que té lloc del 18 al 20 de maig a Madrid. Aquest esdeveniment reuneix directius i professionals de més de 50 països, organitza una fira a l’àrea d’expositors per donar a conèixer les tecnologies més punteres i convoca el Digital Business World Congress, amb ponències rellevants sobre solucions tecnològiques per transformar les empreses o àrees de gestió, així com sobre casos d’èxit i experiències inspiradores. També preveuen activitats de networking per tal de donar suport en la identificació de socis tecnològics i enfortir les relacions professionals.

Així mateix, en el marc de la fira, s’organitzen els European Digital Mindset Awards, que reconeixen les millors iniciatives empresarials digitals i que es lliuraran el 19 de maig. En la categoria Best digital Startup Up estan nominades a participar algunes startups de la incubadora d’empreses del TecnoCampus: Alta Guardia, Inviertis, Rollyhoo Films, Sycai Technologies i Wiipass.  

TecnoCampus disposa d’entrades per la seva comunitat empresarial. Vols participar al Digital Enterprise Show? Envia’ns un e-mail aserveiempresa@tecnocampus.cat  Les entrades s’adjudicaran per rigorós ordre de sol·licitud.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus obté el reconeixement Cycle Friendly Employer ]]> Tue, 20 Apr 2021 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha obtingut la certificació com a centre de treball Cycle Friendly Employer, un reconeixement impulsat  per la Federació Europea de Ciclistes. L'objectiu és destacar i posar en valor la tasca de empreses, administracions i organitzacions en el foment de l'ús de la bicicleta entre els seus empleats i estudiants.

La Federació Europea de Ciclistes (ECF) reconeix així els esforços del Tecnocampus en aquest àmbit, que durant els últims mesos ha implementat diverses mesures per facilitar els desplaçaments diaris en bicicleta de la seva comunitat

Entre altres mesures, el TecnoCampus ha implementat diferents accions en els següents àmbits amb l'objectiu d'incrementar l'ús de la bicicleta en els estudiants i treballadors:

 1. Àmbit d'informació, comunicació i motivació: participació en campanyes de promoció de la bicicleta, disseny d'un mapa ciclista al voltant del TecnoCampus, sessions de capacitació per a l'ús de la bicicleta, informació en xarxes socials sobre els beneficis de la bicicleta, etc.
 2. Àmbit de coordinació i organització: augmentar l'ús de la bicicleta a través de diferents accions i d'un/a referent BikeHero a l'empresa, coordinació amb altres empreses i ajuntaments.
 3. Àmbit de serveis: disponibilitat de recursos i serveis per facilitar l'ús de la bicicleta.
 4. Àmbit d'infraestructures: qualitat i característiques de l'aparcament per a bicicletes, vestuari per a estudiants i personal treballador, dutxes, connexió amb carrils bici.
 5.  Àmbit de Gestió de l'aparcament de cotxes: transformació de places de cotxe en aparcament de bicicletes.
 6. Àmbit de trànsit de clients i visitants: aparcabicicletes per a clients.

El projecte Cycle Friendly Employer aspira a posar en valor a les institucions públiques i privades que aposten per implementar mesures relacionades amb la bicicleta com a eina per avançar cap a una mobilitat més sostenible i la reducció d'emissions contaminants en els processos i rutines dels centres de treball.

“És un orgull rebre aquest reconeixement, ja que som el primer centre universitari de l’Estat que s’adhereix aquesta certificació i suposa un al·licient per continuar treballant en la promoció de la salut i qualitat de vida de la comunitat universitària”, apunta Alba Pardo, responsable del projecte Campus Saludable i Sostenible. Pardo apunta que la promoció de la bicicleta no només contribueix a augmentar el nivell d’activitat física i millorar la salut i qualitat de vida, sinó que també té uns efectes a nivell de sostenibilitat que fan del TecnoCampus un entorn actiu, saludable i sostenible. “També treballarem conjuntament amb la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat per engegar altres iniciatives”, conclou.

Bikefriendly Group és l’empresa responsable a nivell estatal d'avaluar el grau d'adequació de les entitats públiques i privades i de reconèixer a aquelles que compleixin els paràmetres establerts per la certificació CFE.

Les organitzacions que volen ser reconegudes com a Cycle Friendly Employer han d'implementar altres mesures que serveixin per fomentar l'ús de la bici entre la seva plantilla, com ara la participació dels seus empleats i empleades en els premis 30 Dies en Bici al treball del mes d'abril, la competició anual de ‘Bike to Work’, la posada en marxa d'un programa d'incentius o de campanyes periòdiques per fomentar l'ús de la bici, un mapa de rutes segures per arribar a la feina, un espai de manteniment bàsic per a bicis o promoure sessions de formació en temes de bicicleta i mobilitat.

Podeu trobar més informació sobre la certificació CFE a la página web del projecte.

]]>
<![CDATA[ El programa Demola Catalunya arrenca amb la participació de deu empreses i disset estudiants ]]> Fri, 16 Apr 2021 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha celebrat la sessió inicial amb les empreses participants en la prova pilot del programa Demola a Catalunya, que es posa en marxa per encàrrec de la Generalitat i la Universitat Pompeu Fabra amb la idea que més endavant es faci extensiu al conjunt de les universitats catalanes.

Les empreses participants en aquesta prova pilot de Demola són deu, entre elles institucions i empreses de Mataró i del TecnoCampus com l’Ajuntament de Mataró, Som Mobilitat, Torrent i Fills i Unisport. La resta d’empreses són de la província de Barcelona com Girbau, Picvisa, Simon, Fede Swich & light i Pebble analytics.

En la sessió de benvinguda, el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, ha destacat la importància del projecte Demola del TecnoCampus “pel que té d’innovador en el que el TecnoCampus sempre defensa, el compromís ferm a unir la universitat i l’empresa perquè treballin conjuntament”. Checa ha defensat que les noves metodologies i l’enfoc globalitzador són elements molt importants d’aquesta iniciativa que tenen un retorn en coneixement i noves idees.

Ville Kairamo, CEO de Demola, ha assenyalat que la unió de diferents punts de vista i àrees de coneixement és una excel·lent notícia. Kairamo ha explicat que els darrers anys l’organització que dirigeix ha implementat la seva metodologia en diversos països, i simultàniament hi participen en aquest moment 60 estudiants de 34 universitats de 13 països. “Curiositat i ment oberta són elements clau per afrontar amb èxit el projecte”, ha recomanat a empreses i estudiants.

Pel que fa als estudiants, aquesta setmana ha començat també l’assignatura de manera interna a mode de presentació de la metodologia i àmbits de treball dels reptes (digitalització i dades empreses, economia circular i benestar de les persones). La setmana que ve arrenquen les vuit setmanes d’execució previstes en el programa Demola, en què participaran els disset estudiants inscrits.

]]>
<![CDATA[ La Taula de reconstrucció social i econòmica fa balanç de les accions executades el 2020 ]]> Thu, 15 Apr 2021 00:00:00 +0200

Es tracta d’accions acordades per la Taula i desenvolupades per l’Ajuntament de Mataró per combatre els efectes de la pandèmia a la ciutat, tant des de l’àmbit de benestar social i salut, com des de l’àmbit de promoció econòmica. Les accions s’han finançat amb les partides del Pla de reconstrucció i una part de les mesures socials també han rebut finançament extern.

Llegiu la notícia aquí.

]]>
<![CDATA[ La cinquena edició de la Som Hackathon serà online i abordarà el repte del consum local i responsable ]]> Thu, 15 Apr 2021 00:00:00 +0200

El TecnoCampus, l’Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat, amb el suport com a patrocinador de l'empresa Adevinta i de diverses entitats col·laboradores, organitzen els dies 16, 17 i 18 d’abril una nova edició –la cinquena- de la “Som Hackathon”, centrada en aquesta ocasió en la construcció de solucions tecnològiques per al consum local i responsable. En aquesta edició, l'empresa Adevinta ha esta la patrocinadora de l'esdeveniment.. La iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i s’adreça a estudiants universitaris i de centres de secundària. Donada la situació de pandèmia, l’edició d’aquest any serà 100 % online.

La pandèmia de la COVID-19 ha alterat molts dels nostres hàbits. Les mesures extraordinàries adoptades per controlar la COVID-19 han paralitzat bona part de l’economia i de la interacció social i  han posat de manifest el caràcter essencial de determinats serveis bàsics, però també la gran dependència que el nostre model de producció i consum té del transport de mercaderies i les grans plataformes de distribució, i l’impacte negatiu que això té sobre el medi ambient.

Aquestes mesures estan tenint greus efectes socials i econòmics, com ara la desaparició de teixit productiu, la destrucció d’ocupació i l’augment de la vulnerabilitat social d’amplis sectors de la població. Aquests efectes són especialment severs en sectors altament dependents de la interacció social o de la mobilitat, com ara el turisme, la restauració, la cultura o el comerç, i afecta de forma especial les petites i mitjanes empreses.

Hem vist  com és una ciutat sense activitat comercial de proximitat, buida, avorrida i deshumanitzada. I és que el comerç, a més de funcionar com a motor de les economies locals -tant pel seu dinamisme com per l’ocupació que genera- també actua com a espai de dinamització i interacció ciutadana, i contribueix a la cohesió social del municipi.

Què és el consum local i responsable? 

El consum local i responsable significa  la realització de compres més racionals i equilibrades i optar per béns i serveis socialment útils i ambientalment respectuosos. Com a persones que consumim, les nostres decisions de compra i/o disminució del què consumim són cabdals a l’hora de garantir un desenvolupament sostenible i compromès amb la societat.

Alguns dels principis del consum responsable són la proximitat, la cura de les persones, el bon viure, l’alimentació agroecològica, la producció sostenible, el comerç just, la prevenció de residus i el foment de l'economia social i solidària. Així, el consum no és només una acció individual, sinó una eina de canvi  per aconseguir una economia més equitativa que repercuteixi en el propi municipi, amb un menor impacte ambiental i una comunitat més rica i dinàmica.

Alguns dels àmbits clau del repte són:

 • L’impacte de la digitalització en els hàbits i pràctiques de consum s'ha convertit en una realitat i un repte per a les ciutats. En aquest sentit, les noves tecnologies poden tenir un paper fonamental a l’hora de promoure models i pràctiques de consum local i responsable.
 • Digitalització del comerç local: la transformació digital del comerç urbà per adaptar-se a l’economia global i als nous hàbits de consum.
 • Re-significació dels productes de proximitat: la crisi provocada pel coronavirus ha fet augmentar la demanda de productes ecològics i de proximitat.
 • Reducció de l’impacte de la distribució de mercaderies: l’increment del transport i distribució de mercaderies provoca problemes de contaminació, circulació, precarització laboral, etcètera. Agregar la càrrega, distribuir en proximitat amb mitjans no contaminants i reduir embalatges són solucions possibles.
 • Avenç cap a la sobirania alimentària: garantir a tothom l’accés a aliments sans i produïts amb mètodes sostenibles.
 • Transició cap a la circularitat: reducció, recuperació, reparació, pagar per ús i no per tenir en propietat, ecodisseny de productes i serveis, aprofitament de residus com a recursos.
 • Reducció del malbaratament alimentari: es malbarata menjar al llarg de tota la cadena dels aliments (producció, indústria, transport, comerç i consum) i cal trobar solucions per evitar-ho.
 • Accés a informació per al consum conscient: fer disponible la informació sobre els productes, incloent la traçabilitat (de producció i distribució), les seves propietats i vida útil o el seu impacte ambiental i social.
 • El consum col·laboratiu i el consum cooperatiu: apostar per nous models d’intercanvi (ús compartit, permuta, lloguer d’objectes i serveis, etc.) on l’accés prima per davant de la propietat. Associar-se amb altres usuàries per obtenir béns i serveis en les millors condicions i garantint la responsabilitat social.

Com ho pots fer possible? Tota la informació està disponible a la web www.somhackathon.tecnocampus.cat.

]]>
<![CDATA[ 3 startups de l’ecosistema TecnoCampus han aconseguit l’ajut Startup Capital d’ACCIÓ ]]> Wed, 14 Apr 2021 00:00:00 +0200

Sycai Technlogies, Exheus i Breaz han aconseguit l’Startup Capital d’ACCIÓ, ajut directe altament competitiu que va adreçat a startups tecnològiques emergents que necessiten finançament per portar a terme les fases inicials del negoci, desenvolupar el seu producte o servei i validar el model de negoci per arribar al mercat. S’ha concretat en 75.000 € a fons perdut per cada una de les startups.

 

Sycai Technologies ha desenvolupat un software basat en deep learning i intel·ligència artificial que ajuda els radiòlegs en la detecció de lesions pancreàtiques sobre imatges de TACs.

 

Exheus ofereix informació en temps real a través de l’anàlisi de l’expressió dels gens (RNA) i la intel·ligència artificial que permet mesurar i controlar amb precisió els canvis que pateix el cos en funció de la nutrició i l'exercici realitzat mitjançant biomarcadors genètics, reduint els problemes de salut derivats i millorant el rendiment i la recuperació de forma personalitzada.

 

Breaz ha desenvolupat un dispositiu per detectar de manera precoç la malaltia respiratòria crònica, MPOC. El dispositiu està dissenyat específicament per a l’atenció primària (on hi ha la majoria de pacients no diagnosticats) com a eina per al cribratge ràpid de la malaltia pulmonar obstructiva crònica.

Totes tres start-ups van participar a la primera edició del programa d’acceleració de startups del sector Health, Starthealth. Dues d’elles, Exheus i Sycai Technologies estan actualment allotjades a la Incubadora TecnoCampus i ambdues van rebre un dels Premis Creatic de les edicions 2019 i 2020 respectivament (Exheus, primer premi i Sycai Technologies, millor iniciativa amb impacte social).

]]>