Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 en <![CDATA[ El TecnoCampus donarà disset Beques Talent als millors estudiants que s’hi matriculin el curs 2020-2021 ]]> Mon, 10 Aug 2020 00:00:00 +0200

El TecnoCampus, amb la col·laboració de la Universitat Pompeu Fabra, donarà disset beques de 2.400€, a descomptar de les matrícules de primer curs de grau, als millors estudiants que s’hi matriculin el proper curs acadèmic. Concretament, s’atorgarà un beca per a cadascuna de les titulacions de grau o doble grau que es poden cursar en les escoles universitàries del TecnoCampus, i que corresponen als àmbits de la tecnologia i les enginyeries, l’empresa i la salut. Les tres escoles (Escola Superior Politècnica, Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa i Escola Superior de Ciències de la Salut) són centres adscrits a la UPF. La convocatòria s’obrirà el 7 de setembre i es tancarà el 10 d’octubre.

Les beques Talent reconeixeran la trajectòria acadèmica de joves de menys de 22 anys que cursin per primer cop estudis universitaris, i que hagin obtingut una nota d’admissió igual o superior a 10. A la nota d’admissió s’hi podrà afegir 1 punt pel Treball de Recerca de Batxillerat o pel projecte de CFGS, en el cas que estiguin directament relacionats amb l’estudi de grau o de doble grau del qual es vol matricular l’estudiant, sempre que hagi obtingut una nota igual o superior a 9.

Tota la informació sobre aquesta convocatòria està disponible a la web. 

Aquesta convocatòria de les Beques Talent és una novetat del proper curs. S’afegeix a l’ampli catàleg de beques i ajuts dels quals es poden beneficiar els estudiants que optin per cursar estudis universitaris al TecnoCampus. Destaquen, en aquest sentit les beques TecnoCampus, les beques a esportistes d’alt nivell o, de cara al proper curs, la línia d’ajudes per ajudar els estudiants i les seves famílies a fer front als efectes acadèmics de la pandèmia del Covid-19. Tota la informació sobre el programa de beques i ajuts es pot consultar en aquest apartat de la web.

]]>
<![CDATA[ Publicat el protocol d'usos dels edificis universitaris pel Covid-19 ]]> Mon, 10 Aug 2020 00:00:00 +0200

El Protocol d'ús dels espais universitaris del TecnoCampus conté les mesures de protecció, seguretat i prevenció d’acord amb les que es preveuen en el Pla sectorial d’Universitats del PROCICAT (Document aprovat pel Comitè Tècnic del Pla PROCICAT en data 29 de juny de 2020.

El document preveu mesures a nivell general (distància física, ús de mascareta, priorització de videoconferències per evitar desplaçaments); de material i equips de protecció; per als edificis, espais, instal·lacions i equipaments; protocols de neteja i desinfecció; de caràcter sanitari i de prevenció; específiques en aules i laboratoris; en espais d’ús compartit (sales d’estudi, biblioteques, sales d’actes, menjadors i similars); als serveis higiènics; i en altres serveis (bars, restaurants, instal·lacions esportives, aparcaments, etcètera).

El podeu consultar aquí:

Versió en català

Versió en castellà

Versió en anglès

]]>
<![CDATA[ La demanda per estudiar al TecnoCampus creix, i set titulacions tenen nota de tall ]]> Fri, 07 Aug 2020 00:00:00 +0200

Set de les quinze ofertes d’estudis de grau i doble grau que s'imparteixen als centres universitaris del TecnoCampus, adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, tenen nota de tall (la més alta, Fisioteràpia, amb un 8,912, seguida del doble grau de Fisioteràpia i CAFE, amb un 8,890), com a resultat del procés de preinscripció de juliol.

El conjunt dels graus i dobles graus tenen 931 estudiants assignats, xifra que supera el nombre de places que s’ofereixen (850) i és un 9% superior a la del curs anterior en aquest mateix procés de preinscripció. Del total d’assignats a estudis del TecnoCampus, 529 han triat el TecnoCampus en primera preferència. En total, hi ha 796 estudiants que es mantenen en llistes d’espera pendents de procés de reassignació.

Aquestes dades revelen un fort increment de la demanda per cursar estudis al TecnoCampus. Especialment significatiu és l’increment del 6,41% dels sol·licitants en primera preferència respecte l’any anterior. Destaquen els estudis de l’àmbit de la salut, amb un increment de la demanda global d’un 23,32%. Sobresurt la demanda per cursar el Grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, amb un increment d’un 86,54%. Totes les titulacions d’aquest àmbit tenen nota de tall: Fisioteràpia (8,912), la doble titulació de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport i Fisioteràpia (8,890), Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (8,871) i Infermeria (8,744).

En l’àmbit dels estudis d’empresa, destaca el fort increment registrat en la titulació de Logística i Negocis Marítims, on la demanda ha crescut un 50%. Tres titulacions d’aquest àmbit tenen nota de tall: Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals (8,6), Màrqueting i Comunitats Digitals (5,858) i Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació (5,714).

En l’àmbit de la tecnologia, destaquen el doble grau de Videojocs i Informàtica de Gestió, tant pel que fa a l’increment de la demanda (+23,8%) com en el nombre d’assignats (+54,54%). 

Procés de matrícula

La matrícula dels nous estudiants s’iniciarà el 7 de setembre (podeu consultar el calendari). Entre els dies 23 i 28 de setembre es duran a terme sessions de benvinguda als nous estudiants, que ja poden consultar la Guia Acadèmica del curs 2020-2021.

]]>
<![CDATA[ Calendari de matrícula per al curs 2020-2021 ]]> Tue, 28 Jul 2020 00:00:00 +0200

Matrícula d'estudiants de grau de nou accés:

 • 1ª assignació: del 7 al 10 de setembre.
 • Reclamacions: 10 de setembre.
 • 2ª assignació: del 21 al 23 de setembre.
 • 1ª reassignació: 30 de setembre i 1 d’octubre.
 • 2ª reassignació: 7 d’octubre.

Els estudiants rebran un mail informant-los especificant dia i hora de la matrícula)

PAU setembre: termini de preinscripció 8 i 9 d’octubre, matrícula 19 i 20 d’octubre, reassignació 22 d’octubre.

Més informació

 

Estudiants de grau ja matriculats en cursos anteriors (automatrícula)

Escola Superior Politècnica i Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa: del 14 al 20 de setembre.

Escola Superior de Ciències de la Salut:

 • Graus en Infermeria i Fisioteràpia: del 2 al 6 de setembre.
 • Resta de graus de l'escola: del 14 al 20 de setembre.

Més informació

 

Màsters universitaris

De l’1 al 31 de juliol i del 9 al 25 de setembre.

Més informació

]]>
<![CDATA[ Ajuts a la matrícula per a situacions derivades del Covid-19 ]]> Tue, 28 Jul 2020 00:00:00 +0200

El TecnoCampus posa en marxa el Programa d'ajuts per a la matrícula per a situacions derivades de la crisi del Covid-19, que tindrà una dotació de 500.000€, dels quals se n’assignen en primera instància 200.000 per a la matrícula de setembre.

Les sol·licituds es tramitaran mitjançant un formulari web que s’activarà properament. Els requeriments per optar a aquests ajuts es basaran en criteris de renda 2019 i en el fet d’acreditar situacions econòmiques de dificultat  derivades del Covid-19.

Una comissió nomenada pel Patronat de la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme analitzarà els casos i concedirà ajuts d'entre el 25% i el 50% de l'import de la matrícula, tant de nou accés com d'estudiants ja matriculats el curs 19-20. De cara a 2021, la voluntat és mantenir aquesta línia amb la resta de recursos per a contingències sobrevingudes del Covid-19, en els pagaments ajornats de matrícula en el transcurs de la segona meitat de l’any acadèmic.

Aquest programa es posa en marxa gràcies a la dotació de fons prevista en el Pla de reconstrucció social i econòmica de la ciutat aprovat per l’Ajuntament de Mataró, a més de recursos propis de la Fundació, en línia amb els seus ja tradicionals programes de beques i ajuts a estudiants.

]]>
<![CDATA[ S’obre la convocatòria de la 20a edició dels premis Creatic a l’emprenedoria, amb importants novetats en els guardons ]]> Thu, 23 Jul 2020 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró han obert la 20a convocatòria dels Premis Creatic, dirigits a projectes emprenedors relacionats amb la tecnologia i la innovació. Respecte a l’edició anterior, s’hi han introduït dues noves categories de premis. A més del Premi Creatic a la millor iniciativa empresarial en l’àmbit de la tecnologia i la innovació, es volen reconèixer la millor iniciativa liderada per dones i el millor projecte amb impacte social. El primer d’aquests premis està dotat amb 12.000 euros, i els altres dos, amb 6.000 euros cadascun. Els premiats també gaudiran d'altres importants beneficis que els ajudaran a impulsar els seus projectes empresarials: es podran allotjar, amb una bonificació del 50% el primer any, a la incubadora del parc empresarial TecnoCampus, actualment seu de més de 110  empreses.

Les candidatures als premis es poden presentar fins al 9 d'octubre de 2020.En una primera fase de selecció, un comitè format per representants del Tecnocampus i altres entitats col·laboradores, seleccionaran dotze projectes finalistes. Posteriorment, els finalistes hauran de presentar el projecte en un format elevator pitch davant el jurat, que escollirà els guanyadors.

Com en les darreres edicions, els premis compten amb el mecenatge de diverses empreses i institucions. Són set en total: Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal,  Minoryx Therapeutics i BStartup-Banc Sabadell (categoria gold); Web Manager Service i Palobiofarma (categoria bronze).  Amb el seu suport, aquestes empreses fan possible la dotació econòmica dels premis, i mostren així el compromís amb emprenedors que fan els seu primers passos.

Els premis Creatic, es lliuraran al la tardor, en la Nit de l’Emprenedoria, en què també es premiarà el millor projecte emprenedor d'entre els que plantegen els estudiants del Tecnocampus. També es lliurarà un premi al millor projecte emprenedor en l’àmbit de la formació professional.

Els premis són una iniciativa del TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró. A més de les empreses que actuen com a mecenes, hi col·laboren la Diputació de Barcelona, el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i el d'Empresa i Coneixement de la Generalitat (mitjançant  Catalunya Emprèn i ACCIÓ), el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (GENTIC), l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), l’Associació Dóna`t un impuls,  la Cambra de Comerç de Barcelona, BANC i PIMEC.

]]>
<![CDATA[ Sis start-up presenten els seus projectes al fòrum d’inversió TecnoCampus&BMBC ]]> Wed, 22 Jul 2020 00:00:00 +0200

El passat 15 de juliol, el TecnoCampus, en col·laboració amb l’associació empresarial Barcelona Maresme Business Club (BMBC), va organitzar un fòrum d’inversió en què van participar sis start-up de l’ecosistema del TecnoCampus.

La benvinguda de l’acte va ser a càrrec de Josep Lluis Checa, director general del TecnoCampus, i Carlos Povedano, vicepresident de BMBC. L’acte va ser conduit per Clàudia Danesi, directora de l’àrea d’empresa i emprenedoria del TecnoCampus

Les start-up van presentar els seus projectes davant un auditori format per empresaris, en un format d’un pitch de 8-10 minuts i posteriorment s’obria un torn de preguntes per part dels assistents i potencials inversors.

Jordi Clavel, inversor i empresari membre de BMBC va tancar l’acte.

A la finalització de les presentacions, es va habilitar al foyer un espai de networking perquè els emprenedors mostressin els seus productes i interactuessin amb els inversors.

Les start-up que van participar al fòrum són els següents:

 • Evix, presentat per Marc Millet. Start-up que desenvolupa un sistema d’airbag de protecció cervical per a cascs adreçat amb el primer prototip a ciclistes però que pot ser replicable a altres esports.
 • Inviertis, presentat per Sonia Vilanova, ha desenvolupat una plataforma online immobiliària que connecta inversors amb venedors d’immobles amb inquilins amb contracte vigent per garantir fluxos de caixa des del primer dia. Vol esdevenir una eina de gestió de la inversió per a inversors per garantir màxima rendibilitat de les seves inversions.
 • Nomad Ocean, presentat per Victor Camon, és una empresa dedicada a crear productes innovadors de protecció solar per a esportistes que practiquen esports a l’aire lliure en temperatures extremes. Destaquen, aquests productes, per la practicitat en l’ús mentre es fa l’esport, i la seva sostenibilitat.  
 • Enigmastour, presentat per Isabel Vico, desenvolupa apps de gamificació ideades perquè els turistes puguin conèixer una ciutat i els seus racons més importants a través d’un joc d’enigmes (city game). L’app ofereix tot el necessari per moure’s per la ciutat, com dades d’interès (informació cultural i curiositats), recomanacions i descomptes a restaurants o sinèrgies amb altres turistes.
 • Opositatus, presentat per Alexandro Izquierdo, ha desenvolupat una plataforma de publicitat i cerca d’oposicions que ofereix assessorament i connecta aquests opositors amb els centres de preparació.
 • The running republic, presentat per Paolo Quagliotti, dissenya, fabrica i comercialitza roba esportiva tècnica i sostenible per a runners. El projecte, en una segona fase, vol esdevenir una plataforma de personalització en la qual els esportistes, dissenyadors, influencers podran dissenyar, crear i vendre les seves edicions limitades de roba esportiva.
]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus celebra la graduació dels màsters universitaris en Logística, Cadena de Subministraments i Negocis i en Emprenedoria i Innovació ]]> Wed, 22 Jul 2020 00:00:00 +0200

El TecnoCampus va celebrar el passat divendres 17 de juliol la graduació de la primera promoció del Màster Universitari en Logística Cadena de Subministraments i Negocis Marítims, i la vuitena del Màster en Emprenedoria i Innovació, títols oficials de la Universitat Pompeu Fabra.

Amb totes les mesures de seguretat, respectant les distàncies establertes, es va realitzar el lliurament de diplomes als estudiants del Màster Universitari en Emprenedoria i Innovació i a la primera promoció del Màster Universitari en Logística Cadena de Subministraments i Negocis Marítims.

L'acte va estar presidit pel director general del TecnoCampus Josep Lluís Checa, i va comptar amb l'assistència del director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus, Josep Maria Raya, i dels directors dels respectius programes, Giovanni Giusti i Jesús Martínez.

En els seus parlaments, tots van coincidir en que ha estat un any molt difícil per a les dues parts, tant per a la Universitat -equip docent i administratiu- com per als estudiants, que han hagut de adaptar-se de forma immediata a un nou sistema de classes en línia i a un conjunt d'avaluacions molt diferents de les que es realitzaven anteriorment, però amb la mateixa rigorositat i qualitat que exigeix ​​un títol oficial d'una Universitat tan prestigiosa com la UPF. Per aquest motiu van dedicar una especial felicitació a tots els integrants d'aquesta promoció.

En el cas de logística, es van graduar 28 estudiants de 7 nacionalitats, que majoritàriament ja estan treballant en importants empreses de el sector, i dels quals un grup important ha tornat als països d'origen, on esperen posar en pràctica les competències adquirides en aquest màster. Per part dels graduats, el parlament el va realitzar l'estudiant Valentina Salinas, que també és col·laboradora de l'empresa Bytemaster, i que va agrair a la Universitat tot el que han après i va destacar la importància de les relacions humanes i de la feina en equip que van construir entre companys al llarg de el curs acadèmic.

En el cas del Màster en Emprenedoria i Innovació, els representants en l'acte dels 50 nous titulats van ser Maria Victòria Garcia Castro i José Luis Motta, que van destacar l'esforç realitzat i els coneixements i experiències adquirides en el curs en el camp de l'emprenedoria.

]]>
<![CDATA[ Ets una start-up del sector tèxtil i moda? La nova incubadora Reimagine Textile t’interessa! ]]> Mon, 20 Jul 2020 00:00:00 +0200

Neix la primera incubadora tèxtil/moda de Catalunya amb projecció internacional. Presenta la teva candidatura i converteix-te en una de les primeres start-ups envoltades de recursos per créixer.

Les noves instal·lacions permetran ampliar-ne la capacitat: actualment acull cinc start-ups i, a partir del  setembre, n’allotjarà cinc més. Sigues una d’elles!

La nova incubadora proporciona espais d’allotjament i equipaments com el plató fotogràfic, espai de showroom, fablab de prototipatge i sales de reunions.

Les start-up allotjades disposaran d’assessorament de negoci i tecnològic, així com també accés a finançament per fer créixer la nova empresa.

Avantatges:

 • Espai coworking equipat per a empreses de tèxtil i moda
 • FabLab d’experimentació i prototipatge amb assistència tècnica
 • Atelier de mostraris
 • Zona shooting totalment equipada
 • Showroom i sales de reunions
 • Mentoring
 • Transferència de coneixement i tecnologia
 • Enllaç amb la indústria tèxtil local
 • Accés a finançament
 • Incorporació a l’ecosistema tèxtil innovador
 • Comunitat Parc Empresarial TecnoCampus
 • Localització a primera línia de mar
 • Projecció internacional

Qui hi pot optar?

Joves projectes que apostin per:

 • Ús de teixits intel·ligents, funcionals i sostenibles
 • Wearables
 • Materials innovadors
 • Economia circular tèxtil
 • Digitalització de processos per la indústria tèxtil o retail
 • Impressió 3D aplicada al tèxtil i moda
 • I altres solucions innovadores

Presenta el teu projecte! Data límit per a inscripcions: 18 de setembre.

Més informació: www.reimaginetextile.com/incubadora.

REIMAGINE TEXTILE és l’aposta estratègica pel sector tèxtil que fa l’Ajuntament de Mataró, de la mà del TecnoCampus i el centre tecnològic EURECAT. El nostre objectiu és reinventar la indústria tèxtil pivotant en la innovació, la tecnologia i la sostenibilitat.

]]>
<![CDATA[ Publicades en línia les sessions de les Portes Obertes virtuals dels ensenyaments de tecnologia, empresa i salut ]]> Wed, 15 Jul 2020 00:00:00 +0200

Durant els últims mesos hem realitzat diverses trobades online amb futurs estudiants universitaris. Ara tens l'oportunitat de tornar-les a veure o de fer-ho per primer com si no hi vas poder assistir.

Què hi trobaràs?

 • El coordinador de cada grau fa una explicació detallada d'aspectes com el pla d’estudis, els trets característics del grau o la doble titulació, …
 • Un estudiant, t’explicarà de primera mà els punts forts d’estudiar al TecnoCampus, en un entorn únic on afavorim la internacionalització, l’emprenedoria i la connexió amb el món professional. 

Accedeix a totes les gravacions al portal futurestudiant.tecnocampus.cat.

]]>
<![CDATA[ Acord amb el Port de Mataró per aprofundir en formació, pràctiques i recerca ]]> Wed, 15 Jul 2020 00:00:00 +0200

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president del Port de Mataró, Isidre Gavín, i l’alcalde de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, David Bote, han signat el conveni de col·laboració entre les dues entitats per fomentar un reforç mutu de les activitats d’ambdues institucions que contribueixi a l’estratègia de desenvolupament del model territorial de Mataró.

Des de la perspectiva del Port, l’objectiu d’aquesta col·laboració és arribar a esdevenir un port esportiu líder en la seva estratègia i gestió, gràcies a   la innovació i polítiques sostenibles d’economia blava.

El TecnoCampus, per la seva part, vol comptar amb el suport del Port per continuar desenvolupant una formació innovadora, professionalitzadora, vinculada a la realitat social i territorial, i que impulsi la recerca, la transferència de coneixement i l’emprenedoria en un àmbit on ha esta pioner amb la posada en marxa del Grau en Logística i Negocis Marítims o el Màster universitari en Logística, Cadena de Subministraments i Negocis Marítims.

Amb aquest objecte està prevista la realització d’estudis de diagnosi i estratègia així com “estudis pilot”, l’organització de jornades, conferències o seminaris per la difusió i l’intercanvi de coneixement o la promoció i realització de publicacions acadèmiques i d’interès per al sector. Pel que fa als espais, totes dues entitats podran fer ús recíproc dels seus equipaments per dur a terme activitats pròpies i es treballarà per poder-ne crear de nous per a usos docents d’interès mutu.

Pel que fa als aspectes formatius, el conveni inclou la realització de programes de formació professional reglada i no reglada, cursos d’especialització i/o formació permanent, treballs de Fi de Grau o de Màster d’interès pel Port, així com la realització de pràctiques dels estudiants del TecnoCampus dins els àmbits del conveni.

El marc de col·laboració també estableix programes per empènyer, assessorar i donar suport a emprenedors i emprenedores que vulguin crear negocis vinculats a l’economia blava.

]]>
<![CDATA[ Pla de contingència per a la docència del curs 2020-21 ]]> Wed, 15 Jul 2020 00:00:00 +0200

El TecnoCampus referma el seu compromís amb la presencialitat en la docència. No obstant això, s'ha elaborat un document marc amb la previsió de començar el curs 2020-2021 amb un model híbrid en què, durant un temps, es  compagini la presencialitat amb la docència online. 

En aquest sentit, el Comitè Acadèmic ha aprovat el Pla de contingència per a la docència del curs 2020-21, que s’ha basat en les indicacions rebudes per part de la Generalitat en el marc del Pla sectorial d’Universitats del PROCICAT.

Aquest document es base en una sèrie de principis, entre els quals destaquen:

 • Principi bàsic: l’aula i la presencialitat han de tornar a ser eixos centrals de la docència, fins allà on sigui possible en el marc de la situació sanitària.
 • Tres modalitats de docència: s’estableix la docència presencial al 100% (grups petits, les mínimes); la docència híbrida rotacional (el professor/a farà la seva classe a l’aula amb un grup reduït, rotatori, dels estudiants matriculats, i la resta d’estudiants ho seguirà per streaming); docència 100% online, síncrona. TOTES les assignatures, amb una intensitat que es concretarà el mes de setembre, tindran en alguna mesura, aquestes modalitats.
 • Els estudiants de primer, de nou accés, mancats de referències a la Universitat, tindran més presencialitat en la docència.
 • La presencialitat es prioritzarà, també, en assignatures pràctiques.
 • L’avaluació continuada tindrà més pes que actualment, d’acord amb la recomanació que s’ha fet als docents.
 • L’estudiant ha de saber dia a dia la planificació docent del trimestre. El compromís és que el setembre, en el moment de la matrícula, l’estudiant en tindrà ple coneixement.
 • Aquest pla per a la docència s’ha de complementar amb el pla de prevenció (mesures de prevenció sanitària a adoptar).
 • Estudiants de nou accés: es podria endarrerir la data d’inici de curs (per l’endarreriment de matrícula), només en el cas dels estudiants de nou accés.

Descarrega el pla.

]]>
<![CDATA[ La Generalitat acredita el TecnoCampus com a agent de suport a la internacionalització empresarial ]]> Tue, 14 Jul 2020 00:00:00 +0200

L’Agència per a la competitivitat de l’empresa (ACCIÓ) de la Generalitat de Catalunya acredita el TecnoCampus com agent de suport a la internacionalització.

L'acreditació d'Agent de suport a la internacionalització reconeix TecnoCampus com a entitat capacitada per donar suport a les empreses que volen sortir a l’exterior fruit de l’experiència en assessorament empresarial.

Aquest segell ens dona prestigi com a entitat referent de suport a la internacionalització al nostre territori i ens permet accedir a línies de finançament i/o programes que convoquin per a l’execució de serveis i activitats en aquest àmbit

Sota el nom de Go Global, TecnoCampus va posar en marxa al 2017 un programa d’acompanyament a les startups i empreses del Maresme que tenen la voluntat d’iniciar les vendes internacionals i/o millorar la seva estratègia exportadora.  El programa inclou serveis  d’assessorament per part d’experts en comerç internacional, estratègic i operatiu; així com en màrqueting digital internacional. A més a més, TecnoCampus és membre de diverses xarxes internacionals de parcs empresarials, amb els quals manté convenis de Softlanding oferint la possibilitat d’un suport operatiu al país destí.

Aquesta acreditació, doncs, suposa un pas més cap a la consolidació d’aquest servei clau pel creixement i la millora de la competitivitat de les empreses.

Noves línies de finançament ENISA per a pimes i startups innovadores sense garanties .

L’Empresa Nacional d’Innovació, ENISA, depenent del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme ofereix finançament per a emprenedors i empreses amb la finalitat de donar suport a la creació, creixement i consolidació de les empreses innovadores amb l’única garantia de la viabilitat del projecte empresarial

Aquest línies són:

 • Línia emprenedors :Préstecs d'entre 25.000 € i 300.000 €, sense garanties. Dirigida a donar suport a les primeres fases de vida de pimes promogudes per emprenedors, sense límit d'edat.
 • Línia Joves Emprenedors: Préstecs d'entre 25.000 € i 75.000 €, sense garanties. Té com a finalitat afavorir la posada en marxa de projectes empresarials impulsats per joves de fins a 40 anys.
 • Línia creixement: Préstecs d'entre 25.000 € i 1,5 M €, sense garanties. Dirigida a donar suport als projectes empresarials de companyies interessades a expandir el seu negoci o aconseguir una millora competitiva.

Des del TecnoCampus us podem informar sobre les característiques de les diferents línies de finançament i donar suport en el desenvolupament del pla de negoci necessari per la tramitació d'aquest instrument.

Persona de contacte : Iolanda Fernández yfernandez@tecnocampus.com

]]>
<![CDATA[ Noves línies de finançament ENISA, sense garanties, per a pimes i startups innovadores ]]> Tue, 14 Jul 2020 00:00:00 +0200

L’Empresa Nacional d’Innovació, ENISA, depenent del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme ofereix finançament per a emprenedors i empreses amb la finalitat de donar suport a la creació, creixement i consolidació de les empreses innovadores amb l’única garantia de la viabilitat del projecte empresarial

Aquest línies són:

 • Línia emprenedors :Préstecs d'entre 25.000 € i 300.000 €, sense garanties. Dirigida a donar suport a les primeres fases de vida de pimes promogudes per emprenedors, sense límit d'edat.
 • Línia Joves Emprenedors: Préstecs d'entre 25.000 € i 75.000 €, sense garanties. Té com a finalitat afavorir la posada en marxa de projectes empresarials impulsats per joves de fins a 40 anys.
 • Línia creixement: Préstecs d'entre 25.000 € i 1,5 M €, sense garanties. Dirigida a donar suport als projectes empresarials de companyies interessades a expandir el seu negoci o aconseguir una millora competitiva.

Des del TecnoCampus, us podem informar sobre les característiques de les diferents línies de finançament i donar suport en el desenvolupament del pla de negoci necessari per la tramitació d'aquest instrument.

Persona de contacte : Iolanda Fernández yfernandez@tecnocampus.com

]]>
<![CDATA[ Deu start-ups participen en la primera edició del programa TecnoCampus StartHealth ]]> Tue, 14 Jul 2020 00:00:00 +0200

El TecnoCampus, amb el suport d’ACCIÓ, ha posat en marxa TecnoCampus StartHealth, un programa d'acceleració destinat a projectes d'alt potencial de creixement en el sector salut. El programa ofereix suport en la validació de la tecnologia i el model de negoci, en el llançament del producte al mercat i i en l'accés a finançament per accelerar el seu creixement.

StartHealth s'adreça a startups de nova creació, fins a cinc anys de vida, que desenvolupin innovacions tecnològiques vinculades al sector salut en els àmbits: Digital Health (Plataformes web, mòbils, IA, IoT, Big Data), Medical Devices (Instruments mèdics, Rehabilitació, Diagnosis malalties) i Biotech.

El passat 15 de juny es va tancar la convocatòria amb la recepció de 29 sol·licituds. El comitè d’avaluació, amb el suport d’ACCIÓ i amb assessorament d’un expert en el sector, n’ha seleccionat deu, que són les següents:

 • DeltaQon: dispositiu mèdic portàtil i fàcil d’utilitzar que proporciona mesures d’alta precisió del moviment articular del cos humà mitjançant sensors inercials. Incorpora una plataforma online amb tecnologia IOT i intel·ligència artificial que permet detectar malalties degeneratives causades per accidents o mals moviments
 • PostOpAtHome: eina de telemedicina (mhealth) dissenyada per a la monitorització extrahospitalària del període postoperatori
 • App per a la millora del diagnòstic i la gestió del risc de la disfàgia orofaringe en els hospitals mitjançant l’ús d’Intel·ligència Artificial.
 • IMAHub (Intelligent Medication Assistant): plataforma de telemedicina que incorpora tecnologia d’intel·ligència artificial i Machine Learning que monitoritza l’adherència terapèutica en temps real per evitar oblits en la presa de la medicació i errors en la medicació, a més de predir el risc de recaigudes.
 • Dinbeat LIFE: monitor multiparamètric de butxaca que permet fer el tracking d’electrocardiograma, freqüència cardíaca i respiratòria, temperatura, oximetria, activitat i posició en pacients independentment de la seva localització i en temps real.
 • Sycai Medical: software basat en deep Learning i Big Data que ajuda els radiòlegs en la detecció de lesions pancreàtiques sobre imatges de TACs.
 • Breaz: COPD Detect: dispositiu per detectar de manera precoç la malaltia respiratòria crònica, MPOC,  que bloqueja progressivament les vies respiratòries que provoca problemes respiratoris greus. El dispositiu està dissenyat específicament per a l’atenció primària (on hi ha la majoria de pacients no diagnosticats) com a eina per al cribratge ràpid de la malaltia pulmonar obstructiva crònica.
 • Age&TheCity:app vinculada a un wearable que utilitza tecnologia Big Data i Machine learning que ofereix recomanacions personalitzades que promouen l’envelliment saludable. Eina que ofereix informació molt útil per les autoritats sanitàries per implementar polítiques de salut pública orientades a millorar la prestació dels serveis i aconseguir que les ciutats siguin més saludables.
 • Exheus: ofereix informació en temps real a través de l’anàlisi de l’expressió dels gens (RNA) i la intel·ligència artificial que permet mesurar i controlar amb precisió els canvis que pateix el cos en funció de la nutrició i l'exercici realitzat mitjançant biomarcadors genètics, reduint els problemes de salut derivats i millorant el rendiment i la recuperació de forma personalitzada.
 • SeptiLoop: dispositiu mèdic que permet identificar casos de sepsis mitjançant una tecnologia i uns biomarcadors innovadors que permeten la identificació de la malaltia, en estadis molt prematurs i d’una manera molt ràpida.

Durant cinc mesos, les deu start-ups seleccionades gaudiran d’assessorament expert individualitzat, formació especialitzada, connexió amb l’ecosistema innovador, accés a finançament i espai de treball gratuït a la incubadora TecnoCampus.

El programa compta amb la col·laboració de Ship2B, Bstartup Health, UPF Ventures, 101 ventures, Barcelona Health Hub, Capital Cell, el Consorci Sanitari del Maresme, Fundació TIC Salut Social i la Diputació de Barcelona.

]]>
<![CDATA[ Oberta la inscripció als cursos d'idiomes ]]> Tue, 14 Jul 2020 00:00:00 +0200

El TecnoCampus organitza cursos d’idiomes impartits per un equip docent sota la direcció del servei d’Idiomes de la UPF. La superació dels cursos permet obtenir un certificat avalat per Idiomes UPF. Els certificats, amb la garantia de reconeixement UPF, acrediten el tipus de curs, el nombre d'hores i el nivell establert dins del Marc europeu comú de referència. Aquests cursos s'adrecen primordialment a estudiants dels centres universitaris del parc, però estan oberts a la inscripció de treballadors de les empreses del parc.

Informació general:

Modalitats: presencial o semi-presencial. Modalitat presencial: tres hores seguides un dia a la setmana (dimarts o dijous) en horari de matí o tarda. Modalitat semi-presencial (només anglès): dues hores presencial un dia a la setmana en horari dimarts a les 9h o dijous a les 18h.

Calendari: Les classes comencen el dia 29 de setembre del 2020 i finalitzen el 18 de juny del 2021. Consulta calendari acadèmic.

Places: Les places són limitades, màxim 30 estudiants modalitat presencial i 20 en modalitat semipresencial.

Certificació: La superació dels cursos permet obtenir un certificat avalat per Idiomes UPF. Els certificats, amb la garantia de reconeixement UPF, acrediten el tipus de curs, el nombre d'hores i el nivell establert dins del Marc europeu comú de referència.

Requisits: Acreditar el nivell previ d'idioma. Per saber el teu nivell hauràs de fer la Prova de Diagnosi Lingüística-PDL (si no l´has fet) o bé acreditar-lo amb una certificació oficial del nivell assolit fins ara.

 Preus

Matrícula Aula Oberta d’Idiomes: 595€

Certificat acreditatiu: 30€ (preu orientatiu)

Procés d’inscripció a l’Aula Oberta d’Idiomes:

Preinscripcions obertes fins el 2 d’octubre del 2020 a las 14:00 h.

Formulari de preinscripció: Emplena el formulari en aquest enllaç

Procés d’inscripció a la Prova de Diagnòstic Lingüístic (PDL):

Preu:15 €

Realització de la Prova de Diagnòstic Lingüístic (PDL) d'anglès pròpia del servei d’Idiomes UPF. per poder adreçar els interessats als nivells adequats. 

Pots consultar quins casos en què pots estar exempt de la realització de la PDL en el web  https://www.tecnocampus.cat/ca/aula-oberta-idiomes

Inscripció a la PDL: Link agenda (http://agenda.tecnocampus.cat/go/PDL_AOI_2020)

Data límit per inscriure-s'hi: 2 d’octubre de 2020.

NOTA: La realització de la PDL no assegura l'obtenció de la plaça als cursos de l'Aula Oberta d'Idiomes

]]>
<![CDATA[ Rebeca Pérez fundadora d’Invertis i Mariam Ayadi, CEO de Wipass, ambues ubicades al TecnoCampus, escollides com a dones emprenedores referents pel diari El Referente ]]> Tue, 14 Jul 2020 00:00:00 +0200

Rebeca Pérez és fundadora i CEO de Inviertis, el primer mercat en línia de propietats en rendibilitat per invertir en propietats com en actius financers; un market place immobiliari per a propietats que ja tenen inquilins i una eina de presa de decisions i gestió integral per a inversors. És graduada en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació al TecnoCampus/Universitat Poempeu Fabra i va treballar en diversos llocs com a professora abans d'impulsar Inviertis.

Mariam Ayadi és graduada en Màrqueting i Comunitats Digitals al TecnoCampus/Universitat Pompeu Fabra i CEO de Wippas, una app que permet que els convidats puguin connectar-se a una xarxa Wi-Fi fàcilment amb només moure una mà. Per a ella, els únics límits són a la creativitat, i, en el sector de les empreses i fins i tot en la vida personal, tot és qüestió d'investigar, experimentar i provar però, sobretot, perseverar.

Veure la noticia

]]>
<![CDATA[ "La fita d'envellir convertida en amenaça", article de la professora Esther Cabrera ]]> Fri, 10 Jul 2020 00:00:00 +0200

La professora Esther Cabrera, directora del Màster en Atenció Integrada en la Cronicitat i l'Envelliment i directora de la Càtedra d'Enveliment i Qualitat de Vida del TecnoCampus, apunta en un article a La Vanguardia que "el nostre model residencial, ha quedat patent, necessita una profunda transformació. L'evident fragmentació dels nostres serveis social i sanitaris ha donat lloc a una despersonalització de l'atenció i ha deixat una fotografia desenfocada del que haurien de ser les residències geriàtriques, tot i el gran i admirable esforç que han fet molts professionals per pal·liar el dany de la pandèmia."

Pots llegir-lo aquí.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus acull les proves d'accés a la Universitat ]]> Tue, 07 Jul 2020 00:00:00 +0200

El TecnoCampus acull des d'avui i durant tota la setmana un total de 205 estudiants que hi faran les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). Es tracta d'alumnes deles centres Freta Mataró, GEM, Institut Esteve Albert, Institut Laia l'Arquera, Maristes Valldemia i Escola Pia Santa Anna.

Les proves es duran a terme entre els dies 7 i 10 de juliol, després que s'haguessin de posposar com a conseqüència de l'estat d'alarma decretat per l'emergència sanitària del Covid-19.

Aquest fet provocarà, així mateix, un endarriment del procés de preinscipció i matrícules universitàries, sobre els quals el TecnoCampus ha obert una pàgina informativa on dona a conèixer, a més, l'oferta de titulacions que es poden cursar als seus centres, adscrits a la UPF. El TecnoCampus és, a més, seu territorial de l'Oficina d'Accés a la Universitat i proporciona informació als futurs universitaris sobre qualsevol dubte relacionat amb el seu pas a l'educació superior.

]]>
<![CDATA[ Article del professor Faúndez a la revista indexada de primer quartil IEEE Access ]]> Mon, 06 Jul 2020 00:00:00 +0200

El professor Marcos Faúndez publica l'article "Advanced Parametrization of Graphomotor Difficulties in School-Aged Children" ​a la revista indexada de primer quartil IEEE Access.

En aquest article, s'analitza l'escriptura de nens de tercer i quart de primària amb dificultats grafo-motrius i es proposen  tres noves tècniques avançades de parametrització d’escriptura basades en espectres de modulació, derivades d’ordre fraccionari i transformació wavelet per millorar la identificació de les dificultats grafoescriturals.

Aquest treball s'emmarca en la línia de recerca del Grup de tractament del senyal i dades sobre anàlisi d'escriptura aplicat a seguretat i salut.

]]>
<![CDATA[ Trobada internacional dins del projecte "THEI 2.0" ]]> Mon, 06 Jul 2020 00:00:00 +0200

El dilluns 29 de juny i dimarts 30 de juny s’ha celebrat la segona reunió plenària del projecte THEI 2.0. finançat per la Comissió Europea sota el programa Erasmus+, European Forward Looking Cooperation Projects in the fields of Education and Training. En el projecte THEI2.0 hi participen cinc institucions d’Educació Superior d’Europa: la Universitat d’Aveiro, Portugal, Dundalk Institute of Technology, Irlanda, Lappeenranta University of Technoloy de Finlàndia, l’Strascheg Center for Entrepreneuship, Alemània, i el TecnoCampus.

La trobada ha estat hostatjada a partir de la plataforma tecnològica del Tecnocampus, que permet treballar en xarxa en format no presencial en projectes col·laboratius. Inicialment es tractava d'una jornada presencial que donava continuïtat a les darreres trobades celebrades a Aveiro i a Brussel·les però les circumstàncies de la pandèmia pel Covid19 van aconsellar celebrar aquest esdeveniment en aquesta modalitat.

El projecte desenvolupa una proposta evolutiva de l’eina HEInnovate per a esdevenir una plataforma d’anàlisi i suport estratègic per a fomentar la capacitat emprenedora i innovadora de les Institucions d’Educació Superior. La reunió va servir per a fer una anàlisi dels sis primers mesos de desenvolupament del projecte i establir els criteris de disseny de la plataforma.

Dins de TecnoCampus, el grup de treball està encapçalat per la professora Ester Bernadó directora de l'Escola Superior Politècnica Tecnocampus; i hi participa, com a membre de la mateixa escola, el professor Jaume Teodoro També hi participen el servei d'innovació docent -Carme Rovira- i des del servei d'emprenedoria i empresa -Ferran Huidrobo-. 

La iniciativa HEInnovate en què s'engloba el projecte té per objecte la millora de les competències, els serveis i les iniciatives  en emprenedoria i innovació en el camp de l'educació superior a la Unió Europea, així com valorar i mesurar resultats i proposar mesures evolutives. Es pot trobar més informació d'aquesta iniciativa de la UE i l'OCDE a https://heinnovate.eu/en

]]>
<![CDATA[ Directores i deganes de les escoles d'infermeria defensen la presencialitat de les pràctiques clíniques ]]> Wed, 01 Jul 2020 00:00:00 +0200

Les directores i deganes de les Escoles d’Infermeria de Catalunya han fet arribar un comunicat al Departament de Salut mostrant la seva preocupació pel desenvolupament de les pràctiques clíniques curriculars dels estudiants del Grau en Infermeria en tot el territori català, recolzant el comunicat que els degans i deganes de Medicina de Catalunya han publicat referent a la presencialitat de les pràctiques clíniques.

Les pràctiques clíniques dels estudiants d’infermeria dels diferents cursos es van veure interrompudes a inicis de març per l’efecte de la pandèmia del Covid-19 i cadascuna de les facultats/escoles universitàries que imparteixen el grau varen prendre les decisions més oportunes en funció de les directrius rebudes en l’àmbit universitari per tal de substituir aquestes pràctiques per altres activitats no presencials. Paral·lelament es va demanar als estudiants que s’incorporessin a fer tasques de suport amb contractes d’auxili (estudiants de 4t curs) i també fer voluntariat, la qual cosa era incoherent amb la resolució anteriorment presa.

A les portes del curs 2020-21, els centres sanitaris, avalats pel Departament de Salut, proposen la limitació de places de pràctiques clíniques als estudiants de grau per motius de garantir el distanciament, sense tenir en compte la casuística de cada tipologia d’estudiant, que en el cas de les pràctiques dels estudiants d’infermeria sempre hi ha un estudiant per infermera per tant sempre es respecta el nombre d’estudiants en els actes assistencials. La possibilitat que el curs vinent 2020-21 els estudiants continuïn sense poder fer pràctiques clíniques presencials o bé en tinguin limitacions posa en risc la seva formació perquè necessàriament han de fer aquest aprenentatge amb les persones en situació real, a qualsevol dels àmbits assistencials previstos.

Alhora aquesta situació podria suposar un endarreriment de la seva graduació i la disminució de graduats en les properes promocions, posant així en risc el propi sistema sanitari donada la manca estructural de professionals infermeres. Així doncs, l’ADEIC, en representació de totes les facultats i escoles universitàries, demana que es faci una planificació de places de pràctiques normalitzada en totes les organitzacions sanitàries i sociosanitàries per al pròxim curs acadèmic 2020-21, i que en cas de rebrot epidèmic es mantingui la pràctica clínica, valorant en cada moment la millor ubicació juntament amb els responsables dels diferents centres universitaris.

El present comunicat el signen les directores i deganes de totes les facultats i escoles de les universitats catalanes on s’imparteix el grau en infermeria: Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Rovira i Virgili, Universitat de Girona, Universitat de Lleida, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Vic, Universitat de Manresa, Universitat Ramon Llull i Universitat Internacional de Catalunya.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus proposa jocs motrius a l'escola Rocafonda en el marc del projecte Magnet ]]> Wed, 01 Jul 2020 00:00:00 +0200

Estudiants del TecnoCampus han elaborat una proposta de jocs motrius virtuals perquè l’alumnat de l’escola Rocafonda, confinat arran del Covid-19, pogués seguir fent exercici des de casa. Des de l’assignatura Teoria i pràctica del joc motor i expressió corporal, han fet una proposta d’activitats motrius virtuals que contribuïssin a la relació entre l’alumnat de l’escola, amb qui mantenen aliança Magnet, Tecnologia i futur, t’emocionarà!

L'acció forma part del projecte Magnet, que impulsa la Fundació Jaume Bofill i en el qual participa el TecnoCampus des de l'any passat com a centre partner de l'Escola Rocafonda de Mataró, centre d'alta complexitat amb el qual es treballen diferents activitats des de les tres escoles universitàries

En aquest article podeu llegir l'acció impulsada per la professora Anna Castells, en el marc de la seva assignatura de Jocs, però sent un regal d'activitat pels nens de l'escola en el moment de confinament i una estratègia d'aprenentatge destacable per als estudiants que cursen aquesta assignatura.
 

]]>
<![CDATA[ Oberta la convocatòria de les beques de grau per a esportistes d’alt nivell ]]> Mon, 29 Jun 2020 00:00:00 +0200

Fer compatible l’esport d’alta competició amb els estudis universitaris de grau. Aquesta és la filosofia de les beques per a esportistes d'alt nivell, posades en marxa el curs 2014-15 pel TecnoCampus, sis entitats esportives de la ciutat i el Club Balonmano Granollers, i que fins aquest curs han beneficiat 68 estudiants. La convocatòria per al curs 2020-2021 d'aquestes beques ja està oberta.

Els clubs de la ciutat adherits al programa, i que financen el 50% de la beca, són el Centre Natació Mataró, el Centre Atlètic Laietània, el Club Esportiu Iluro Hoquei Club, el Club Joventut Handbol Mataró, el Club Hoquei Mataró i el Club Esportiu Futsal Mataró.

En tot els casos, la beca està dotada amb un import de 1.500  euros, dels quals la meitat els aporta el club al qual pertany l’estudiant becat i la resta, la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, titular de tres centres universitaris adscrits a la Universitat Pompeu Fabra.

Tota la info està disponible aquí: https://www.tecnocampus.cat/ca/beques/esportistes-alt-rendiment

]]>
<![CDATA[ Es modifiquen els criteris de progressió en els estudis de grau ]]> Thu, 25 Jun 2020 00:00:00 +0200

Us informem que a partir del curs 2020-2021 es modifiquen els criteris de progressió d’estudis dels graus universitaris. La nova normativa redueix al 50% el nombre de crèdits superats necessaris per progressar a 2n curs (anteriorment era necessari un 66%). Per a cursos posteriors, s’han d’haver superat com a mínim el 50% dels crèdits corresponents al curs precedent, el 90% del curs anterior a aquest (anteriorment era un 100%) i el 100% dels cursos anteriors.

Podeu consultar la nova normativa en aquest enllaç.

En breu trobareu actualitzats els quadres de permanència i progressió de cada estudi en aquest enllaç de la web de TecnoCampus.

]]>
<![CDATA[ TecnoGames: premis als millors videojocs fets per estudiants. 3 de juliol a les 12 h ]]> Thu, 25 Jun 2020 00:00:00 +0200

El proper 3 de juliol a les 12 h, t’esperem a l’entrega de premis de la 4ª edició de TecnoGames, la gala i mostra de treballs realitzats per estudiants del Grau en Disseny i Producció de Videojocs i del doble Grau en Enginyeria Informàtica i Videojocs amb l’objectiu de posar en valor la feina duta a terme durant el tercer trimestre del curs a les assignatures de Projecte de Creació i Desenvolupament II i III.

Donades les circumstàncies generades per la crisi sanitària del COVID-19, la gala es transmetrà en format online. Tanmateix, els projectes dels alumnes es mostraran en format virtual a través del web TecnoGames 2020, on es poden descarregar per tal de jugar-hi.

PREMIS

El TecnoGames és un concurs on els videojocs participants aspiren a diversos premis. Els premis són els següents:

Premi al Millor Videojoc de segon: TBA
Premi al Millor Disseny: TBA
Premi al Millor Art: TBA
Premi a l’Excel·lència Tècnica: TBA
Premi a la Millor Sonorització: TBA
Premi al Millor Videojoc pel Públic: TBA
Premi al Millor Videojoc per la Indústria: TBA

JURAT DE LA INDÚSTRIA
Enguany per aquesta edició el TecnoGames compta amb un jurat d’experts format per Isidro Gilabert (Head of Product a Tangelo Games), Reinhard Pollice (Business and Product Development Director / Executive Producer a THQ Nordic) i Salva Fernàndez (Coordinador editorial de MeriStation Magazine).

Aquest jurat serà l’encarregat de valorar els projectes i otorgar el premi al Millor Videojoc per la Indústria.

VOT DEL PÚBLIC
Per altra banda, aquest curs estrenem un premi. Els estudiants decidiran qui és el guanyador del premi al Millor Videojoc pel Públic.

Per tal de poder emetre un vot (només un vot per estudiant), cal iniciar sessió a Google amb el compte de la Universitat i accedir al formulari a través de l’enllaç següent.

Consulta tota la informació dels TecnoGames 2020

Segueix l'esdeveniment ( (password = tecnogames)

]]>
<![CDATA[ La taula per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró dona llum verda a les 10 primeres mesures de xoc ]]> Thu, 18 Jun 2020 00:00:00 +0200

La Taula per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró ja ha validat les 10 primeres mesures de xoc per afavorir la reactivació de la ciutat, algunes de les quals ja s’han posat en marxa. La Taula, que té per objectiu elaborar el Pla per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró, es va constituir divendres 22 de maig i està integrada per l’alcalde, David Bote, els representants dels grups municipals i els membres del Consell Econòmic i Social de Mataró (CESM) que donen suport al pacte (FAGEM, PIMEC, UGT i CCOO).

Les accions acordades s’inclouen en l’eix “Mataró Reconstrucció des de la reactivació econòmica i el foment de l’ocupació” del Pla. Aquest eix es proposa afavorir la reactivació econòmica -especialment dels sectors més afectats com el comerç, la restauració o l’hostaleria-; impulsar una economia saludable i circular; donar suport a la indústria i a l’activitat productiva; i ajudar a les empreses a la transformació digital, entre d’altres.

Per contribuir a la presa de decisions, s’ha creat un observatori específic de l’impacte de la crisi de la Covid-19 a la ciutat, que funciona com a instrument de seguiment i aporta dades a nivell demogràfic, laboral, econòmic, d’habitatge, cohesió social...

Les mesures acordades en la primera reunió de la Taula de reconstrucció social i econòmica són les següents:

 1. Realitzar un monitoratge periòdic, a través d’enquestes, per conèixer les necessitats i evolució de les empreses.
 2. Facilitar un banc de proveïdors per a la compra de materials necessaris per a la nova realitat.
 3. Assessorament per a l’optimització dels costos del subministrament elèctric dels establiments.
 4. Distribució de guia de bones pràctiques, per dotar els empresaris de pautes clares a seguir per reobrir els seus negocis i donar seguretat als compradors.
 5. Protocols per a establiments segurs ‘Covid free’ per a l’autoavaluació dels establiments de cara a garantir una correcta implementació de les mesures.
 6. Tràmit ràpid per a la reactivació de terrasses: Simplificar els processos d’atorgament de llicències i garantir l’ampliació de la capacitatde manera immediata.
 7. Impulsar la formació virtual per a persones i empreses..
 8. Microcrèdits per a autònoms, pimes i entitats: Destinats al pagament de proveïdors, per fer front a despeses de lloguer, subministrament i inversions associades al compliment normatiu per a la reobertura d’establiments.
 9. Dispositiu específic per donar suport a la reactivació econòmica: dispositiu específic d’agents facilitadors, cívics i d’inspeccióper donar suport a la reactivació econòmica, format per a persones de diferents serveis municipals.
 10. Fiscalitat resilient: mantenir i ampliar les mesures de flexibilitat fiscal i compensacions en taxes i preus públics més afectats per la crisi.

 

questes mesures se sumen a les més de 30 accions que el Grup Ajuntament ja ha havien impulsat des que es va decretar l’estat d’alarma.

Veure noticia

]]>
<![CDATA[ Zer Collection, primera empresa espanyola a ser premiada pel Global Change Award d'H&M ]]> Thu, 18 Jun 2020 00:00:00 +0200

L'empresa ZER Collection va iniciar le seves passes amb el programa de Reimagine Textile  impulsat pel Tecnocampus i està instal·lada a la incubadora des de 2017, que és quan es va crear.

 Zer ha guanyat nombrosos premis , alguns d’internacionals , com Freudenberg, a Verona o el Creatic TecnoCampus.

L'empresa, que s'ha fet amb el premi Early Bird, està especialitzada en la recerca de teixits en impressió 3D, la qual cosa permet eliminar els residus de teixit en el procés de tall.

 Llegir la noticia a Moda.es :

https://www.modaes.es/empresa/zer-collection-el-tejido-3d-made-in-spain-que-ha-seducido-a-hm.html

]]>
<![CDATA[ Webbing, ubicada al TecnoCampus, a La Vanguardia: “Com ha canviat la digitalització empresarial amb el coronavirus?" ]]> Thu, 18 Jun 2020 00:00:00 +0200

Webbing, situada al parc empresarial TecnoCampus, és una agència especialitzada en màrqueting digital i desenvolupament web formada per un conjunt de professionals certificats en totes les àrees digitals. Es va crear a partir de la necessitat imminent de la digitalització de les empreses. Inicialment eren tres emprenedors que van unir les seves capacitats tècniques amb les de disseny i màrqueting, ara fa 8 anys.

A l’article aparegut a La Vanguardia, assenyalen que la presència digital cada vegada guanya més terreny, i el  màrqueting digital té un paper cabdal a les empreses.

]]>
<![CDATA[ Wipass llança Wipass Home, un dispositiu per a convertir el nostre Wi-Fi en intel·ligent ]]> Thu, 18 Jun 2020 00:00:00 +0200

L'equip WiPass, ubicat al Tecnocampus, està format per joves emprenedors que, malgrat la situació actual, no s'han aturat i estan millorant els seus productes.

WiPass Home és un dispositiu que permet acostar el telèfon intel·ligent i connectar els nostres dispositius (tauleta, portàtil o telèfon intel·ligent) a la xarxa Wi-Fi. El model aplicatiu de WiPass Home conté diferents apartats de control sobre la xarxa Wi-Fi que també han anat adequant a aquests dies de convivència a casa.

Amb WiPass Home, en un clic es pot controlar la velocitat de la xarxa llançant un test de velocitat, saber qui està connectat al nostre Wi-Fi i eliminar a aquells que no hagin estat convidats, com el veí que intenta estalviar-se la seva tarifa i robar-nos el Wi-Fi. També  pensant en els pares, de manera que s´ha afegit una funcionalitat on poder establir horaris de connexió i amb això aconseguir que els més petits desconnectin de les pantalles. Cadascun d'aquests apartats troba la seva màxima expressió en l'aplicació WiPass Home per a tots els dispositius.

Per altra banda, WiPass continua treballant en el vessant WiPass Business, una solució pensada per al sector retail, hosteleria i restauració, de manera que els negocis del futur facilitin l'accés a la xarxa i facin l'estada dels seus clients més agradable i innovadora.

]]>
<![CDATA[ Ajuda'ns implementar mesures per una vida saludable a la feina ]]> Thu, 18 Jun 2020 00:00:00 +0200

Des del Tecnocampus volem ajudar-vos a mantenir una vida saludable.  El Club d’Esports del parc dona suport a iniciatives com la d'Irene Gómez, estudiant de 5è curs del doble Grau en Ade-Màrqueting, que està elaborant el seu projecte de final de grau en cooperació amb el projecte Campus Saludable i Sostenible del Tecnocampus.

L’objectiu d’aquest estudi és conèixer els hàbits d'estil de vida de les persones de la comunitat empresarial i treballadors del parc TecnoCampus, i l’interès d’aquests sobre serveis de promoció de la salut que es podrien implementar al lloc de treball.

És important potenciar l’estil de vida saludable a la feina, ja que, a més de passar-hi aproximadament un terç del nostre dia a dia, ens ajuda a ser més productius i encarar millor la jornada laboral.

Per això ha endegat una enquesta sobre la que us volem demanar la vostra col·laboració, i que trobareu en el següent enllaç : Accés a l’enquesta

Els resultats seran presentats de forma agregada, preservant l’anonimat de qui respon.

Si pots, et demanem que comparteixis la iniciativa amb els treballadors de la teva empresa, perquè també hi participin i permetin assolir una mostra prou àmplia.

Els resultats ens ajudaran a planificar i proposar les activitats esportives més adients a les teves necessitats, encetant nous espais i recursos que siguin una realitat en els propers mesos, i dels quals us informarem puntualment.

Ens podeu seguir a la Intranet, on també hi ha penjat l’enllaç a l’enquesta

Moltes gràcies per la vostre aportació!

]]>
<![CDATA[ Reobertura parcial de la Biblioteca-CRAI dimarts dia 23 de juny ]]> Thu, 18 Jun 2020 00:00:00 +0200

A partir del proper dimarts 23 de juny, la Biblioteca-CRAI del TecnoCampus obrirà en horari reduït els dimarts i dijous de 10 a 12h per oferir el servei de préstec i retorn de documents, només a la comunitat universitària.

Podeu venir a tornar llibres en l’horari indicat, que haureu de deixar en l’espai habilitat. Per sol·licitar i recollir documents caldrà cita prèvia

El procediment és el següent

·         Busqueu al Catàleg de TecnoCampus (no es pot fer préstec interbibliotecari amb altres universitats).

·         Trieu el/s document/s. S’ha de clicar el títol, seleccionar la pestanya “Demanar-lo”, entrar les credencials de “El meu compte”, triar l’opció Biblioteca TecnoCampus. Aquest pas és important per tenir-los preparats quan vingueu, ja que no podreu accedir a les prestatgeries.

·         Envieu un correu a biblioteca@tecnocampus.cat per tal de reservar dia i hora de recollida.

·         Us confirmarem la cita, igual que les reserves de sales o el lector òptic.

L’accés es realitzarà pel carrer Tordera. Recordeu que serà restringit exclusivament a la comunitat TecnoCampus.

L’aforament màxim serà de 3 persones, que hauran d’esperar als espais senyalitzats. Si hi ha més demanda caldrà restar al carrer fent cua i mantenint la distància.

Des de TecnoCampus s’han pres les mesures de precaució adients. Per la seguretat de tothom, l'ús de la mascareta és obligatori. Protegim-nos entre tots.

En aquests moments, per motius de seguretat, no s’accepten donatius.

El setembre està prevista la reobertura de les sales.

]]>
<![CDATA[ "Preparats pel futur", article del professor Marcos Faúndez sobre el futur de les enginyeries ]]> Thu, 18 Jun 2020 00:00:00 +0200

Marcos Faúndez Zanuy, professor catedràtic de l'Escola Superior Politècnica del TecnoCampus i docent dels graus en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Enginyeria Mecànica i Engenyeria d'Organització Industrial defensa en un article a La Vanguardia que "les enginyeries ofereixen una formació generalista i tenen la capacitat d'adaptar-se i fins i tot avançar-se a la nova economia".

Llegeix-lo aquí.

 

]]>
<![CDATA[ T'ha caducat el carnet de família nombrosa? ]]> Tue, 16 Jun 2020 00:00:00 +0200

T’ha caducat el carnet de família nombrosa?

Durant l’estat d’alarma has de tenir en compte que:

 • Si et va caducar entre l'1 de novembre de 2019 i el 31 de maig de 2020, se'n prorroga automàticament la validesa per 1 any.
 • Si et caduca entre l'1 de juny de 2020 i el 31 d’octubre de 2020, se'n prorroga automàticament la validesa per 6 mesos.

Important! En cas que el títol caduqui durant el període prorrogat, les famílies tenen l'obligació de sol·licitar-ne la renovació quan hagi finalitzat l'estat d'alarma provocat per la crisi del Covid-19.

Consulta més informació en la Resolució TSF/819/2020, de 7 d'abril (DOGC núm. 8106, de 08/04/2020).

Realitza els tràmits del teu carnet de família nombrosa en aquest enllaç

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus organitza un estiu més un campus de tecnologia adreçat a nois i noies de 12 a 18 anys ]]> Thu, 11 Jun 2020 00:00:00 +0200

El campus d'estiu Xnergic, projecte de sensibilització i foment de les vocacions tecnològiques impulsat pel TecnoCampus, és ja una tradició i aquest any no faltarà a la cita. S’adreça a nois i noies de 12 a 18 anys, als quals acosta la tecnologia d’una manera amena entre el 29 de juny i el 24 de juliol.


En aquesta edició, la programació inclou tota mena de tallers: construcció d’un joc de plataformes amb Unity3D, tacats de tinta (tints termocròmics), disseny de roba 3D amb Marvelous Designer, creació d’un món de fantasia amb Unreal Engine, curs de disseny de mods per a Minecraft, construcció d’un videojoc FPS en Unity3D, modelatge i escultura digital amb Maya..., i molt més!


Si per motius relacionats amb el COVID-19 s’hagués de suspendre alguna de les activitats, es retornaria l’import total de la matrícula.


Tota la informació sobre aquesta edició del campus d’estiu d’Xnergic es pot consultar aquí.
 

]]>
<![CDATA[ Un article vincula el canvi climàtic amb la major industrialització del nord d'Europa ]]> Tue, 09 Jun 2020 00:00:00 +0200

José Luis Martínez-González, professor col·laborador del TecnoCampus  a l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus, també professor d’Economia Ambiental i Història Econòmica a la UAB i investigador de la UB, ha publicat un article a Climatic Change. Aquesta revista científica, de l’editorial Springer, és una de les més emblemàtiques a nivell mundial en aquest àmbit. Els seus objectius principals són el tractament de la variabilitat i el canvi climàtic: descripcions, causes, implicacions i interaccions entre ells.

La idea principal de l’article es que una petita edat de gel, la Little Ice Age, occorreguda els segles XVII i XVIII, i les adaptacions econòmiques i socials que va generar, van incidir en l’inici de la revolució agrària anglesa, la transició energètica cap la industrialització i l’inici de la divergència econòmica entre els països del nord i el sud d’Europa.  En l’entorn actual, aquest article és una mostra clara que no es pot separar la evolució del clima i el creixement econòmic.

L’article es pot trobar en aquets enllaç i a Researchgate.

]]>
<![CDATA[ TecnoCampus kicks off its programme to get back to “new normal” post Covid-19 ]]> Fri, 05 Jun 2020 00:00:00 +0200

Following the partial reopening of the business park facilities, when the TecnoCampus health area moved into phase 1, the TecnoCampus is taking further steps in its staggered return to onsite activities with the Plan for de-escalation of the entire complex. This foresees a staggered reopening according to the de-escalation phase (from 8 June, phase 2) 

This programme will allow the reopening of some services which affect the students (SERMAT audiovisual lending service, labs, among others), complying with all safety measures to protect the health of workers and users.

The university will continue with online teaching and evaluation until the end of the academic year. The TecnoCampus reiterates its commitment to classroom teaching. However, a hybrid programme is being considered to restart the next academic year 2020-2021. This means that for a certain period of time classroom teaching, especially for essential activities such as practicals, will be offered in combination with online classes, for more theoretical activities. 

]]>
<![CDATA[ Escollit el disseny de la carpeta del curs 2020-2021 ]]> Wed, 03 Jun 2020 00:00:00 +0200

Un total de 1.440 estudiants del TecnoCampus han participat en la votació del disseny de la carpeta del curs 2020-2021. Els participants han votat una de les cinc propostes escollides pel jurat com a finalistes d'entre les 53 propostes presentades. La guanyadora és l'estudiant Mariona Gonzalez Garcia, amb el disseny "Futur tecnològic. El present" (a la imatge d), que ha obtingut un total de 545 vots. El premi està dotat amb 300 euros i la utiliztació del disseny per a la carpeta, que durà la seva firma. 

]]>
<![CDATA[ Ja pots accedir a més de 800 cursos de la plataforma edX amb certificats gratuïts ]]> Wed, 03 Jun 2020 00:00:00 +0200

La Universitat Pompeu Fabra ha signat un acord amb la plataforma de cursos edX que permetrà als estudiants del TecnoCampus obtenir els certificats dels cursos de forma gratuïta. Com a centres adscrits a la UPF, les tres escoles universitàries del TecnoCampus i els seus estudiants es poden beneficiar d’aquest acord amb la plataforma de cursos MOOC.

Aquest acord consisteix en més de 800 cursos  MOOC gratuïts de prestigioses universitats internacionals com Harvard, Berkeley i el Massachusetts Institute of Technology (MIT).

S’imparteixen cursos en diferents àmbits com comunicació, dret, economia i finances, enginyeria, història, humanitats, literatura, etc. i en diferents nivells: principiant, intermedi i avançat. A més, els cursos estan disponibles en diferents idiomes com el castellà, anglès, francès, italià, etc.

Els alumnes no han de pagar cap matrícula d’inscripció als cursos i, gràcies a aquest acord, tampoc haurà de pagar cap tarifa d’obtenció del certificat de finalització del curs (fet que pot suposar un estalvi de fins a 450$).

Si voleu beneficiar-vos d’aquesta promoció com a estudiants del TecnoCampus, heu de demanar un codi d’accés i registrar-vos al curs abans del 30 de juny del 2020. Es pot sol·licitar un sol codi per persona, que podrà ser aplicat a un curs. Es crearà una llista d’espera pels membres de la comunitat que vulguin registrar-se a més d’un curs i, per tant, necessitin més d’un codi. Tingueu en compte que, tot i que el curs al qual us voleu inscriure comenci més tard, heu de fer el registre abans del 30 de juny per obtenir el certificat gratuït.

Podeu sol·licitar aquest accés enviant un correu a sqai@tecnocampus.cat i rebràs un codi amb les instruccions per dur a terme el registre.

]]>
<![CDATA[ El professor Eloi Aymerich analitza la cultura post COVID-19 en un article a Crític ]]> Wed, 03 Jun 2020 00:00:00 +0200

El professor del Grau en Mitjans Audiovisuals Eloi Aymerich ha publicat un article a la revista Crític on reivindica  una cultura plural, comunitària i sense afany de lucre en el període post COVID-19. 

L'article reclama posar la cultura i la comunicació com a eixos centrals del nou debat postcoronavirus en un paradigma que ja és plenament digital. Així, posa en valor  la cultura micro enmig de l'oceà digital; i reivindica internet com una oportunitat per la cultura més petita i independent. També s'exposa la insostenibilitat de la precarietat laboral del sector. "La cultura ja patia els mals de la precarietat, la desigualtat o la concentració de poder en poques mans. Ara lloem com una història d'èxit la situació precoronavirus, que no era ni justa ni suportable" explica l'autor.

El professor també reivindica la cultura local, de km0, artesana, sense afany de lucre, micro, associativa, que respòn de forma col·lectiva i que es reconeix des d’una perspectiva econòmica plural. Unes pràctiques que segons l'autor esdevenen contrahegemòniques perquè aposten per una altra escala econòmica de la cultura, més social i horitzontal. I explica que només es podran construir futurs sostenibles per a la cultura i la comunicació si es construeixen escenaris de resistència: "la resistència tindrà lloc no tan sols per a oposar-se o per a anar en contra. La resistència s’esdevé també per poder continuar existint, per a sobreviure. Per continuar llaurant nous futurs".

Aymerich defensa que la prioritat de les noves polítiques culturals i de la comunicació hauria de ser apostar per "una cultura de servei públic, plural, comunitària, de paradigma democràtic. Molt més equilibrada i sostenible, d’arrel local, capaç de bastir aliances, feta molt més en xarxa i que deixi d’entendre la cultura com una mercaderia". 

Imatge de Free-Photos a Pixabay

]]>
<![CDATA[ Entrevista a Esther Cabrera: "La ciència infermera avança i ha d’abordar problemes emergents" ]]> Thu, 28 May 2020 00:00:00 +0200

L’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) ha reconegut el tercer tram (sexenni) de recerca a la professora de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus Esther Cabrera. En aquesta entrevista repassa els reptes de la professió, especialment pel que fa a la recerca.

P. Què significa en l’àmbit de la infermeria la recerca científica?

R. Tradicionalment, a les infermeres se’ns reconeix un paper fonamental en l’assistència, al costat dels malalts, però sovint s’oblida que la infermeria, com a ciència, ha d’avançar mitjançant la recerca. La investigació que realitzem ara ja moltes infermeres és una recerca aplicada. Intentem trobat respostes a problemes de salut del nostres pacients que permetin millorar la seva qualitat de vida.

P. Com es pot compaginar la recerca i l’assistència en el cas de les infermeres?

R. Doncs és molt complicat. No hi ha espai dins de les jornades laboral als hospitals per fer recerca, a diferència d’altres disciplines. Les infermeres treballen en torns de 7 a 12h al costat del malalt, i no es dona temps per llegir evidència científica, fer estudis, treballar en projectes multidisciplinaris. Ho has de fer fora de la teva jornada laboral, i es molt difícil. S’ espera d’una bona infermera que tingui experiència assistencial però no en recerca, encara que, poc a poc, cada vegada més es veuen infermeres amb responsabilitat en recerca als hospital, però no és habitual. Per altra banda, hauria d’estar integrat en la praxis diària  de totes les infermeres i no d’unes poques.

P. On estaria la solució?

R. Doncs un bon començament seria poder tenir places vinculades en universitats i hospitals. Això permetria tenir bons professionals assistencials que, a més, treballessin a les universitats fent docència i recerca. Per als professionals seria estimulant i gratificant i, per als estudiants, un valor afegit, ja que tindrien docents ben qualificats i amb contacte amb una realitat assistencial.

P. En el seu cas concret, és de les poques docents i investigadores d’aquest àmbit amb tres trams de recerca reconeguts per l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari?

R. Sí, la meva trajectòria ha estat una mica diferent. Jo vaig renunciar a la pràctica assistencial després de 10 anys treballant a l’Hospital de Sant Pau, per anar-me’n als EUA, on vaig  iniciar-me en la recerca. Quan vaig tornar, vaig compaginar l’activitat de recerca a la Fundació de  Recerca a Sant Pau amb l’activat assistencial, fins que vaig haver d’escollir, fer docència i recerca o continuar treballant com a infermera. Vaig començar a la Universitat fent docència i recerca a l’any 1998, i des de llavors ha estat així i he tingut la sort de treballar amb equips molt bons en recerca a nivell nacional. Aquests últims anys han estat més complicat perquè he hagut de compaginar la recerca amb les tasques de gestió com a directora de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, però suposo que quan una cosa t’agrada treus temps d’on sigui....

Però encara avui, trobo molt a faltar els pacients, i més en aquests dies. Tenir cura es l’essència de la nostra professió i ho portem molt integrat, les infermeres.  Aprofito per donar les gràcies a les meves companyes de l’escola, que han treballat aquests dies amb pacients de COVID-19 i als nostres estudiants de quart curs. Ens han representat a totes, han fet una tasca fantàstica en moments molts difícil. Moltes gràcies!

P. En quin àmbit concret s’ha centrat la seva recerca?

R. Jo vaig començar fa molt anys a treballar com podíem millorar les condicions de les persones amb un alt grau de dependència i cóm ajudar els seus familiars. Primer, amb una xarxa nacional RIMARED, i després, amb diferents projectes de l’Instituto de Salud Carlos III (Ministerio de Sanidad ) i projectes  marcs europeus vinculats a la demència i els cuidadors. Amb aquesta línia de treball continuem en el grup de recerca GRACIS (Atenció a la Cronicitat i Innovació en Salut) i, més recentment, amb la Càtedra d ‘Envelliment i Qualitat de Vida que dirigeixo.

Volem aprofundir i trobat millors maneres de treballar per poder garantir que les persones grans tenen un bon envelliment. Envellir ha de convertir-se en una oportunitat per viure millor i no en una amenaça com em vist aquest dies. Hem d’anticipar-nos a problemes que estem veient que fan a la població gran més vulnerable. No podem permetre que persones grans i familiars pateixin situacions d’abandonament social i sanitari.

P. Com canviarà la recerca en infermeria, i la pròpia professió, arran de al crisi del coronavirus?

R. Doncs com canviarà en la gran majoria de disciplines de salut. Ara mateix la recerca i els recursos per fer-la estan focalitzats a trobar una vacuna per immunitzar la població. Ens hem adonat que, a més, la població gran es la més vulnerable. Haurem de tenir en compte aquest factor. Per altra banda, la situació viscuda a les residencies em fan pensar que potser no tenim un model ben preparat i amb els recursos necessaris. Potser si culturalment en el nostre país (com s’ha vist en molts estudis europeus) les persones grans volem envellir a casa nostra, hauríem de dedicar més esforços a intentar que sigui així, amb qualitat, amb garanties, amb recursos.

P. Com animaríeu les infermeres i els infermers d’avui i del futur a dedicar-se a la recerca?

R. La recerca que fem les infermeres es molt àmplia. Avaluació d’intervencions en salut, impacte emocional en els pacients, qualitat de les cures, impacte social i sanitari dels processos crònics, l’envelliment i les seves repercussions socials i sanitàries, la família i les cures informals... I cada vegada més en entorns multidisciplinaris i en projectes internacionals on és molt valorada la nostra participació. A més, el lideratge en molts projectes ens ha fet cada vegada més visibles. El grup GRACIS té diferents línies de treball on intentem implicar el PDI associat i estudiants del Màster en Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment, en diferents projectes, com són el projecte europeu I-BOX i STEMM i el projecte Mataró et cuida. Pensem que aquesta es un bona manera d’iniciar-se en la recerca i començar a caminar.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus obre la convocatòria per optar a 30 beques per a estudis de grau ]]> Tue, 26 May 2020 00:00:00 +0200

La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme ha publicat les bases per optar a una de les beques per finançar, totalment o parcialment, la matrícula de nou accés als estudis de grau que s’impartiran el curs vinent. La convocatòria consta de 30 beques, i el termini per sol·licitar-les acaba el 24 de juny.

Els criteris de valoració dels candidats a obtenir beca es basen en factors socioeconòmics i d’expedient acadèmic, prioritzant els primers respecte els segons, i es valora la procedència geogràfica (amb puntuació per als residents a Mataró i, en menor mesura, a la resta de municipis del Maresme). Es vol reconèixer, així, la territorialitat del projecte, i l’esforç fet pels ciutadans mataronins en el projecte del TecnoCampus, impulsat per l’Ajuntament de la ciutat.

També es prioritzen aquells que optin per cursar estudis de grau de l’àmbit de les enginyeries, i s’afavoreixen les noies, entre les quals hi ha una manca de vocacions per a aquest tipus d’estudis.

En funció dels punts que assoleixin, els candidats podran optar a les cinc beques pel 100% del preu de la de la matrícula, les cinc pel 75%, les deu beques pel 50% o les deu beques pel 25%.

Un cop obtinguda una d’aquestes beques, adreçades nous estudiants de grau, es renoven any a any, mentre duren els estudis, i sempre que no canviï la situació econòmica de la unitat familiar de l’estudiant. El curs 2019-2020, el TecnoCampus ha atorgat un total de 71 beques a la matrícula de grau –entre noves adjudicacions i renovacions-, a les quals cal afegir les 17 beques a esportistes d’alt nivell perquè compatibilitzin esport i formació universitària.

Tota la informació sobre les beques es pot consultar aquí.

]]>
<![CDATA[ Meet de Leader, una iniciativa d'estudiants del TecnoCampus ]]> Tue, 26 May 2020 00:00:00 +0200

Un grup d'estudiant de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus impulsa la iniciativa Meet de Leaders, un seguit de trobades amb empresaris d'èxit, que aporten la seva experiència i la comparteixen. Els pots seguir a Linkedin i a Instagram.

Aquest és el vídeo de presentació de la iniciativa:

 

]]>
<![CDATA[ Pla de desescalada del parc empresarial ]]> Mon, 25 May 2020 00:00:00 +0200

En data 25 de maig, la zona sanitària metropolitana nord, on està ubicat el TecnoCampus, ha passat a la fase 1 del pla de descalada de la crisi sanitària causada pel coronavirus.

En aquest sentit, a partir d'aquesta data s'ha establert un control d’entrada al parc i el restabliment dels horaris d’obertura del parc empresarial (edificis TCM2 i TCM3), mentre que les instal·lacions universitàries (edificis TCM1 i TCM6) romanen tancades al públic.

Segons el previst en el “Pla de mesures de prevenció del SARS-CoV-2 per al retorn generalitzat a l’activitat presencial de les empreses del Parc TecnoCampus ” i el “Protocol per a l’ús dels espais comuns del Parc Empresarial del TecnoCampus de prevenció del SARS-CoV-2”, el parc té un únic punt d’accés al hall del TCM2, des d’on es pot accedir a les oficines de qualsevol de les dues torres -TCM2 i TCM3- en horari normalitzat, de les 8 a les 22 h., amb ús exclusiu d’una porta d’entrada i un altre de sortida. Fora d’aquest horari, els treballadors podran accedir als edificis a través de les portes amb accés electrònic.

En aquest punt d’accés del TCM2 s'ha establert el control preventiu de l’equipació de protecció obligatòria i la presa de temperatura corporal.

El servei de consergeria ha estat restablert, en horari de 8 a 22 h., amb totes les tasques de recepció, gestió de correspondència i paqueteria, control d’accés i la resta de funcions que es desenvolupen en una situació habitual. El servei de neteja s'ha reforçat, i el de vigilància de seguretat és de 24 hores.

A continuació, et convidem a veure un vídeo on de manera gràfica t'expliquem les principals mesures que afecten treballadors, empreses i visitants del parc:


 

]]>
<![CDATA[ Què poden fer les pimes davant la crisi del coronavirus? ]]> Wed, 20 May 2020 00:00:00 +0200

Claudia Danesi, directora d’Empresa i Emprenedoria del Tecnocampus, analitza juntament amb altres experts la situació actual per a moltes empreses degut a l’efecte del COVID-19.

Segons Danesi, a nivell estratègic , algunes empreses han hagut de reorientar la seva activitat  i redefinir el seu model de negoci de futur. Un exemple d’això s´ha produit a Mataró i al Maresme, on empreses del sector textil han començat a produir mascaretes, bates i altres productes pel sector sanitari.

Veure la noticia a la Vanguardia

]]>
<![CDATA[ ACCID, en col·laboració amb el Tecnocampus, organitza la jornada “Noves tendències en comptabilitat i gestió” ]]> Wed, 20 May 2020 00:00:00 +0200

La Jornada ACCID és, des de fa anys, l'esdeveniment de referència en l’àmbit comptable, financer i de control de gestió, amb l’objectiu de ser un punt de trobada de diferents col·lectius, com emprenedors, directius, professionals i acadèmics de la comptabilitat i la direcció d'empreses.

En un moment d’extrema complexitat degut a: globalització, canvis en les regulacions, nous riscos emergents, nous models de governança, disrupció tecnològica digital, exigència de noves competències per als professionals relacionats amb la comptabilitat, la gestió i el control, ja sigui de l’entorn empresarial, professional o acadèmic, la JORNADA esdevé una cita de màxim interès.

Amb la situació de l’estat d’alarma per la COVID-19, davant la impossibilitat de mantenir el seu format presencial per les mesures governamentals adoptades i a causa de la creixent preocupació per la salut pública, i seguint les indicacions del Ministeri de Sanitat, l'Organització Mundial de la Salut, el Govern de la Generalitat i altres autoritats locals,la VI Jornada “Noves tendències en Comptabilitat i Gestió” prevista pel 5 de juny es farà en un format VIRTUAL, al llarg dels mesos de maig, juny i juliol.

El seu programa ha estat redissenyat per poder incloure nou webinars que es faran a través de la plataforma digital que proporcionarà l’entitat coorganitzadora, el parc tecnològic TecnoCampus, amb un webinar acadèmic previ a la jornada a finals de maig, cinc webinars professionals el mes de juny i tres webinars acadèmics el mes de juliol.

Els webinars professionals del mes de juny inclouran conferències sobre la transformació de la professió comptable, les TICs, la comptabilitat pública, sostenibilitat, responsabilitat social, informació no financera, entre d’altres, així com recollir l’impacte de la COVID-19 en aquests àmbits. A més, acollirà la trobada de l'Agrupació de Professorat de Comptabilitat i Control de l’ACCID (APC), amb la impartició d’un primer webinar acadèmic previ a la Jornada al maig i els 3 webinars posteriors al juliol.

Descarrega't el programa 

]]>
<![CDATA[ Oberta la convocatòria d'StartHealth, l'acceleradora d’startups en el sector salut del Tecnocampus ]]> Thu, 14 May 2020 00:00:00 +0200

El TecnoCampus, amb el suport d’ACCIÓ, posa en marxa TecnoCampus StartHealth, un programa d'acceleració destinat a projectes d'alt potencial de creixement en el sector salut.

TecnoCampus StartHealth és el programa d’acceleració per a startups del sector salut que ofereix suport en la validació de la tecnologia i el model de negoci, en el llançament del producte al mercat i accés a finançament per accelerar el seu creixement.

Durant cinc mesos, les deu startups seleccionades gaudiran d’assessorament expert individualitzat, formació especialitzada, connexió amb l’ecosistema innovador, accés a finançament i espai de treball gratuit a la incubadora TecnoCampus.

Start Health s'adreça a startups de nova creació, fins a cinc anys de vida, que desenvolupin innovacions tecnològiques vinculades al sector salut en els àmbits: Digital Health (Plataformes web, mòbils, IA, IoT, Big Data), Medical Devices (Instruments mèdics, Rehabilitació, Diagnosis malalties) i Biotech.

El programa compta amb la col·laboració de Ship2B, Bstartup Health, UPF Ventures, 101 ventures, Barcelona Health Hub, WA4STEAM, el Consorci Sanitari del Maresme, Fundació TIC Salut Social i la Diputació de Barcelona.

Les startups interessades poden presentar les seves sol·licituds, fins al 15 de juny, a través de la web.

 

]]>
<![CDATA[ Coneix els estudiants del TecnoCampus guanyadors en la Hackathon Covid-19 ]]> Tue, 12 May 2020 00:00:00 +0200

Diversos estudiants del TecnoCampus van participar i van guanyar premis en la Hackathon Covid-19, celebrada de l'1 al 3 de maig. "Contigo", una aplicació que connecta gent altruista disposada a ajudar persones i associacions necessitades, va ser un dels guardonats. L'equip estava format per Gonzalo Marcos, Nikola Nikolaev, Pau López i Yeray Bartolomé, tots ells estudiants de la doble titulació en Enginyeria Informàtica i Disseny i Producció de Videojocs.
Per la seva banda, "En xarxa", una plataforma web dissenyada per portar un control de la salut dissenyada per l'estudiant del Grau de Mitjans Audiovisuals Oriol Pino, es va endur un altres dels premis.

Pots conèixer les seves propostes en aquest article a La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ Com afectarà la indústria dels videojocs la crisi del coronavirus? ]]> Tue, 12 May 2020 00:00:00 +0200

El diari El País ha publicat un article sobre com la crisi del coronavirus Covid-19 està afectant la indústria dels videojocs. Un dels experts que opina sobre com transformarà les empreses i els hàbits de consum és el professor del Grau en Disseny i Producció de Videojocs, Anton Planells. Planells apunta que "la indústria del videojoc potser no s'ha vist tan afectada, però jo crec que sí que hi ha hagut un canvi en el consumidor”.

Podeu llegir l'article sencer aquí: "Se dispara el consumo ‘online’ de videojuegos".

Foto: Neilson Barnard / El País.

]]>
<![CDATA[ La Biblioteca-CRAI posa en marxa un repositori digital ]]> Mon, 11 May 2020 00:00:00 +0200

La Biblioteca-CRAI del TecnoCampus ha posat en marxa el Repositori Digital del TecnoCampus. El repositori recull, preserva i difon els actius digitals resultants de l’activitat acadèmica, investigadora i institucional del Tecnocampus. D'aquesta manera, el repositori té la voluntat de promoure l'accés lliure, permanent i gratuït als recursos de la pròpia institució.

El CSUC, que s'ha encarregat de la creació i desenvolupament tècnic del repositori, juntament amb l'SQAI, ha adaptat a les necessitats de la institució el programari base, DSpace, personalitzat seguint els requeriments del projecte. La Biblioteca-CRAI s'ocuparà de fer-lo créixer en cooperació amb la resta de departaments del Tecnocampus.

Actualment la col·lecció consta de tres grans blocs: continguts institucionals, docència i treballs d'estudiants. La previsió és augmentar-la properament segons les necessitats dels diferents departaments del TecnoCampus, i més enfocat en la recerca i investigació que s'hi porta a terme.

El Repositori pretén ser una finestra oberta a la producció científica del TecnoCampus, augmentant així l'impacte de la recerca produïda i donant més visibilitat als nostres investigadors, sense deixar de banda, també, la preservació de tota aquesta producció com a memòria intel·lectual del TecnoCampus.

]]>